Google giver dig snart gratis tv-kanaler via Chromecast

Google giver dig snart gratis tv-kanaler via Chromecast

20. september 2021 Slået fra Af Mathias

Hvert år bliver listen over grunde til at klippe den traditionelle tv-ledning længere. Traditionelt kabel-tv er ikke helt dødt endnu, men på dette tidspunkt er det kun et spørgsmål om tid, før alle skifter. Den seneste grund til at slutte sig til legionen af kabelklippere kommer fra Google. Protocol rapporterer, at Google planlægger at tilføje gratis live-tv-kanaler til sin Google TV-platform i de kommende måneder.

Til de uindviede: Google TV er efterfølgeren til Android TV. Den Android-baserede platform driver en række smart-tv’er samt Googles egne Chromecast-streaming-enheder. Kilder fortæller Protocol, at Google har haft drøftelser med virksomheder, der distribuerer FAST-kanaler (gratis, reklameunderstøttet streaming-tv). FAST-kanaler ligner traditionelle lineære tv-kanaler. De har endda reklamepauser mellem udsendelserne og grafik på skærmen, der promoverer kommende indhold.

Gratis live-tv-kanaler på vej til Chromecast

Kilderne mener, at Google kan annoncere de gratis kanaler allerede i efteråret. Google kan også vente til begyndelsen af 2022 og annoncere sine planer sammen med nogle af sine smart-tv-partnere.

Når kanalerne kommer, vil Google ifølge Protocol sandsynligvis tilføje en dedikeret live-tv-menu til Chromecast. I øjeblikket er live-tv-menuer på Chromecast begrænset til betalingstjenester som Googles eget YouTube TV. Hvad angår smart-tv’er, vil de gratis FAST-kanaler sandsynligvis være tilgængelige sammen med over-the-air-programmer, som brugerne kan få adgang til med en antenne. Som Protocol bemærker, er det sådan LG og Samsung præsenterer gratis streamingkanaler på deres egne dedikerede platforme

Artiklen forsætter under annoncen

“Vi streamer milliarder af minutter hver måned”, sagde Samsung Electronics SVP Sang Kim til Protocol i 2020. Samsung TV Plus tilbyder gratis, reklamefinansierede kanaler med nyheder, sport, film og meget mere. Faktisk er der nu over 180 kanaler på virksomhedens platform med tusindvis af timers gratis indhold. “Det overraskede os, hvor stor succes det har været,” tilføjede Kim.

Læs også  Hvordan Google Maps forudsiger trafikafmatning, før de sker

Hvis og når Google annoncerer, at der kommer gratis tv-kanaler til Chromecast, får du besked lige her på GEAR-online.