En stjålet iPhone kan være årsagen til iOS 14-leaks

En stjålet iPhone kan være årsagen til iOS 14-leaks

27. maj 2020 0 Af Mathias
  • Apple vil sandsynligvis frigive iOS 14 til offentligheden i kommende september.
  • Et antal af iOS 14-funktioner er lækket i de sidste par uger og måneder.
  • En stjålet iPhone 11 kan være kilden til et antal iOS 14 rygter og lækager, vi har set for nylig.

Even selvom vi er måneder væk fra en ny iPhone-udgivelse og kun et par uger væk fra Apple, der afslører iOS 14, ved vi tilsyneladende alt, hvad der er at vide om Apples næste gen mobile hardware og software. På trods af Apples bedste indsats, og til trods for at Tim Cook udråbte, at Apple ville “fordobles” på produktets hemmeligholdelse, lækker detaljer omkring kommende iPhone-modeller og iOS-frigivelser rutinemæssigt måneder før tiden.

Når det kommer til en kommende iPhone-udgivelse, er det let at se, hvordan information har en tendens til at lække ud. Apples forsyningskæde er trods alt utroligt enorm. Til gengæld er det simpelthen ikke realistisk at stole på forsyningskædepartnere og komponentleverandører til effektivt at have låg på nye design og funktioner. iOS-lækager er imidlertid en helt anden sag. Selvom du kan bebrejde forsyningskæden for iPhone-lækager, bør iOS-lækager, i det mindste i teorien, være langt mindre hyppige, da nye funktioner og kode sjældent bør forlade Apple-ingeniørers ansvarsområde.

Og alligevel begynder nye iOS-funktioner hvert år at runde måneder før WWDC. Dette år har selvfølgelig ikke været anderledes. I løbet af de sidste par måneder er en række iOS 14-funktioner lækket ud. Fra nye HomeKit-funktioner til ny iMessage-funktionalitet ser det ud til, at vi ikke kan gå en uge uden at se nye iOS 14-funktioner lækker ud.

Læs også  Hvis dit Apple Watch har dette problem, reparerer Apple det muligvis gratis

Så hvad sker der nøjagtigt?

Artiklen forsætter under annoncen

Nå, VICE rapporterer, at en tidlig version af iOS 14 blev lækket dette sidste februar og er siden blevet passeret blandt sikkerhedsforskere, hackere og andre:

Bundkort har ikke været i stand til uafhængigt at kontrollere nøjagtigt, hvordan det lækkede, men fem kilder i det fængslende samfund, der er bekendt med lækagen, fortalte os, at de tror, ​​at nogen fik en udviklings-iPhone 11, der kører en version af iOS 14 dateret December 2019, som kun blev brugt af Apple-udviklere. Ifølge disse kilder købte nogen det fra leverandører i Kina for tusinder af dollars og derefter udtrådte iOS 14's interne build og distribuerede det i iPhone jailbreaking and hacking community.

Ikke overraskende er interessen for den lækkede bygning enorm i betragtning af hvor mange penge der er i området iPhone-sikkerhed. Og selvom iOS-lækager er på niveau med løbet, er denne sag særligt usædvanlig i betragtning af, at den lækkede version af iOS 14 begyndte at gøre runderne en god 6-7 måneder før WWDC.

Når det er sagt, er endelige versioner af iOS typisk meget forskellige fra tidlige udviklingsopbygninger. Så selvom en tidlig udgivelse af iOS 14 formåede at komme vej online, er det grunden til, at den version, vi ser Apple introducerer på WWDC næste måned, forhåbentlig stadig vil have nogle få overraskelser.