Her er hvorfor nogle PS5 og Xbox Series X-spil koster $ 70

Her er hvorfor nogle PS5 og Xbox Series X-spil koster $ 70

18. september 2020 0 Af Mathias
  • NBA 2K21 var det første $ 70 videospil, der blev annonceret til PlayStation 5 og Xbox Series X.
  • Det er stadig uklart, om $ 70 bliver industristandarden for næste generations spil, men 2K siger, at priserne har været de samme, mens “produktionsomkostningerne er gået op til 200 til 300%. ”
  • Indtil videre holder de fleste andre udgivere $ 60 for deres PS5 og Xbox Series X spil.

Intet, vi hidtil har lært om den kommende PS5 eller Xbox Series X, har været særlig chokerende. Vi vidste, at begge konsoller ville sigte mod native 4K-opløsning, vi vidste, at hurtigere lagerplads ville være en prioritet for både Sony og Microsoft, og vi var ret sikre på, at næste generations konsoller ikke ville blive billige. Hvad vi ikke havde forventet var en prisstigning på næste generations videospil, men det ser ud til at være det, vi får.

Spiludgiver 2K afslørede i juli, at PS5- og Xbox Series X-versionerne af NBA 2K21 koster $ 69,99, mens PS4- og Xbox One-versionerne af spillet koster $ 59,99. 2K forklarede på det tidspunkt, at priserne er højere, fordi det “bygger spillet fra bunden for at drage fuld fordel af næste generations kraft og teknologi.”

Dette fik internetets opmærksomhed, og det blev antaget at være den første domino, der falder, men andre udgivere har endnu ikke taget det samme spring. Det betyder ikke, at NBA 2K21 vil være det eneste $ 70-spil på PS5 og Xbox Series X, men det ser ikke ud til at være en trend endnu. Ikke desto mindre er 2K overbevist om, at det nye basketballkamp er værd $ 70, og i et nylig interview med Protocol forklarede CEO Strauss Zelnick ræsonnementet bag prisen:

Bundlinjen er, at vi ikke har set en frontlinje prisstigning i næsten 15 år, og produktionsomkostningerne er steget 200 til 300%. Men mere til det punkt, da ingen virkelig bryr sig om, hvad dine produktionsomkostninger er, hvad forbrugerne er i stand til at gøre med produktet har ændret sig fuldstændigt.

Vi leverer et meget, meget større spil for $ 60 eller $ 70 end vi leverede for $ 60 for 10 år siden. Muligheden for at bruge penge online er helt valgfri, og det er ikke en free-to-play-titel. Det er en komplet, utrolig robust oplevelse, selvom du aldrig bruger endnu en krone efter dit oprindelige køb.

Selvom Zelnick har et punkt, og der er ingen tvivl om, at det mest moderne triple-A-videospil tilbyder langt mere for $ 60 end et N64- eller PS1-spil gjorde for 20 år siden, er det måske ikke det bedste tidspunkt at eksperimentere med $ 70 spil i betragtning af at den globale økonomi har været igennem vrideren på grund af coronaviruspandemien, og arbejdsløsheden i USA er stadig så høj som den har været siden toppen af den store recession i slutningen af 2000’erne.

Læs også  Alle har brug for at vide om denne nye sikkerhedsfunktion i Google Maps
Artiklen forsætter under annoncen