Hurtigopladningsteknologi er 20 minutter om at oplade en typisk smartphone

Hurtigopladningsteknologi er 20 minutter om at oplade en typisk smartphone

18. juli 2020 0 Af Mathias
  • Android har lige fået en hurtig oplader, der er hurtigere end noget, der er gjort til dato. Opladeren kan bruges med en række bærbare computere, inklusive Apples største MacBook nogensinde.
  • Oppos 125W smartphone-opladningsteknologi er officiel, men den kinesiske sælgeren har ikke meddelt, hvilke fremtidige produkter der vil drage fordel af det.
  • 125W-opladeren har brug for kun 20 minutter for at oplade en typisk smartphone. Oppos helt nye 65 W trådløse oplader kan oplade det samme batteri på 30 minutter.

En af smartphonefunktionerne, der så utrolige konkurrence i de sidste par år, er batteriets opladningshastighed. Alle slags smartphoneproducenter udfordrede hinanden med hurtigere og hurtigere batteriopladere, hvor den kinesiske håndsætteleverandør Oppo i øjeblikket leder pakken. Ved 65W er SuperVOOC-opladere gode nok til at genoplade bærbare computere, der understøtter USB-C-opladning. Ikke alle Oppo-telefoner udstyrer batterier, der kan understøtte 65W-hastigheder, og hurtigopladningsteknologien har en bemærkelsesværdig bivirkning: det kan forringe batteriets levetid. Flere virksomheder begyndte at drille 100W opladningshastigheder sidste år, længe før teknologien var klar. Det er tilstrækkelig kraft til at genoplade de fleste bærbare computere, inklusive Apples 16-tommer MacBook Pro. At have en enkelt oplader, der kan dække alle dine behov, er bestemt en god idé, men er det sikkert at genoplade smartphones i sådanne hastigheder?

Oppo synes at synes, at svaret er ja. Virksomheden annoncerede onsdag sin første kommercielt tilgængelige smartphone-oplader til at gå ud over 100W. Det er 125W-opladeren, der vil oplade typiske håndsæt på kun 20 minutter. Oven på det afslørede Oppo en trådløs oplader, der kan understøtte 65W-hastigheder, samt 50W og 110W-opladere, der er mindre end nogensinde.

Læs også  Amazon er ved at foretage en enorm ændring af Prime Video

125W flash-ladningsteknologien er muligvis officiel, men der er ingen, der fortæller, hvad telefoner der understøtter den. Oppo siger, at opladeren har brug for kun fem minutter for at oplade en 4.000 mAh op til 41% og 20 minutter for en fuld genopfyldning “med den hurtigste hastighed. Pressemeddelelsen siger ikke, om den nye opladningsteknologi vil forringe batteriets levetid, selvom det var en Oppo-bemærkning, der for nylig fortalte os, at hurtigopladningshastigheder har denne bivirkning.

125W opladeren er kompatibel med 65W PD og 125W PPS protokoller, siger Oppo. Opladeren har en “avanceret krypteringsalgoritme og strenge temperaturreguleringsregulatorer” for sikkerhed og effektivitet. Opladeren indeholder 10 ekstra temperatursensorer, der overvåger opladningsstatus og “sikrer maksimal sikkerhed under opladning.”

Artiklen forsætter under annoncen

Den 65W AirVOOC trådløse flashopladningsanordning har brug for kun 30 minutter for at genoplade et 4.000 mAh batteri. Den Qi-kompatible oplader har en række beskyttelser på plads, der er beregnet til at øge effektiviteten og sikkerheden, siger Oppo. Opladeren har objektdetekteringsfunktioner såvel som en halvlederkøler beregnet til at forbedre varmeafledningen. Køleren sikrer, at håndsættet ikke er varmt efter at have været opladet trådløst.

Den kinesiske smartphoneproducent introducerede også en 50W mini SuperVOOC GaN-oplader, der er omtrent samme størrelse som en visitkortholder, med en tykkelse på 105 m og vejer 60 g. Enheden er kompatibel med flere protokoller, herunder 27W PD og 50W PPS.

Læs også  Microsoft bekræfter den største fordel, at Xbox Series X har over PS5

Tilsvarende lancerede Oppo en 110W mini flash-oplader, der er omtrent den samme størrelse som en 18W oplader. Den hurtigste iPhone-oplader kører tilfældigvis med en maksimal effekt på 18W.

Oppo er endnu ikke med til at annoncere, hvad smartphones der vil gøre brug af de nye produkter, især de 125W og 65W opladere. Det er sandsynligt, at håndsæt, der er lavet af Oppo-søskende Vivo, OnePlus og iQOO, kunne gøre brug af disse teknologier i den nærmeste fremtid.

Artiklen forsætter under annoncen