Google foretager en større ændring af en af de bedste Chrome-funktioner

Google foretager en større ændring af en af de bedste Chrome-funktioner

27. september 2020 Slået fra Af Mathias
  • Google meddelte, at Chrome-browseren vil lukke understøttelse af betalte udvidelser og rådgive udviklere om at foretage passende ændringer, da funktionen er udfaset.
  • Google forklarede, at internettet har udviklet sig dramatisk siden introduktionen af Chrome Webshop, og udviklere har andre værktøjer til rådighed til at tjene penge på indhold.
  • Afskaffelsen af udvidelsesbetalingsfunktionen bør også styrke Chrome-sikkerheden og forhindre spammy-udvidelser og svindel i at skade brugerne.

Googles Chrome-internetbrowser er muligvis et ressourcehog, der dræber bærbare batterier, men det er stadig den mest populære browser i verden. En af de ting, der gør det så populært, er understøttelsen af udvidelser, der kan forbedre ens browseroplevelse betydeligt. Det er et område, hvor Apples Safari halter bagefter, og en af grundene til at jeg har været hos Chrome på MacBook i årevis.

Men Google planlægger inden for kort tid en betydelig ændring for Chrome – ja, endnu en større ændring – der vil påvirke Chrome-udvidelsesudviklere direkte. Google lukker nu betalte Chrome-udvidelser og fortæller udviklere, at de bliver nødt til at finde en ny måde at opkræve deres kunder på.

Google oprettede en supportside, der adresserer ændringen og tidslinjen for opdateringen. Forældelse af betalinger i Chrome Webshop sker ikke med det samme, så udviklere har tid til at foretage de relevante ændringer. Men alle betalinger deaktiveres inden den 1. februar 2021. Her er hvad der sker, når vi når fristen:

Dine eksisterende varer og køb i appen kan ikke længere opkræve penge med Chrome Webshop-betalinger. Du kan stadig spørge licensoplysninger til tidligere betalte køb og abonnementer. (Licenserings-API’en afspejler nøjagtigt status for aktive abonnementer, men disse abonnementer fornys ikke automatisk.)

Udviklere, der ønsker at opkræve penge for nye udvidelser, kan ikke gøre det og bliver nødt til at finde andre måder at tjene penge på deres Chrome-apps.

Læs også  Hastighedstest viser, hvor hurtigt iPhone 12 er sammenlignet med Galaxy Note 20 Ultra og Pixel 5
Artiklen forsætter under annoncen

Google lukker ikke døren til indtægtsgenerering fuldstændigt, det er bare Chrome Web Store Payments-systemet, der lukker ned, og Google. Udviklere skal migrere til en anden betalingsprocessor, og de skal også migrere licenssporing. Dette lyder måske kun som en opgave for udviklere, men Google behøver ikke, at brugerne muligvis skal “hjælpe:”

Der er ingen måde at eksportere dine eksisterende brugerlicenser på bulk, så du skal have dine brugere til at hjælpe med denne del af migrationen.

Med andre ord, hvis du betaler for en Chrome-udvidelse, skal du sørge for at have din licens klar, når tiden kommer til overgangen til noget andet, især hvis du er på en eller anden abonnementsplan.

Google forklarer, at internettet “er kommet langt” siden Chrome Web Store blev lanceret, og det er derfor, tingene ændrer sig. “I årene siden er økosystemet vokset, og udviklere har nu mange betalingshåndteringsmuligheder til rådighed for dem,” siger Google.

En anden grund til at fjerne Chrome Webshops betalingssupport vedrører brugersikkerhed. Google bekræftede tidligere på året en stigning i antallet af falske transaktioner, der involverede Chrome-udvidelser, idet de midlertidigt havde deaktiveret udgivelse af betalte varer i slutningen af januar.

Artiklen forsætter under annoncen