Google ændrer hvordan søgning fungerer forud for det amerikanske præsidentvalg den 3. november  2020

Google ændrer hvordan søgning fungerer forud for det amerikanske præsidentvalg den 3. november 2020

14. september 2020 0 Af Mathias
  • Google-søgning blokerer nogle autofuldførte forslag, der kan indeholde misinformation og påvirke valget i november.
  • Blokering af disse autofuldførte forespørgsler forhindrer ikke en bruger i at udføre den fulde søgning, de ønsker.
  • En Google-direktør sagde dog torsdag, at dette ændring kunne utilsigtet blokere “godartede” søgeforespørgsler fra at blive vist via autofuldførelse.

Længe et yndlingsmål for højreorienterede kritikere, der har beskyldt søgegiganten for at vippe spillereglerne ved at kontrollere de oplysninger, der vises i søgeresultaterne, annoncerede Google torsdag en stor ændring i Google-søgning, der skulle modvirke dårlig information online – men som kunne åbne virksomheden for flere skrig om at lægge tommelfingeren på skalaen.

Hvad Google har besluttet at gøre inden præsidentvalget i november, forklarer virksomheden, er at blokere autofuldførelsen funktion i Google Søgning fra de automatiske forslag, du kan få, hvis du begynder at skrive søgeforespørgsler, der har en slags tilknytning til valget. Du kan faktisk prøve dette selv nu for at se det i aktion. Hvis du begynder at skrive enten “Donald Trump er …” eller “Joe Biden er …”, skal du få nogle ret godartede forslag til autofuldførelse. Det er ideen her.

“Vi udvidede vores politikker vedrørende autofuldførelse relateret til valg, og vi fjerner forudsigelser, der kan fortolkes som krav for eller mod enhver kandidat eller politisk parti, ”skrev Google Fellow og vicepræsident for søgning Pandu Nayak i et blogindlæg fra virksomheden. ”Vi fjerner også forudsigelser, der kan fortolkes som et krav om deltagelse i valget – som udsagn om valgmetoder, krav eller status for valgsteder – eller integriteten eller legitimiteten af valgprocesser, såsom valgets sikkerhed. .

“Hvad dette betyder i praksis er, at forudsigelser som” du kan stemme via telefon ”såvel som” du ikke kan stemme via telefon , ‘eller en forudsigelse, der siger’ doner til ‘ethvert parti eller kandidat, skal ikke vises i Autofuldførelse. Uanset om en forudsigelse vises eller ej, kan du stadig søge efter hvad du vil og finde resultater. ”

Læs også  OnePlus Nord-design afsløret i flere lækkede billeder
Artiklen forsætter under annoncen

Nayaks indlæg gjorde en mild hentydning til det faktum, at virksomhedens systemer ikke er perfekte, og Google efterfølgende “håndhæver vores politikker”, hvis forudsigelser glider gennem revnerne. Hvis et autofuldfør søgeresultat, der er helt normalt, med andre ord ender med at blive blokeret af denne nye funktion.

Hvilket er noget, som en anden Google-direktør sagde under en pressetabell torsdag meget godt kan ende med at ske.

“Vi vil være forsigtige med den type information, vi fremhæver i søgefunktionen i betragtning af dens fremtrædende plads,” sagde David Graff, Google-direktør for global politik og standarder, til journalister.

“Det kan betyde, at nogle fuldstændig godartede forudsigelser bliver fejet ind i dette.”

Artiklen forsætter under annoncen

Google Search har i årevis været udsat for kritik af, at det gør alt fra at fremme falske og ekstreme højreorienterede synspunkter (i henhold til denne 2016-undersøgelse fra The Guardian ) til påstanden om, at det iboende er forudindtaget mod højreorienterede nyhedskilder og websteder. Sidstnævnte er noget, som ikke mindre end præsidenten selv har afvist via Twitter:

Dig kan også prøve svarene på dette lange Google-community-indlæg som svar på et spørgsmål om, hvorfor Google er partisk til fordel for “venstreorienteret politik.” Et eksempel på svarene inkluderer denne fra en bruger, der blev sendt i januar: “Overraskende nok kan jeg ikke rapportere til Google, at når du googler Fox-nyheder, er de opført som en konservativ nyhedsorganisation, men MSNBC har ikke noget sådant adjektiv til at beskrive dets liberalt lænnede nyheder og meninger. Subtile bias fra Googles side .. ”

Læs også  Hulu vil stoppe med at arbejde på disse Roku-enheder om 3 uger

Mekanikken i, hvordan Googles resultater opleves algoritmisk, er genstand for et helt andet indlæg, men det største punkt er dette:

Dette tæt på et massivt omstridt valg, der også vil være tæt og muligvis ikke engang afsluttet på valgaften, alt betyder noget . Alt bevæger nålen gradvist, selv uforvarende. En ændring som denne hos søgegiganten kunne åbne den for høje råb igen fra højre om, at den blander sig i valget, uanset påstandens rigtighed.

Artiklen forsætter under annoncen