Forsinkelser i lanceringen af iPhone 13 ser usandsynlige ud

Forsinkelser i lanceringen af iPhone 13 ser usandsynlige ud

7. august 2021 Slået fra Af Mathias

Vi ville aldrig have været bekymrede for, om iPhone 13-serien ville blive lanceret til tiden i verdenen før pandemien. Siden 2012 har Apple lanceret nye iPhone-modeller hvert år i september, og de nye enheder er kommet i butikkerne nogle dage senere. Det ændrede sig sidste år, da pandemien tvang Apple til at udskyde lanceringen af iPhone 12. I midten af oktober præsenterede Apple de fire iPhone 12-modeller, men kun de to 6,1-tommers versioner kom i butikkerne den måned. Mini- og Pro Max-varianterne blev lanceret et par uger senere. Det bliver ikke tilfældet for iPhone 13-serien. Vi får flere og flere beviser for, at forsinkelser i lanceringen sandsynligvis ikke vil være et problem i år.

Ingen advarsler om forsinkelser i lanceringen

Vi har set masser af rapporter, der beskriver Apples forberedelser til iPhone 13-produktionen. De tyder alle på, at Apple har taget skridt til at forhindre forsinkelser i lanceringen. Virksomheden har bestilt vigtige dele i god tid, før produktionen af iPhone 13 blev sat i gang. Det sikrede også, at chipkrisen ikke ville få indflydelse på iPhone.

Apple advarede investorerne i slutningen af juli 2020 om, at det ikke ville lancere iPhone 12 til tiden. Vi ville have fået en lignende advarsel for et par dage siden, da Apple offentliggjorde sin indtjeningsrapport for juni kvartal. Apple erkendte, at det vil mærke effekten af chipkrisen, men ikke når det gælder den specialfremstillede A-serie processor, som driver iPhone. Når det er sagt, har Apples topchefer ikke antydet, at iPhone 13 vil blive forsinket i forbindelse med lanceringen.

iPhone 13-leverandører kæmper for at ansætte personale

Vi fik endnu flere beviser fra Asien på, at iPhone 13 ikke bliver forsinket i denne uge. Ifølge South China Morning Post kæmper Apple-leverandørerne om arbejdskraft forud for lanceringen af iPhone 13. Foxconn, Lens Technology og Luxshare Precision er blandt de leverandører af dele, der nævnes i historien. Ifølge rapporten bliver det stadig vanskeligere at finde arbejdskraft, og derfor har disse virksomheder fundet på bedre incitamenter.

Læs også  Dette kan være den første Samsung-telefon med et kamera under skærmen
Artiklen forsætter under annoncen

Foxconn har hævet ansættelsesbonussen for nye medarbejdere til rekordhøje 10.200 yuan (1.579 dollars). Betalingen er kun tilgængelig, hvis de nyansatte bliver hos virksomheden i mindst 90 dage. Arbejdstageren får 9.500 yuan (1.465 dollars) ud af det, og den person, der henviste dem, får de resterende 700 yuan (108 dollars).

Lens Technology søger 5.000 arbejdere og 2.000 kvalitetsinspektører. Virksomheden fordoblede sin bonus fra 5.000 yuan (771 dollars) i februar til 10.000 yuan (1.542 dollars) i maj. En medarbejder skal arbejde mindst 20 dage om måneden i syv måneder for at være berettiget.

Luxshare fordoblede også sin henvisningsbonus fra 2.500 yuan (386 $) i april til 5.000 yuan (771 $) i slutningen af maj. Virksomheden tilbyder også en bonus på 3.800 yuan (586 dollars) til tidligere medarbejdere, der vender tilbage til virksomheden.

Apples store iPhone 13-lanceringsplaner

Apple har store planer for iPhone 13 i år, ligesom Samsung kæmper for at sælge Galaxy S21. Nylige rapporter siger, at Apple ønsker at lave mellem 90 millioner og 100 millioner iPhone 13-enheder i år. Den nye SCMP-historie nævner de samme skøn. I alt ønsker Apple at levere mellem 130 millioner og 150 millioner iPhone-enheder i anden halvdel af året. Det forklarer det massive ansættelsespres i Asien. Disse skøn tyder også på, at vi ikke skal forvente nogen forsinkelser i lanceringen af iPhone 13.

Artiklen forsætter under annoncen

Rapporten bemærker, at leverandørerne har sværere ved at finde arbejdskraft. Fabriksjobs mister tiltrækningskraft hos Kinas yngre generation, selv om Foxconn og andre leverandører har hævet lønninger og bonusser betydeligt i årenes løb.

Apple vil måske afsløre iPhone 13-serien den 14. september, ifølge nogle analytikere. Uanset datoen skulle selskabet annoncere den virtuelle presseevent i de kommende uger.