iOS 14 minder os endnu en gang om, hvor meget bedre iPhones er end Android

iOS 14 minder os endnu en gang om, hvor meget bedre iPhones er end Android

25. juni 2020 0 Af Mathias
  • iOS 14 beta-downloads er allerede tilgængelige for udviklere, hvor den første offentlige beta er bekræftet for juli. Tilsvarende er iPadOS 14 tilgængelig i versionen med tidlig udgivelse.
  • Begge operativsystemer er kompatible med de samme enheder, der understøtter iOS 13 og iPadOS 13.
  • Gamle iPhones og iPads, inklusive iPhone 6s og iPad Air 2, vil være i stand til at køre iOS 14-betas og de endelige softwarefrigivelser.

Apple afslørede mandag iOS 14 og iPadOS 14, den næste -gen operativsystem til iPhone og iPad. Begge enheder kører praktisk talt det samme operativsystem, som det altid har været tilfældet med Apples telefoner og tablets. Men Apple afkoblede iPadOS fra iOS sidste år for at fremhæve det stigende antal tabletspecifikke funktioner, der blev oprettet til den større skærm. Dette fortsætter i overskuelig fremtid, det er derfor, vi har iOS 14 og iPadOS 14 ude i udviklereksempel. Apple nedhugget hovedfunktionerne i begge operativsystemer under hovedudgaven for WWDC 2020, og meddelte, at den offentlige beta vil blive frigivet i næste måned som sædvanlig. Den gode nyhed er, at iOS 14 og iPadOS 14 vil arbejde på de samme enheder som deres forgængere.

Artiklen forsætter under annoncen

iOS 14 er kompatibel med enhver iPhone, der blev lanceret i 2015 eller senere. Det betyder, at iPhone 6s og iPhone 6s Plus stadig vil køre det nye operativsystem, samt alle iPhones, som Apple lancerede siden da, som det ses på følgende billede. Den 7. gen iPod touch understøttes også. Dette er en enorm gevinst for Apple, da det kan fortsætte med at støtte millioner af iPhones, som snart fejrer deres sjette jubilæum. Det er noget, som Google ikke engang kan tilbyde sine Pixels, så meget mindre andre Android-håndsæt.

Læs også  Kinesiske hackere, der er tiltalt for at stjæle vacconundersøgelser med coronavirus

Den officielle liste over iPhone-modeller, der kan køre iOS 14. Billedkilde: Apple Inc.

Det samme gælder iPadOS 14. Den nye udgivelse understøtter nøjagtigt de samme enheder, der kan køre iOS 13, inklusive den ældre iPad Air 2 (2014), iPad mini 4 (2015) og 5. generationens iPad (2017).

Som med tidligere udgivelser er nogle af de ældre enheder muligvis ikke i stand til at understøtte de nyeste funktioner i iOS, der blev udviklet med mere moderne enheder i tankerne. Alt i alt vil iOS 14-oplevelsen være ensartet på tværs af iPhone og iPad.

Artiklen forsætter under annoncen

Den officielle liste over iPad-modeller, der kan køre iPadOS 14. Billedkilde: Apple Inc.

Uanset om det er iPhone eller iPad, bringer iOS 14 et par betydelige designændringer sammenlignet med tidligere udgivelser. Operativsystemet understøtter nu widgets på hjemmeskærme samt en rulleliste med apps i slutningen af ​​hjemmeskærme, der organiserer og kategoriserer apps.

Apple har også foretaget flere ændringer af brugergrænsefladeelementer for at gøre dem mere kompakte end før. Alle indgående opkald vises nu øverst på skærmen, ligesom underretninger, og Siri har en minimal tilstedeværelse i bunden. Søgning er også forbedret for at ligne søgeoplevelsen på Mac. Det er universel søgning, og den har en minimal søgefelt.

Artiklen forsætter under annoncen

Dette er kun et par af de kosmetiske og UI-ændringer i iOS 14 og iPadOS 14, og de skraber næppe overfladen. Vi har allerede dækket de vigtigste herovre. iOS 14 og iPadOS 14 kan downloades med det samme i betaform, hvis du har en udviklerkonto. Ellers bliver du nødt til at vente på, at de offentlige betas skal udløse i juli.

Android-brugere kan teste Android 11 beta på Pixel-telefoner og et par andre understøttede enheder, men listen er meget mere begrænset.

Læs også  Et andet tegn på, at iPhone 12 afslører, er sandsynligvis kun få dage væk