Googles nye Scam Spotter-site kan hjælpe med at begrænse coronavirus-svindel

Googles nye Scam Spotter-site kan hjælpe med at begrænse coronavirus-svindel

2. juni 2020 0 Af Mathias
  • Google lancerede et nyt program kaldet Scam Spotter denne uge, der sigter mod at hjælpe folk med at få øje på og undgå almindelige svindel på internettet.
  • De tre gyldne regler for falske spotting er at tage din tid, undersøge den person eller gruppe, der er kommet i kontakt med dig, og nægte at sende noget på stedet.
  • Google har også sammensat en quiz, som du kan tage for at se, om du kan opdage almindelige svindel.

Svindel er lige så omfattende nu, som de nogensinde har været, fra forfalskede telefonopkald til tekster med ondsindede links til websteder og apps, der forsøger at stjæle vores data. Hvis du ønsker at forblive sikker online, skal du altid være opmærksom, især under en krise som coronavirus-pandemien, som virkelig ser ud til at trække svindlere ud af træværket.

For at beskytte folk mod disse svindel lancerede Google et nyt program denne uge kaldet Scam Spotter. Som navnet antyder, hjælper Scam Spotter dig med at registrere svindel ved syne og undgå at give dine oplysninger eller penge til dårlige skuespillere ved et uheld. De af os, der tilbringer hele dagen online, skal blive dygtige til at opdage og undgå svindel, men det er ikke tilfældet for alle, og dette kan være en utrolig værdifuld ressource.

Artiklen forsætter under annoncen

Når du besøger webstedet, vil du blive introduceret til de tre gyldne regler for fusk-spotting:

  1. Langsomt ned – Svindlere skaber ofte en følelse af presserende hastighed, så de kan omgå din bedre instinkter. Tag dig tid og still spørgsmål for at undgå at blive forhastet i en dårlig situation.
  2. Punktcheck – Foretag din undersøgelse for at dobbeltkontrol de detaljer, du har får igen. Hvis du får et uventet telefonopkald, skal du lægge på. Så skal du slå op i banken, agenturet eller organisationen, der angiveligt ringer og komme direkte i kontakt.
  3. Stop! Send ikke – Ingen hæderlig person eller agentur vil nogensinde kræve betaling på stedet. Ofte beder svindlere dig til at købe gavekort – som kun er beregnet til at blive givet som en gave, ikke som en betaling truet. Så hvis du tror, ​​at betalingen føles fishy, ​​er det sandsynligvis.
Læs også  Facebook gjorde det endelig lettere at slette alle dine gamle indlæg

Data fra Federal Trade Kommissionen (FTC) viser, at der allerede er rapporteret mere end 40 millioner dollars af svindeltab relateret til COVID-19-svindel fra og med 27. maj. Et stort flertal af disse svindel vedrører rejser eller ferie, hvilket er fornuftigt, fordi millioner af mennesker måtte aflyse ture på grund af pandemien.

Af naturligvis er to forskellige ting at læse tipene og faktisk implementere dem i dit liv, og det er grunden til, at Google også har inkluderet en quiz på sit websted, som vil teste dig for at se, om du måtte falde for et fusk. I et af scenarierne får du en tekst fra nogen, der siger, at deres søn var i en ulykke, og at de har brug for hjælp til at betale de medicinske regninger. De siger, at du kan hjælpe ved at sende dem gavekort, og hvis du gennemgik webstedet, ville du vide, at gavekort-svindel som disse er utroligt almindelige. Klik på SCAM! og gå videre til det næste spørgsmål.

Artiklen forsætter under annoncen

Hvor kyndige du imidlertid tror, ​​du er, er det ikke en dårlig ide at i det mindste give Scam Spotter-stedet en gang. Det værste tilfælde er, at du finder ud af, at du allerede var godt forberedt på at få øje på og undgå almindelige svindel.