Google fortsætter langsomt med at give brugerne mere kontrol over deres egne data

Google fortsætter langsomt med at give brugerne mere kontrol over deres egne data

27. juni 2020 0 Af Mathias
  • Google Incognito-tilstand modtager snart en betydelig opgradering, da den vil arbejde på tværs af applikationer på iPhone og Android.
  • Google afslørede den nye privatlivsfunktion i en meddelelse, der beskriver andre foranstaltninger, som Google træffer for at forbedre brugernes privatliv og sikkerhed.
  • Virksomheden annoncerede også, at alle nye konti vil have automatisk autosletningskontrol indstillet til 18 måneder som standard fremover.

Ordene “Google” og “privatliv” går ikke nøjagtigt hånd i hånd. Det er ikke sådan, at jeg ikke har tillid til Googles ideer eller dens evne til at levere. Det er det faktum, at disse meddelelser ofte lyder bedre, end de er. Det værste ved dem er, at Google virkelig ikke er klar til at omfavne det faktum, at det indsamler brugerdata, og at det sælger dyrere annoncer, jo flere data det har. Google synes bange for at bekræfte disse kendsgerninger, og Sundar Pichais privatlivsmeddelelse er det seneste eksempel på det. Det er et langt blogindlæg, der går ud af sin måde at undgå at nævne annoncer, og det er sådan, Google tjener penge. Den eneste gang ”reklame” nævnes kommer senere i stillingen, da administrerende direktør gør det klart, at personligt indhold ikke bruges til reklameformål, ”periode”. Pointen med meddelelsen er at forklare nye privatlivsfunktioner, der bedre bør beskytte dine data, mens du bruger Google-produkter.

Hvis du er fortrolig med de mange, mange, mange privatlivsproblemer, som Google har behandlet i fortiden, kan disse privatlivsmeddelelser muligvis lyde som reaktioner på disse spørgsmål. Det hjælper ikke, at Apple netop annoncerede en række nye privatlivsfunktioner på WWDC 2020, og Pichais blog kan også opfattes som en reaktion. Vi har ingen måde at vide, om disse nye funktioner ville være blevet annonceret ved I / O 2020, som aldrig var, men Google valgte at promovere dem i Apples store WWDC-uge, ikke før den.

Der er ingen tvivl om, at Apple lægger enormt pres på Google, når det kommer til privatlivets fred, og at Google er ansvarlig for noget af det pres. Når det er sagt, er der en fremragende perle i Pichais lange indlæg – en privatlivsfunktion, der er mere dristig end noget, Google nogensinde har forsøgt, men det er ikke fokus i meddelelsen.

Læs også  Samsung fikserer muligvis en af ​​de værste ting ved sine foldbare telefoner

Google forklarer i indlægget, at du vil være i stand til at administrere dit privatliv “på dine egne vilkår”, og en måde at gøre det på er at bruge dets produkter i inkognitotilstand. For nylig, forresten, løb Google lige op i et massivt problem med browsing af inkognito Chrome. En retssag hævder, at Google sporer folk, der er afhængige af inkognitotilstand, så denne meddelelse ser ud til at være en reaktion på den nylige udvikling.

Artiklen forsætter under annoncen

Google planlægger stadig at gøre inkognitotilstand mere tilgængelig. Alt hvad du skal gøre er at trykke langt på dit profilbillede i Søgning, Kort og YouTube. Det er først tilgængeligt på iOS og kommer snart til Android og andre apps. Her er den bedste del: “Vi arbejder også for at gøre det muligt at forblive i inkognitotilstand på tværs af Google-apps, som f.eks. Maps og YouTube, og vil have mere at dele snart,” sagde Pichai.

Hvis du altid vil bruge enhver Google-app i inkognitotilstand, kan du snart skifte mellem dem på den samme enhed uden at skulle gentagne gange aktivere funktionen. Det er overraskende at se Google indrømme, at nogle mennesker foretrækker at forblive skjult. Enten det, eller Google vil blot få sine inkognitospørgelser til at forsvinde.

Animation viser Googles nye gestus for hurtigt at få adgang til inkognitotilstand på en smartphone. Billedkilde: Google

Hvis jeg ikke var klar før, nægter jeg ikke, at Google laver nogle af de bedste mobile apps derude, apps, der er must-haves på iPhone og Android. Gmail, YouTube, Maps og Translate er et par eksempler. Der er ingen tvivl om, at Google skal betales for sit arbejde, og det skal tjene penge på sin software. Men den eneste måde du kan betale er ved at give Google mulighed for at samle dine data og vise dine annoncer. Mange har ikke noget imod det, men de ville sandsynligvis være mindre begejstrede for Googles dataindsamling, hvis de vidste, at inkognito-tilstand faktisk ikke er privat.

Læs også  Apple-begivenheds livestream: Se Apples første store begivenhed i sæsonen lige her
Artiklen forsætter under annoncen

Pichai gør det klart, at Google ikke sælger dine oplysninger i det eneste afsnit, der nævner reklame (fremhæv vores):

Som altid sælger vi ikke dine oplysninger til nogen, og vi bruger ikke oplysninger i apps, hvor du primært gemmer personligt indhold – f.eks. Gmail, Drive, Kalender og fotos – til reklameformål, periode .

Nye inkognitofunktioner er blot en del af Pichais meddelelse. Google vil også nu indstille dataene til automatisk sletningskontroller som standard, indstillet til at slette dine data på 18 måneder. Hvorfor ikke gøre automatisk slet som standard til minimum, som er tre måneder? Ældre data er ikke så værdifulde som nye data, har nogle rapporter hævdet.

Animation viser Googles nye politik om automatisk sletning. Billedkilde: Google

Hvad angår YouTube, indstiller Google automatisk sletning til 36 måneder for nye konti, eller hvis du tænder for YouTube-historikken for første gang. ”Dette forbedrer den nuværende erhvervspraksis og sikrer, at YouTube kan fortsætte med at komme med relevante underholdningsanbefalinger baseret på det, du har set eller hørt på tidligere – som at fortælle dig, om din yndlingsserie har udsendt en anden sæson, eller når din yndlingsartist slipper et nyt album, ”siger Pichai.

Artiklen forsætter under annoncen

Meddelelsen gør det også klart, at placeringshistorik er slået fra som standard nu. Men lad os ikke glemme, at det ikke var for længe siden, at det var tændt som standard. Og denne nylige historie viser, hvor farlige lokaliseringsdata kan være, hvis du tilfældigvis er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Konkurrence om privatlivets fred betyder Googles største udfordring, og der er ingen tvivl om, at Google har taget vigtige skridt i den rigtige retning i de senere år, uanset om det ville eller ikke. Men vi er endnu ikke et sted, hvor vi kan bifalde Googles privatlivsopdateringer og på samme tid glemme de personlige problemer, der fik os her.