Du skal bestemt prøve den bedste nye Apple Maps-funktion

Du skal bestemt prøve den bedste nye Apple Maps-funktion

10. august 2020 0 Af Mathias
  • Funktionen Apple Maps Look Around er begyndt at rulle internationalt, idet Japan er det første land uden for USA, der har fået det.
  • Look Around svarer til Apples svar på Street View-funktionaliteten i Google Maps, men funktionen har et par unikke egenskaber.
  • Den nye Look Around-funktion er fantastisk, men den er ikke tilgængelig så bredt som Googles Street View.

Det kan være et stykke tid, indtil Apple Maps når funktionen paritet med Google Maps, men Apple har ikke stoppet med at forbedre sin iPhone-navigationsapp. Hver nye iOS-udgivelse introducerer flere Apple Maps-forbedringer, men funktionerne rulles muligvis ikke med det samme til alle markeder. “Look Around” er en sådan funktion, og nu er Apple roligt begyndt at udrulde støtte til internationale markeder. Look Around, der blev annonceret sidste år, er i det væsentlige Apples version af Googles Street View-funktionalitet, der er tilgængelig i Google Maps.

Med Street View kan du komme ned på gadeniveau og tjekke omgivelserne på din næste destination. Funktionen er utroligt nyttig, når du navigerer til nye steder, og giver dig 360-graders udsigt over din destination og hvert stop undervejs. Nå, Google Street View-biler ville have været nødt til at kortlægge din destination først, men Google har allerede tilføjet Street View til de fleste lande.

Apple Maps Look Around Look Around-funktionaliteten i Apple Kort rullet ud til Japan. Billedkilde: AtaDistance

Artiklen forsætter under annoncen

Apples Look Around-funktion er mere begrænset end den, først efter at have rullet ud i USA. Konceptet ligner Googles. Apple-biler fyldt med kameraer rejser gaderne i hver by og optager kontinuerligt 360-graders billeder af alt. De resulterende billeder er syet sammen og føjet til kortdata for den pågældende placering.

Læs også  Best Buy's Black Friday-tilbud er officielle: iPhone 12, Pixel 5, PS5 og mange tekniske tilbud

For at få adgang til Look Around på en iPhone eller iPad, alt hvad du skal gøre er at klikke på kikkerten, hvis den dukker op på gaden. Det er her, du vil se de første forskelle mellem Look Around og Street View. Apple Maps viser billeder på jordoverfladen i et pop op-vindue øverst på kortet, hvilket er lidt mere nyttigt. Men Look Around kan overtage hele skærmen, hvis du har brug for en større version af den. Look Around viser også interessepunkter ovenpå billeder i det virkelige liv, som du kan trykke på for at få mere information. Navigering af Look Around ser ud til at være glattere end Street View – det følgende klip giver et hurtigt kig på funktionen Look Around.

Artiklen forsætter under annoncen

Apple har brug for mere tid til at kortlægge hele verdenen med sin flåde af Look Around-køretøjer og tilføje de visuelle oplysninger til lokale kort. Men Japan er nu det første marked uden for USA, der får støtte til Look Around.

Apple Maps Look Around
Look rundt-funktionaliteten på Apple Maps rullet ud til Japan. Billedkilde: AtaDistance

Per AtaDistance , Look Around-funktionen er nu tilgængelig for Tokyo og placeringer i større Osaka og Nagoya. Funktionen er begrænset til vejvisninger, blognotaterne, men kan udvides i den nærmeste fremtid. Apple ville angiveligt frigive funktionen i tide til det nu aflyste OL i Tokyo. Begivenheden blev udsat for måneder siden på grund af coronavirus-pandemien.

Artiklen forsætter under annoncen