Insider siger, at redesignet 14″ MacBook Pro er på vej til lancering i år

Insider siger, at redesignet 14″ MacBook Pro er på vej til lancering i år

9. juli 2021 Slået fra Af Mathias

En lang række rapporter har beskrevet Apples MacBook Pro tidligere i år. De fleste af dem driller det samme massive redesign til Pro-serien. Det omfatter introduktionen af den længe ventede 14-tommer MacBook Pro. Men ikke alle lækere var enige om lanceringstidspunktet. Nogle af de mest spændende 2021 MacBook Pro-rygter sagde, at Apple ønskede at afsløre den nye serie på WWDC i juni. Andre sagde, at Apple først vil lancere de nye Pros langt senere i år. Og for et par dage siden sagde en rapport, at den farverige MacBook Air-opdatering ikke vil ske før 2022. En insider med gode erfaringer med at lække Apple-produkter siger, at Apple er på vej til at masseproducere og lancere 14-tommers og 16-tommers MacBook Pros i årets tredje kvartal.

Apple sagde ikke noget om de nye MacBook Pros under WWDC-arrangementet. Men det lækkede den nye Pro’s chip ved et uheld. YouTube-videoen til WWDC-keynoten havde nøgleord, der henviste til navnet M1X CPU, som nogle gange forbindes med de nye Pro-bærbare computere. Det syntes at bekræfte, at 14-tommer og 16-tommer MacBooks var på tale til en WWDC-præsentation på et tidspunkt.

Analytiker Ming-Chi Kuo sagde i et nyt notat til investorer, at MacRumors har fået oplyst, at Apple vil påbegynde masseproduktionen af de nydesignede MacBooks i dette kvartal.

Den spændende 14-tommer MacBook Pro

Både 14-tommer og 16-tommer MacBook Pro-modellerne vil levere de samme opgraderinger. De vil køre på det samme Apple-specialfremstillede silicium, uanset om det kaldes M1X eller M2. Og de vil have det samme nye design. Der er tale om mini-LED-skærme med tyndere kanter, tilføjelse af nye porte (HDMI og microSD), MagSafe-batteriopladning og et nyt tastatur uden Touch Bar-skærm i toppen.

Læs også  Apple debuterer watchOS 7 med nye komplikationer og Face Sharing
Artiklen forsætter under annoncen

Apple har endnu ikke bekræftet disse hardwaredetaljer. Men de fleste MacBook Pro-rygter, vi har set indtil videre i år, giver det samme generelle billede af den bærbare serie fra 2021.

16-tommersmodellen vil have en større skærm og et batteri med større kapacitet, men det er 14-tommers MacBook Pro, der er den mest spændende af de to.

Da Apple præsenterede 16-tommers MacBook Pro i slutningen af 2019, forventede vi, at vi snart ville se en 14-tommersvariant i butikkerne. Den 16-tommer erstattede 15-tommer modellen. Den 14-tommer ville gøre det samme med den 13,3-tommer MacBook Pro. Den samlede størrelse af den bærbare computer ville ikke ændre sig, på trods af opgraderingen af skærmstørrelsen. I stedet ville rammen blive betydeligt mindre.

Apple udgav aldrig en 14″ MacBook, men beholdt 13,3″-designet. 14-tommers modellen ville give brugerne en meget større skærm, men en mere kompakt størrelse. Den mindre Pro ville være lettere og nemmere at bære rundt på.

Artiklen forsætter under annoncen

Udgivelsesdato stadig uklar

Uanset om Kuo har ret med hensyn til planerne for MacBook Pro-masseproduktion, er det uklart, hvornår Apple vil afsløre de nye bærbare computere på 14 og 16 tommer. Apple vil måske annoncere dem sammen med de nye iPhones i september, hvis iPhone 13-serien lanceres til tiden. Eller det kunne være en Mac-centreret begivenhed for dem.

Den nuværende mangel på mini-LED-skærme kan påvirke den faktiske lancering i butikkerne. Apple kan måske afsløre de bærbare computere under en pressebegivenhed, men de når måske ikke frem til køberne før langt senere. Det samme skete med 2021 mini-LED iPad Pro tidligere i år. Dette er dog alt sammen spekulationer baseret på de seneste MacBook Pro-rygter