‘Fortnite’ blev sparket ud af App Store, nu begynder Epic Games en krig med Apple

‘Fortnite’ blev sparket ud af App Store, nu begynder Epic Games en krig med Apple

17. august 2020 0 Af Mathias
  • Apple sparkede Fortnite væk fra App Store torsdag, efter at udvikleren Epic Games tilføjede en ny direkte betalingsmetode, der lader brugerne købe V -Bucks til en nedsat pris.
  • Tim Sweeney, CEO for Epic Games, har klaget over Apples praksis i årevis, men kampen er kommet på hovedet, og Epic har endda indgivet juridiske papirer.
  • Epic frigiver en videokort, der parodierer Apples berømte 1984 kommerciel ved hjælp af Fortnite tegn.

Apple forbød Fortnite fra App Store torsdag efter at Epic Games introducerede sit eget betalingssystem i app, der gjorde det muligt for virksomheden at skørt rundt på Apples 30% provision. Den seneste opdatering til det sindssykt populære Battle Royale-spil gav brugerne mulighed for at betale for in-game valuta (V-Bucks) gennem Apple App Store for det, de tidligere havde betalt eller direkte fra Epic for en nedsat pris. Epic var uden tvivl klar over, at Apple ville blive tvunget til at gribe ind, da det var en direkte overtrædelse af App Store-retningslinjerne.

Epic Games annoncerede ”Mega Drop” -initiativet torsdag formiddag, og inden for få timer var Fortnite intetsteds at finde på Apples App butik. 20% rabat på V-Bucks og tilbud med rigtige penge fortsætter på PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC og Mac, mens Apple og Epic sorterer gennem dette.

Apple frigav kort efter følgende erklæring om hændelsen efter at have fjernet Fortnite (via The Verge ):

I dag tog Epic Games det uheldige skridt med at overtræde App Store-retningslinjerne, der anvendes lige på enhver udvikler og designet til at holde butikken sikker for vores brugere. Som et resultat er deres Fortnite-app blevet fjernet fra butikken. Epic aktiverede en funktion i sin app, som ikke blev gennemgået eller godkendt af Apple, og de gjorde det med den udtrykkelige hensigt at overtræde App Store-retningslinjerne for betalinger i appen, der gælder for enhver udvikler, der sælger digitale varer eller tjenester.

Epic har haft apps i App Store i et årti og har draget fordel af App Store-økosystemet – inklusive det er værktøjer, test og distribution, som Apple leverer til alle udviklere. Epic accepterede App Store-vilkår og retningslinjer frit, og vi er glade for, at de har bygget en så succesrig forretning på App Store. Det faktum, at deres forretningsinteresser nu fører dem til at presse på for et særligt arrangement, ændrer ikke det faktum, at disse retningslinjer skaber lige vilkår for alle udviklere og gør butikken sikker for alle brugere. Vi vil gøre alt for at arbejde med Epic for at løse disse overtrædelser, så de kan returnere Fortnite til App Store.

I tilfælde af at du spekulerer på, om dette var et stunt fra Epic Games for at kalde Apple for praksis, som det er uenig i, bekræftede virksomheden så meget ved at meddele, at det frigiver en ny video kort kl. 16 ET kaldes i dag ”Nineteen Eighty-Fortnite”, der ser ud til at være en parodi på den berømte Apple-reklame:

Læs også  iOS 14 beta 5 nu tilgængelig til download for udviklere
Artiklen forsætter under annoncen

Fortnite Party Royale har premiere på en ny kort: Nitten Eighty-Fortnite. Deltag i kl. 16:00 ET. pic.twitter.com/BWvndK3gDt

– Fortnite (@FortniteGame) 13. august 2020

Epic indgav også en lang klage mod Apple torsdag, hvor han gentagne gange henviste til Apple som et monopol og kaldte iPhone-producentens praksis “konkurrencebegrænsende.” Tim Sweeney, administrerende direktør for Epic Games, har klaget over Apples praksis i årevis, men den langvarige tussle er omsider blevet til en all-out slagsmål.

UPDATE: Fortnite Android-appen har nu også blevet trukket fra Google Play Store.

Artiklen forsætter under annoncen