Du vil ikke tro, hvor hurtigt dit smartphone-batteri genoplades med denne nye tech

Du vil ikke tro, hvor hurtigt dit smartphone-batteri genoplades med denne nye tech

29. juli 2020 0 Af Mathias
  • Qualcomm annoncerede netop hurtig batteriopladerteknologi, der leverer hastigheder på over 100W til kompatible enheder.
  • ) Quick Charge 5 fungerer med Android-smartphones, der er drevet af Snapdragon 865 og Snapdragon 865 eller nyere generationer af chips.
  • Den spændende nye teknologi vil vises i kommercielle enheder i tredje kvartal af 2020.

Hver nye hardwarekomponent, der tilføjes en smartphone, ender med at optage intern plads, som ellers kunne bruges til mere batterikapacitet. Dele som ekstra kameralinser og 5G-antenner tvinger håndsætproducenter til at overveje batteristørrelse igen. Der tilføjes det faktum, at vi stadig foretrækker relativt tynde telefoner frem for tykkere enheder, og du er klar over, at smartphone-batterier ikke har meget mere plads til at vokse. Teknologier som 5G og skærme med høj opdateringsfrekvens spiser også mere energi.

Den eneste måde at løse batteriproblemet er at øge det samlede fodaftryk for håndsættet eller tilbyde funktioner, der kan kompensere for den mindre batteripakke. Trådløs opladning kan hjælpe med at fylde dit batteri let om dagen, så du ikke risikerer at løbe tør for juice. Men det er hurtigopladningsteknologier, der kan gøre det, når du har brug for en hurtig genopladning. Modstand for et par uger siden annoncerede batteriopladningsteknologi, der er hurtigere end noget, der er tilgængeligt fra sine konkurrenter. 125W SuperVOOC-flashopladning genopfylder et typisk tomt smartphone-batteri på cirka 20 minutter. I mellemtiden er Qualcomm kommet med en næste gen-version af sin Quick Charge-teknologi, der kan understøtte opladningshastigheder på over 100W.

Artiklen forsætter under annoncen

Qualcomms meddelelse kommer kun få dage efter Oppos 125W-lancering, men chipmakeren siger, at dens Quick Charge 5-teknologi er ”verdens første kommercielle 100W opladningsplatform.”

Læs også  Google Maps har fået ny navigationsfunktion du SKAL prøve

Det er uklart, hvilke enheder vil være de første, der understøtter de forbedrede opladningshastigheder, men Qualcomm siger, at teknologien vises i kommercielle enheder i tredje kvartal af året. Snapdragon 865 og Snapdragon 865 chipsæt understøtter den nye opladningsstandard, men det er uklart, om nogen af ​​de nuværende håndsæt med Snapdragon 865-chips også understøtter Quick Charge 5. Fremtidige Xiaomi-telefoner kan være blandt de første nye enheder, der understøtter 100W opladningshastigheder, ifølge Qualcomms pressemeddelelse.

Hvis det er aktiveret, opkræver Quick Charge 5 enheder fra 0% til 50% på kun 5 minutter, hvilket er slags opladningshastighed, der kan hjælpe i nødsituationer. Qualcomm siger, at den nye hurtige opladningshastighed repræsenterer “de hurtigste opladningsmuligheder til mobiltelefoner, der er tilgængelige.” Oppo sagde, at dens 125W-oplader har brug for 5 minutter for at genoplade et 4.000 mAh-batteri op til 41% og 20 minutter for en fuld genopfyldning.

Artiklen forsætter under annoncen

Quick Charge 5 understøtter også teknologier som Qualcomm Battery Saver og Qualcomm Smart Identification of Adapter Capabilities -teknologi. Dette vil angiveligt føre til “enestående effektivitet og hjælpe med at forlænge batteriets levetid på en brugers enhed.” Som vi har påpeget før, er ulempen ved hurtig opladningshastighed hurtigere batteriforringelse.

Qualcomm forklarede i sin meddelelse, at den nye teknologi leveres med “ekstreme sikkerhedsforanstaltninger” på plads, herunder 12 separate spænding-, strøm- og temperaturbeskyttelse, USB-indgangs overspændingsbeskyttelse ved 25V og ekstern strømstyring over 30V. Teknikken er 10 ° C (50 ° F) køligere end Quick Charge 4.

Quick Charge 5-opladere vil have det samme fodaftryk som tidligere 45W opladere, sagde chipmakeren uden egentlig at lancere noget tilbehør på dette tidspunkt. Og som forventet vil Quick Charge 5 være bagudkompatibel med alle de tidligere Quick Charge-standarder, som Qualcomm indførte i årenes løb, selvom hastighederne åbenbart vil blive reduceret på ældre platforme.

Læs også  Kinesiske hackere forsøger at få Android-brugere til at klikke på en 'mistet levering' -tekst

Endelig understøtter Quick Charge 5 USB-PD og USB-C-forbindelse, og opladeren fungerer sandsynligvis med en række bærbare computere, der understøtter USB-C-opladning.

Artiklen forsætter under annoncen