Googles mystiske operativsystem, der muligvis erstatter Android, er lige nået en ny milepæl

Googles mystiske operativsystem, der muligvis erstatter Android, er lige nået en ny milepæl

16. august 2020 0 Af Mathias
  • Googles mystiske Fuchsia-operativsystem kan muligvis en dag erstatte Android på smartphones og køre på andre enheder, inklusive bærbare computere, tablets og smarte hjemme-gadgets.
  • Selvom Google ikke har afsløret for mange detaljer om det nye operativsystem, viser en opdagelse, at virksomheden fortsætter med at udvikle den nye software.
  • Google Fuchsia har modtaget Bluetooth-certificering, hvilket er et afgørende skridt for nye produkter, inden de lanceres.

Vi har talt om Fuchsia i årevis. Det startede med rygter om det universelle operativsystem, som et Google-team angiveligt arbejdede på. OS skal erstatte Android og Chrome og ville arbejde på alle mulige enheder, ikke kun smartphones, tablets og formfaktorer. Fuchsia er ikke baseret på Linux som sine forgængere, sagde disse rygter. OS giver Google mulighed for at udstede rettidige opdateringer til alle enheder, der kører det, det ville tilbyde et bedre indbygget privatliv og køre alle de eksisterende Android-apps. Google begyndte også at lægge grundlaget for appudvikling for Fuchsia og afslørede en SDK, der lader udviklere kode en gang og derefter distribuere deres apps på forskellige platforme. Overgangen fra Android til Fuchsia skal være problemfri, så brugerne let kan opgradere enheder uden at bekymre sig om mistede data og app-inkompatibilitet.

Det var, hvad Fuchsia-mytologien fortalte os, i det mindste. I virkeligheden sagde Google lidt om Fuchsia offentligt, og da det gjorde det, antydede det, at de første Fuchsia-enheder måske ikke var, hvad vi forventer, at de skulle være. I stedet for smartphones og tablets, der kører Fuchsia ude af kassen i stedet for Android, får vi måske andre smarte hjemmeenheder til at teste Fuchsia, før operativsystemet springer til gadgets med skærme. Selvom vi ikke har nogen idé om, hvornår Fuchsia-produkter vil begynde at rulle ud, nåede operativsystemet en vigtig milepæl. Fuchsia har gennemgået den officielle Bluetooth SIG-regulator, der godkender operativsystemer og enheder, der bruger Bluetooth, før de er tilgængelige for forbrugere.

Læs også  Alle de nye iOS 14-funktioner, Apple tog fra Android

Artiklen forsætter under annoncen

Det var 9to5Google , at bemærkede Bluetooth SIG-listen for en “Google Sapphire 1.0 Bluetooth Core Host Solution.”

Sapphire er det interne kodenavn for Fuchsia Bluetooth’s stak, en detalje der blev opdaget i tidligere Fuchsia OS-kode nedrivninger. Men selve fortegnelsen gør ingen anstrengelser for at tilsløre formålet med Sapphire, da det nævner det næste generalsystem: “Sapphire Bluetooth Core host-løsning til Fuchsia og Bluetooth 5.0 kernespecifikationer.”

Artiklen forsætter under annoncen

Google Fuchsia
Et skærmbillede af Googles Fuchsia Bluetooth-certificeringsliste på Bluetooth SIG. Billedkilde: Bluetooth SIG

Bortset fra det lille spids, afslører fortegnelsen ikke noget om Fuchsia eller de første enheder, der kunne køre Googles nye operativsystem. At Fuchsia understøtter Bluetooth 5.0 burde ikke være en overraskelse. Alle moderne Androids og iPhones leveres med Bluetooth 5.0-understøttelse, og de første Fuchsia-gadgets skal tilbyde den samme Bluetooth-forbindelse.

Det er uklart, hvorfor Google har flyttet forud for at certificere Fuchsia OS for Bluetooth-forbindelse, men som jeg sagde før, er det en bemærkelsesværdig milepæl. Bluetooth-certificering går forud for lanceringen af ​​nye produkter, og Bluetooth SIG har været kilden til lækager for andre enheder i fortiden. Google er muligvis klar til at annoncere og frigive en ny enhed, der kører Fuchsia ude af kassen. Måske en ny smart højttaler? Selv hvis det ikke er tilfældet, fortæller Bluetooth SIG-listen os, at Google går videre med Fuchsia, hvilket i sig selv er gode nyheder.

Artiklen forsætter under annoncen