Google vil producere Pixel 6 i Kina for at undgå forsinkelser i lanceringen

Google vil producere Pixel 6 i Kina for at undgå forsinkelser i lanceringen

20. august 2021 Slået fra Af Mathias

Afsløringen af Pixel 6-serien for et par uger siden viser, at Googles smartphone-ambitioner er blevet forynget. Pixel 6 og Pixel 6 Pro lover at være bedre end deres forgængere på stort set alle måder. De bliver flagskibstelefoner med Googles første specialfremstillede chip til mobile enheder. Og køberne vil skulle punge ud med flere penge end sidste år for en helt ny Pixel 6. Google vil lægge en større markedsføringsindsats i salget af Pixel 6 end nogensinde før, og det beviser virksomhedens ambitioner for detailbutikker. Men vil Google have nok Pixel 6-lager på lanceringsdagen? Vil der være forsinkelser? En ny rapport kaster lidt lys over Googles bestræbelser på at fremstille Pixel 6-serien, mens coronavirus-delta-varianten giver næring til endnu en massiv bølge af infektioner.

Google har notorisk undladt at komme med en succesfuld iPhone-ækvivalent på trods af at have solgt sine egne telefoner i mere end et årti. Men Nexus- og Pixel-telefonerne har aldrig formået at erobre en betydelig del af markedet. Selv når der var efterspørgsel efter en bestemt Pixel-version, havde Google ikke nok lagerbeholdning til alle.

Nu hvor Google synes fast besluttet på at levere en bedre iPhone-rival end tidligere, står de over for en massiv forhindring. Sundhedskrisen kan påvirke produktionen af Pixel 6.

Artiklen forsætter under annoncen

Pixel 6-lanceringsdato

Google overraskede Pixel-fans med en uventet Pixel 6-lancering for et par uger siden. Det var ikke en fuld Pixel 6-pressekonference. Det kommer sandsynligvis i begyndelsen af oktober. Google afslørede designet, annoncerede den nye Tensor-chip og opregnede de vigtigste Pixel 6- og Pixel 6 Pro-specifikationer. Men Google gav os aldrig en pris eller en udgivelsesdato for telefonerne.

Læs også  Google-lækage afslører Pixel 5's uheldige lanceringsdato

En rapport fra Nikkei fortæller, at amerikanske virksomheder, herunder Amazon, Apple og Google, kæmper for at flytte produktionen af nye enheder fra Kina til Vietnam. Disse virksomheder er begyndt at lede efter alternative forsyningsruter, da forholdet mellem USA og Kina er fortsat med at blive forværret i de seneste par år. Men pandemien ændrer alt dette og tvinger nogle af dem til at vende tilbage til Kina.

Pixel 6-serien er direkte berørt. Google havde planlagt at fremstille håndsættet i Vietnam, men det er ikke længere tilfældet. Personer med kendskab til sagen har fortalt sitet, at Google sidste år ønskede at flytte produktionen af Pixel-telefoner til det nordlige Vietnam. Men pandemien satte alt på pause. Pixel 6 vil blive fremstillet i Kina, ligesom Pixel 5 sidste år.

Artiklen forsætter under annoncen

Det tyder på, at forsinkelser i udgivelsen af Pixel 6 ikke bør være et problem. Google blev i Kina for at undgå fremstillingsproblemer. Rapporten forklarer, at det er kompliceret at flytte produktionen til Vietnam. COVID-19 påvirker fortsat rejser i regionen, og restriktioner kan føre til forsinkelser. Det skyldes, at Vietnams ingeniørstyrke ikke er stor nok til at håndtere produktionen af nye enheder uden problemer.

AirPods 3 vil få samme skæbne

En leder af forsyningskæden fortalte Nikkei, at det er nemmere at lave produkter i Vietnam, der allerede er i masseproduktion, end at begynde at producere helt nye enheder. Det skyldes de nuværende rejserestriktioner, som ville gøre det sværere for ingeniører at bevæge sig frit mellem Vietnam og Kina med henblik på uddannelse.

Pixel 6 er ikke den eneste nye enhed, som leverandørerne vil samle i Kina. Apple fremstiller de nye AirPods 3 i Kina, selv om Apple flyttede AirPods-produktionen af den tidligere generation af AirPods til Vietnam for to år siden. IPhone-producenten har også forsinket sine planer om at flytte en del af MacBook- og iPad-produktionen til Vietnam.

Læs også  Hvordan Google Maps forudsiger trafikafmatning, før de sker

Amazons produktion af intelligente dørklokker, sikkerhedskameraer og højttalere har været forsinket i Vietnam siden maj. Landet oplevede en stigning i antallet af sager, hvilket førte til strengere COVID-forebyggelsesforanstaltninger.

Artiklen forsætter under annoncen

Pixel 6 skulle lanceres i butikkerne i oktober, hvis Google overholder sin sædvanlige Pixel-udgivelsesplan. AirPods 3 skulle ankomme i midten af september sammen med iPhone 13.