Google rygtes at lancere en Pixel tablet for at konkurrere med iPad

Google rygtes at lancere en Pixel tablet for at konkurrere med iPad

28. september 2021 Slået fra Af Mathias

Google holdt op med at forsøge at konkurrere med Apples iPad for flere år siden. Det er ikke fordi Google ikke har lavet nye Pixel-mærkede tablets, men fordi de ikke har optimeret Android til større skærme, som Apple gjorde med iOS. Apple har gaflet iOS til iPadOS, da tabletoplevelsen er meget anderledes end iPhone-oplevelsen. IPad mini 6 er det bedste bevis på det fra Apple, som vi har set til dato. Det er ikke bare en kompakt enhed; den har også de samme kraftfulde specifikationer som iPhone 13 Pro.

Google skal snart hurtigt indhente det, selv om de ikke har planer om at lave en ny Pixel Tablet. Det skyldes, at foldbare smartphones bliver mere og mere populære – Google er faktisk angiveligt ved at lave en sådan nu. Og nogle af disse foldbare Androids er tættere på tablets end smartphones. Men en ny opdagelse tyder på, at Googles Android-tablet-ambitioner ser ud til at være fornyet, og et smukt Pixel Tablet-design kan måske vente i kulissen.

Det nuværende Android-tablet-landskab

Pixel-producenten behøver ikke at fremstille sin egen mobilhardware. Men den er tvunget til det, i hvert fald når det gælder smartphones. Det er den eneste måde at vise verden, hvordan Android skal se ud og føles. Husk, at Pixel-telefoner er de første til at køre den nyeste Android-udgave. Uden dem ville Android-brugere skulle vente meget længere tid på at opleve de nyeste Android-opdateringer.

Google er dog ikke nødt til at lave Pixel-tablets. Der er masser af aktører, der gør et godt stykke arbejde. Amazons Kindle Fire-tablets er prisbillige midterste rangere, som alle kan bruge. Samsung har både enheder i mellemklassen og high-end tablets, der har til formål at konkurrere med iPad Pro. Og så er der Lenovo, Xiaomi og Huawei, som hele tiden lancerer deres egne nye Android-tablets.

Læs også  iPhone 12 bliver måske dyrere end forventet
Artiklen forsætter under annoncen

Google Pixel TabletGoogle Pixel Tablet-patentillustrationer. Billedkilde: Google via LetsGoDigital

Men Android halter stadig bagefter iPadOS, når det gælder optimering, og Google vil måske gerne involvere sig mere. Det gælder især, hvis Google laver en Pixel Fold-håndterminal, der vil ligne Galaxy Z Fold 3 foldbar. Denne type foldbare håndsæt er i bund og grund en tablet, som skal køre en Android OS-version, der er optimeret til at udnytte den større skærm.

Googles smukke Pixel Tablet

Den hollandsksprogede blog LetsGoDigital har fundet et Google-patent i Japan, der viser designet til en Pixel Tablet-enhed. Patentet stammer fra marts 2019, men det blev først godkendt af det japanske patentkontor (JPO) i sommer.

Google Pixel TabletGoogle Pixel Tablet: Design med en skærm med hele skærmen og bagpanel. Billedkilde: LetsGoDigital

Artiklen forsætter under annoncen

Patentet dækker Pixel Tablet-designet uden at afsløre andre detaljer. Vi kalder den Pixel Tablet på nuværende tidspunkt, fordi det er et navn, der giver mening lige nu. Afsløringen af Pixel 6-serien i begyndelsen af august viste, at Google er ved at gøre alvor af Pixel-hardwaren. Det er alt sammen en del af en mere omfattende og dristigere strategi omkring hardware, der omfatter fysiske detailbutikker, tilpassede processorer til enheder og mere ambitiøse markedsføringsplaner. Med det in mente ville Pixel Tablet supplere resten af Pixel-serien perfekt.

Mens vi mangler specifikke detaljer, har LetsGoDigital i samarbejde med grafiker Giuseppe Spinelli skabt Pixel Tablet-renders baseret på Google-patentet.

Google Pixel TabletGoogle Pixel Tablet: Design med kun skærm og USB-C-stik. Billedkilde: LetsGoDigital

Spinelli forestillede sig en Android-tablet, der ikke ligner noget andet på markedet. Enheden har tynde kanter svarende til det, der findes på Android-telefoner. Et hullet kamera stikker igennem skærmen ligesom på en Android-telefon. Mærkeligt nok er der ikke noget bagudvendt kamera her.

Læs også  iPad Pro med vild skærmopgradering rygtes lanceret i marts
Artiklen forsætter under annoncen

Enheden er også udstyret med et lydsystem med fire højttalere og USB-C-tilslutning. Der er ingen fingeraftrykssensor i sigte. Sensoren kunne sidde under skærmen. Eller den kunne være en del af en sideknap ligesom på iPad mini 6 og iPad Air 4.

Alt dette er dog kun spekulationer baseret på designrenders, der måske ikke viser alt. De er måske ikke engang relevante for Googles nuværende planer. Når det er sagt, viser Googles patent, at Google er interesseret i netop denne formfaktor.