En af de værste ting ved Xbox Series S har allerede en simpel løsning

En af de værste ting ved Xbox Series S har allerede en simpel løsning

21. september 2020 0 Af Mathias
  • Xbox Series S har flere hardwarekompromiser sammenlignet med Xbox Series X, der gjorde det muligt for Microsoft at sænke prisen.
  • $ 299-konsollen har den samme SSD-teknologi som Xbox Series X, men kommer kun med halvdelen af lagerpladsen – 512 GB vs. 1 TB.
  • Microsoft har allerede en løsning på plads for at forhindre, at drevet fyldes for hurtigt, men det er op til spiludviklere at implementere det.

Nu hvor vi har alle fakta om de næste generations konsoller, der kommer i butikkerne denne høytid, og beslutter, hvilken konsol vi skal købe og hvornår skal man gøre det skal være meget lettere. PS5 Digital Edition på $ 399 har masser af aktiver, da det er en fuldgyldig PS5 med hensyn til ydeevne. $ 299 Xbox Series S er også et utroligt forslag. Det har den samme hurtige næste generations processor i serie X og den samme type superhurtig SSD-lagring. Men det understøtter ikke de samme avancerede spil på grund af to vigtige nedgraderinger – GPU og RAM. Spillere, der ikke allerede er loyale over for nogen af platformene, kan vælge mellem disse to enheder, især om et år, når det ikke er en prioritet at købe ny underholdningshardware.

PS5 Digital Edition har bedre specifikationer sammenlignet med Xbox Series S. Det er ikke kun avanceret ydeevne; det er også den hurtigere lagerplads og den større SSD-kapacitet, der giver den en fordel. For ikke at nævne samlingen af eksklusive produkter rettet mod Sony-konsoller i de kommende måneder. Serien S har dog sine styrker ligesom Xbox All Access-afbetalingsprogrammet, der kommer med Game Pass og cloud-gamingadgang. Game Pass købt som et selvstændigt abonnement giver spillerne adgang til mere end 100 spil og xCloud-streaming support.

Læs også  Sådan får du en gratis kameraadapter til at spille PSVR-spil på din PS5

Og Series S leveres med support til standardiseret SSD-lager, der kører lige så hurtigt som den interne SSD. Og det viser sig, at Microsoft fandt en anden hurtig løsning på en af de værste ting ved Series S.

Artiklen forsætter under annoncen

(

Series S og Series X deler den samme SSD-lagringsteknologi til interne og eksterne drev, hvilket betyder, at SSD’er kører lige så hurtigt. Men Series S leveres med halvdelen af den ledige plads på premium-modellen. Den 512 GB SSD fyldes hurtigt op, især i betragtning af at moderne spil ofte har brug for 50 GB eller mere lagerplads. Det er den pris, du betaler for at have spil, der kan tilbyde bedre grafik og større verdener.

Artiklen forsætter under annoncen

Series S-drevet har en lavere kapacitet end PS5, som får en endnu hurtigere 825 GB SSD, uanset version. Men det er her Microsofts løsning kommer i spil. Xbox-direktør for programadministration Jason Ronald forklarede til IGN , at spilinstallationsstørrelser vil være ca. 30% mindre på Series S end på Series X.

Series S-spil kan bruge teksturpakker med reduceret opløsning sammenlignet med Series X-versionerne af disse spil, da konsollen kan levere grafik op til 1440p opløsning sammenlignet med 4K-grafik, som udviklere vil skubbe på Series X. Der er et twist, Da det er op til udviklere at implementere netop denne teknologi.

“Med et præstationsmål på 1440p ved 60 fps er vores forventning, at udviklere vil ikke sende deres mipmaps på højeste niveau til Xbox Series S, hvilket vil reducere størrelsen på spillene, ”sagde Ronald. ”I sidste ende er kontrollerne i udviklerens hænder. Vi har haft denne teknologi i et stykke tid, der giver udviklere mulighed for intelligent at vælge, hvilke aktiver der skal installeres på hvilken enhed de spiller på. Så fleksibiliteten ligger hos udviklerne for at sikre, at de rigtige aktiver er der. ”

Læs også  Apple har lige udgivet iOS 14 beta 8 og iPadOS 14 beta 8 til udviklere
Artiklen forsætter under annoncen

Opbevaring af lager vil være uundgåelig på alle konsoller, hvis du vil installere snesevis af spil. Men disse lagerforbedringer kan måske hjælpe dig med at forsinke at købe et af de dyre Seagate-udvidelsesdrev. Microsoft annoncerede tilbehøret for et par måneder siden og bekræftede i sidste uge, at Series S også understøtter 1TB eksterne drev. Disse lagermoduler kan dog være næsten lige så dyre som selve Xbox Series S.