Googles opdagelse af tidskrystal er så stor, at vi ikke kan forstå den fuldt ud

Googles opdagelse af tidskrystal er så stor, at vi ikke kan forstå den fuldt ud

2. august 2021 Slået fra Af Mathias

Glem Google Search og Fuchsia. Forskere fra Google, Stanford, Princeton og andre universiteter har måske gjort en computeropdagelse, der er så stor, at vi endnu ikke helt kan forstå den. Selv Google-forskerne er ikke helt sikre på, at deres tidskrystalopdagelse er gyldig. Men hvis det viser sig at være korrekt, kan Google være en af de første virksomheder, der giver verden et afgørende teknologisk fremskridt for fremtiden. Tidskrystaller vil være en vigtig byggesten i kvantecomputere, den slags computere, der kan løse komplekse problemer med utrolig hastighed og kraft teknologier, der ikke engang er opfundet.

Hvad er en kvantecomputer?

Google er ikke den eneste virksomhed, der bygger kvantecomputere, og disse typer maskiner dukker jævnligt op i nyhederne. Kvantecomputere vil ikke nå din telefon, og de kommer ikke til at spille spil. Selv hvis de gjorde, vil Nintendo helt ignorere den nyeste computerteknologi, når de designer fremtidige konsoller.

Artiklen forsætter under annoncen

Som The Next Web forklarer, planlægger vi at bruge kvantecomputere til udfordrende problemer. Eksempler herpå er warp-drev, der kan gøre hurtige interstellare rejser mulige. Og medicinsk teknologi, der kan kurere stort set alle sygdomme.

Google samarbejdede med Michael Peña om en kvantecomputerdemo på I/O 2021 tidligere på året:

Men kvantecomputere er virkelig svære at bygge, vedligeholde og endda at bruge. Det er her, Googles tidskrystaller kan komme i spil. Som det ser ud nu, har kvantecomputere qubits, computerbits i kvanteverdenen. Disse quit-bits opfører sig anderledes, når nogen observerer dem, end når de er alene. Det er det, der gør det vanskeligt at måle qubit-tilstande. Og denne ustabilitet gør det problematisk at bruge en kvantecomputer. Det er her, tidskrystaller kommer ind i billedet.

Læs også  Microsofts Surface Go 3-tablet er måske lige blevet lækket

Googles tidskrystaller

Tidskrystalkonceptet, der blev teoretiseret i 2012, er en ny fase af stof. The Next Web forklarer, at tidskrystaller er i modstrid med en af Sir Isaac Newtons berømte love. Den første bevægelseslov siger, at “et objekt i hvile har tendens til at forblive i hvile, og et objekt i bevægelse har tendens til at forblive i bevægelse.”

Artiklen forsætter under annoncen

I vores univers er der noget, der kaldes høj entropi (uorden). Der sker altid noget takket være energiudvekslinger. Entropien forbliver den samme, hvis der ikke er nogen processer, men stiger, hvis de er til stede. Men det gælder ikke for tidskrystaller. De kan bevare entropien, selv når de bruges i en proces.

For at forstå Googles tidskrystaller tilbyder The Next Web en god analogi med snefnug. De har et unikt design, da atomerne er arrangeret på bestemte måder. Sneen falder, smelter, vandet fordamper, og så bliver den til sidst til sne igen. Alle disse processer indebærer energiudvekslinger. Et tidskrystal ville være som at have et snefnug, der kan skifte mellem to konfigurationer frem og tilbage uden energiforbrug eller energitab. Tidskrystaller kan få deres kage og spise den også, og de kan gøre det i al evighed.

Google Quantum ComputerInde i en Google kvantecomputer. Billedkilde: Google

Artiklen forsætter under annoncen

Hvad betyder det for dig og mig?

Googles tidskrystaller tilhører ikke Google. Selv Google-holdet ved ikke med sikkerhed, at det har skabt dem. Forskningen er kun tilgængelig i en pre-print-version, da den afventer validering fra fagfæller.

Men hvis Google fandt en måde at lave dem på, kan næste generations kvantecomputere måske komme med tidskrystaller indeni. Alle kan måske være i stand til at skabe disse computere. Og de ville bringe kvantesammenhæng til et sted, hvor der er meget dekohærens – de rastløse qubits fra før.

Læs også  Alt, hvad Amazon lige har annonceret på sin store hardware-begivenhed - inklusive et flyvende sikkerhedskamera

Selv om vi stadig er i de supertidlige stadier af at skabe kvantecomputere med tidskrystaller. Google har måske bevist, at tidskrystaller ikke kun er teoretiske, men de har bestemt ikke skabt nogen.

Vi skal måske bruge årtiers kvantecomputerforskning for at skabe kvantecomputere med tidskrystaller i dem til at bygge warp-drev eller opdage “universelt effektive kræftbehandlinger” Og vi vil utvivlsomt have brug for årtier for at forstå kvantecomputere og tidskrystaller ordentligt. Googles artikel er tilgængelig på dette link. Desuden har Quanta Magazine også en grundig gennemgang af Googles opdagelse, komplet med en animation af et tidskrystal.

Artiklen forsætter under annoncen