Hvorfor er 'Fortnite' væk fra App Store, men stadig tilgængelig på konsoller?

Hvorfor er 'Fortnite' væk fra App Store, men stadig tilgængelig på konsoller?

19. august 2020 0 Af Mathias
  • Epic Games sagsøgte Apple og Google i sidste uge efter Fortnite blev fjernet fra App Store og Google Play Store
  • Epic Games mener, at 30% -provisionen Apple og Google tager fra mikrotransaktioner kvæver konkurrencen.
  • Epic Games ‘korstog ignorerer det faktum, at konsolproducenter som Microsoft og Sony også tager 30% reduktion af alle transaktioner.

Epic Games i sidste uge besluttede at kaste forsigtighed mod vinden, når det åbnede åbent sit eget betalingssystem i Fortnite . Dermed forsøgte Epic Games at undgå både Apple og Googles 30% -provision på mikro-transaktioner, en gebyrstruktur, der har eksisteret på begge platforme i godt et årti på dette tidspunkt.

Forudsigeligt reagerede både Apple og Google kraftigt og fjernede hurtigt Fortnite fra deres respektive app-butikker. Flytningen, som vi snart fandt ud af, spillede lige i Epics hænder. Blot få minutter efter Fortnite var forvist fra App Store, anlagde Epic Games en retssag mod Apple. Ikke for længe efter blev der anlagt en lignende sag mod Google. Og fordi Epic Games har en flair for det dramatiske, frigav virksomheden også en video, der håner Apples berømte annonce fra 1984, hvor det placerede iPhone-maker som skurken, der er ansvarlig for at tage ”vores overskud, vores kontrol.”

The crux of Epic’s oksekød med Apple og Google er ganske enkelt: Virksomheden mener, at 30% -provisionen for mikro-transaktioner er overdreven, kvæler innovation og kæmper for antitrustlov. Epic hævder endvidere, at Apple skal være åben for at være vært for rivaliserende app-butikker på sin egen platform af hensyn til brugerens valg.

Epics sag mod Apple læser delvis:

Artiklen forsætter under annoncen

Apple ulovligt opretholder sin monopolstyrke i iOS App Distribution Market gennem de konkurrencebegrænsende handlinger, der er beskrevet heri, herunder ved at indføre tekniske og kontraktmæssige begrænsninger på iOS, som forhindrer distribution af iOS-apps via andre midler end App Store og forhindrer udviklere i at distribuere konkurrerende app gemmer til iOS-brugere.

Apple opretholder ulovligt sin monopolstyrke i iOS App Distribution Market gennem sin ulovlige benægtelse af Epic og andre appdistributører af en vigtig facilitet – adgang til iOS – som forhindrer dem i at konkurrere i iOS App Distribution Market.

Læs også  En af de værste ting ved Xbox Series S har allerede en simpel løsning