Epic mister sin første Fortnite-sag mod Apple, men Unreal Engine er sikkert

Epic mister sin første Fortnite-sag mod Apple, men Unreal Engine er sikkert

27. august 2020 0 Af Mathias
  • Den første dom i Epic Games vs. Apple-komplekse juridiske kamp er dårlige nyheder for Fortnite, men gode nyheder for Unreal Engine.
  • Retten sagde, at Epics Fortnite-situation er af sin egen oprindelse, da spiludvikleren overtrådt kontrakten med Apple.
  • Dommeren gik op til Epic, når det kommer til Unreal Engine, idet han sagde, at den enhed, der styrer det produkt, ikke havde overtrådt sin kontrakt med Apple.

Sagens sag om Epic Games vs. Apple er flyttet til næste kapitel, og resultatet af deres første sammenstød i retssalen er ikke overraskende. Epic fik Fortnite-tabet, som det med rette fortjener for den måde, hvorpå den orkestrerede denne krise, kun for at bedrage overraskelse, da Apple begyndte at anvende de straffende foranstaltninger som reaktion på Epics misligholdelse af kontraktlige forpligtelser. Apples sejr var ikke fuldstændig, da dommeren, der varetager sagen over Zoom mandag, var Epic på Apple-udviklerkontoen, der dækker Unreal Engine. Epic bliver nødt til at overholde App Store-reglerne for at bringe Fortnite til App Store, men i det mindste opnår det en midlertidig tilbageholdelsesordre (TRO) mod Apple at lukke Unreal-kontoen. Kendelsen dækker kun den umiddelbare fremtid, da TRO skal erstattes af et foreløbigt påbud. Den næste fase af retssagen finder sted i slutningen af september.

Artiklen forsætter under annoncen

Fra retsmødets start gjorde dommer Yvonne Gonzalez Rogers det klart, at hun var tilbøjelig at benægte Epics forslag til en TRO mod Apple for Fortnite, men give det til Unreal Engine. Dommeren bekræftede dommen i en afgørelse, der blev afsagt efter retsmødet.

Under retsmødet påpegede dommeren, at Epic handlede uhensigtsmæssigt mod Apple, når det kommer til lydløs opdatering af Fortnite-appen for at glide i en separat betalingsmetode. Hun fortalte Epics råd, at de “ikke fortalte Apple, at du havde kode derinde [for an alternative payment system].” Hun tilføjede, at “dette ikke var en ubetydelig overtrædelse, hvorfor vi er her.”

Læs også  Verdens første sammenklappelige bærbare computer er nu tilgængelig til forudbestilling

Dommeren sagde i dommen, at Epic “Har endnu ikke vist uoprettelig skade”, og at Fornite-situationen “ser ud af sin egen skabelse.” Dommeren forklarede, at Epic kunne vælge at opdatere appen for at fjerne den alternative betalingsmetode og overholde Apples regler, da den fortsætter sin juridiske kamp mod virksomheden. En beslutning om ikke at reparere appen og eventuelle skader, der skyldes beslutningen, er Epic’s egen handling. “Epic Games indrømmer, at teknologien eksisterer for at ‘rette’ problemet let ved at deaktivere ‘hotfix.'”, Lyder det i afgørelsen. “At Epic Games foretrækker ikke at sagsøge i den sammenhæng betyder ikke, at der findes ‘uoprettelig skade’.”

Artiklen forsætter under annoncen

Dommeren forklarede også, at Epics krav om at bruge Apples platform gratis er urimeligt. “Epic Games flytter denne domstol for at give den adgang til Apples platform gratis, mens den tjener penge på hvert køb foretaget på den samme platform,” lyder det i afgørelsen. ”Mens Domstolen forventer, at eksperter vil mene, at Apples 30-procents antagelse er konkurrencebegrænsende, tvivler Domstolen på, at en ekspert vil foreslå et alternativ på nul procent. Ikke engang Epic Games giver sine produkter væk gratis. ”

Rogers henvendte sig også til det lidenskabelige spilfællesskab og forklarede, at kontrakter mellem private parter har brug for skal respekteres.

“Med hensyn til spilanmodningerne anerkender Domstolen på baggrund af de mange internetindlæg og kommentarer, der er indsendt i posten at Fortnite-spillere er lidenskabelige tilhængere af spillet og ivrigt forventer dets tilbagevenden til iOS-platformen, ”lyder det i afgørelsen. ”Retten anerkender endvidere, at virtuelle undslip muligvis kan hjælpe med at forbinde mennesker og give et rum, der ellers ikke er tilgængeligt, under disse koronaviruspandemiske (COVID-19) tider. Visningen er imidlertid ikke tilstrækkelig til at konkludere, at disse overvejelser opvejer den generelle offentlige interesse i at kræve, at private parter overholder deres kontraktlige aftaler eller i at løse forretningskonflikter gennem normale, omend hurtige procedurer. ”

Læs også  Apples iPhone 12 Studio giver dig mulighed for at opleve iPhones online som aldrig før

Dommeren tog side med Epic, når det kommer til Unreal Engine, idet han sagde, at kontrakten mellem Apple og den Epic Games-enhed, der administrerer Unreal Engine-kontoen, ikke blev overtrådt. ”Apple har valgt at handle alvorligt og har ved at gøre det påvirket ikke-parter og et tredjepartsudviklerøkosystem,” skrev dommeren. ”Den offentlige kontekst, hvor skaden opstår, adskiller sig markant: ikke kun er den underliggende aftale ikke blevet overtrådt, men økonomien har et stort behov for at øge mulighederne for kreativitet og innovation og ikke fjerne dem. Epic Games og Apple har frihed til at sagsøge hinanden, men deres tvist bør ikke skabe kaos for de tilskuere, ”tilføjede dommeren. “Bestemt, i perioden med en midlertidig tilbageholdelsesordre, skal status quo i denne henseende opretholdes.”

Artiklen forsætter under annoncen

Dommeren sagde, at kendelsen er ikke en “slam dunk for Epic eller Apple.”

Epic har kun få valgmuligheder for Fortnite som et resultat. Det kan geninstallere den version af appen, der ikke overtræder App Store-reglerne, eller stikke den ud i et par uger til og derefter potentielt måneder og risikere at vrede nogle af sine kunder. Som dommeren forklarede, hænger Fortnite udelukkende i Epics egen handling. Det betyder ikke, at Epics antitrust-retssag er uden fortjeneste, eller at Apple ikke bør overveje at reducere sin Apple-skat over hele linjen.

Med hensyn til Unreal Engine, mens TRO reddede den, er der intet, der fortæller, hvad den foreløbige afgørelse om påbud vil være. Og Apples beslutning om at gå efter Epic som helhed, inklusive dens Unreal Engine-side af virksomheden, har skræmt nogle udviklere, der hopper til Unity, af. Det kommer direkte fra Epics laywers, der sagde under høringen, at Unreal “ikke længere vil være en anvendelig motor. Udviklere flygter fra Unreal Engine. Det sker nu. Det er ikke spekulativt. ”

Artiklen forsætter under annoncen