En ting du kan gøre for at reducere spredning af coronavirus uden at have på sig en maske

En ting du kan gøre for at reducere spredning af coronavirus uden at have på sig en maske

29. juli 2020 0 Af Mathias
  • Coronavirus-tip til reduktion af spredningen af ​​COVID-19 forbliver uændret. Rene hænder, social afstand og ansigtsmasker kan reducere alles risiko for transmission.
  • En ny undersøgelse viser, at social distancering kan reducere spredningen af virussen endnu mere effektiv, end vi troede.
  • At skære besøg på ikke-væsentlige virksomheder med 50% kan reducere virusoverførslen med 45%, undersøgelse sagde.

Antallet af nye COVID-19 sager fortsætter med at stige med alarmerende priser, hvor næsten 350.000 sager er rapporteret over hele verden på en enkelt dag alene. Næsten 16,48 millioner infektioner er bekræftet til dags dato mandag morgen. Af dem er mere end 10 millioner kommet sig, og over 655.000 mennesker døde. Vi er i øjeblikket på det, der ser ud til at være toppen af ​​pandemien indtil videre, skønt ting altid kunne blive endnu værre – især i USA, hvor en forvirrende mangel på ledelse har ført til den værste coronavirus-respons fra enhver nation over hele kloden . Nogle mennesker er blevet trætte af sundhedskrisen og har svigtet. Andre accepterer ikke eksistensen af ​​sygdommen eller er ligeglad med, at de kan få virussen og inficere deres kære. Og så er der anti-maskerere, der nægter at bruge det ene værktøj, der kan reducere spredningen af ​​enhver infektiøs mikroorganisme, inkluderet roman coronavirus.

En helt ny undersøgelse viser, at der faktisk er en ting, du kan gøre for at reducere spredningen af ​​COVID-19, som ikke altid involverer at skulle bære en ansigtsmaske. Det er social afstand, selvfølgelig, en foranstaltning, der er blevet anbefalet fra starten af ​​pandemien, men en, der i øjeblikket ignoreres af mange mennesker, der har forsøgt at vende tilbage til det normale.

Læs også  Galaxy Note 20 og Galaxy Z Fold 2 har en officiel lanceringsdato

Undersøgelser indtil videre viste, at ansigtsmasker kan forhindre spredning af dråber og aerosoler, mens man taler, hoster og nyser. På samme måde ved vi, at håndvask dræber virussen, hvis den udføres korrekt – du skal vaske dine hænder ofte og bruge mindst 20 sekunder på at gøre det.

Et forskerhold observerede 211 amter i 46 amerikanske stater i alt en befolkning på op til 179 millioner mennesker. Forskerne bestemte, at bortset fra masker er social distancering den ene ting, der kan reducere coronaviruss reproduktionsnummer (Rt) markant. Forskerne observerede disse kohorter fra den 25. februar til den 23. april under hensyntagen til ændringer i befolkningstætheden og temperatur.

Myndighederne indførte lukningstiltag i perioden med rådgivning folk for at undgå overfyldte steder og tilbringe så meget tid derhjemme som muligt. Brug af ansigtsmasker var begrænset på det tidspunkt, hvor den amerikanske regering kun opmuntrede til brug af masker i offentlige områder i begyndelsen af ​​april. Undersøgelsen viser, at “social afstand, lavere befolkningstæthed og tempereret vejr var forbundet med en faldet Rt for SARS-CoV-2 i amter over hele USA.”

“Vores analyse indikerer, at implementering af social distancering af disse 3 faktorer har været den mest betydningsfulde til at reducere transmission, ”Skrev forskerne i et papir, der blev offentliggjort i JAMA . At mindske besøg på ikke-væsentlige virksomheder i halvdelen vil reducere transmission med 45%. Bedre endnu, faldende aktiviteter med 75% ville reducere transmission med 60%.

Forskere bestemte, at regioner med den højeste befolkningstæthed oplevede øget transmission, hvilket fører til flere sager, en højere procentdel af alvorlige sager og flere dødsfald. De bemærkede også, at spredningen faldt, når vejret varmet op, men det kan være en falsk konklusion i betragtning af den periode, der blev valgt til undersøgelsen. Nogle stater var stadig i lås, da vejret blev varmere, og det kan have været den vigtigste faktor for at begrænse spredningen af ​​COVID-19. Undersøgelsen sluttede i slutningen af ​​april, hvor den ikke fandt genopblussen af ​​virussen i løbet af forsommeren i flere sydlige stater.

Læs også  Spotify Premium Duo er en nedsat familieplan, men for par

“Mens vi har forbedret vores beskeder omkring brugen af ​​masker, masker skal kombineres med betydelig fysisk afstand, herunder begrænsning af samlingsstørrelser og undgåede overfyldte placeringer, for at samfund skal have succes med at kontrollere transmission, ”fortalte medforfatter Dr. David M. Rubin

    UPI . ”Der er et stort behov for, at offentligheden kommer til at imødekomme behovet for at indarbejde disse ulemper – nemlig maskering og undgå skarer – i deres liv på en måde, der bedst forhindrer spredning.”

    At bo indendørs så meget som muligt er det eneste, du kan gøre for at holde dig selv og din familie i sikkerhed, som ikke indebærer at have en maske på. Hvis du skal gå ud for arbejde eller forsyninger, er det stadig vigtigt at bruge en ansigtsmaske på offentlige steder. Du bør også fortsætte med at vaske hænder ofte og rengøre almindeligt anvendte overflader.

    Som med andre coronavirusundersøgelser, kunne denne undersøgelse drage fordel af flere data, især i betragtning af hvad der skete i de fleste amerikanske stater, når restriktionerne blev ophævet. Men vi har ikke brug for statistiske data for at fortælle os, at at undgå andre mennesker vil reducere spredningen af ​​COVID-19 eller enhver anden infektiøs sygdom.