Du kan endelig købe en telefon med et under-display kamera

Du kan endelig købe en telefon med et under-display kamera

6. september 2020 0 Af Mathias
  • ZTE’s Axon 20 5G er verdens første kommercielle telefon med et selfie-kamera under displayet.
  • ZTE siger, at det var nødt til at overvinde mange forhindringer for at opbygge en telefon med et under-display-kamera, men det tillod virksomheden at fokusere på et ægte design på hele skærmen.
  • ZTE Axon 20 5G er tilgængelig for forudbestilling i Kina lige nu for omkring $ 320.

En af hovedårsagerne til, at iPhone 11’s hak og Galaxy S20’s self-camera med hulstik er, fordi teknologien til at skjule det frontvendte kamera og alle ansigtsgenkendelsessensorerne under skærmen var ikke klar til primetime, når disse telefoner kom på markedet. Apple, Samsung og mange andre brancheledere bevæger sig i retning af telefoner uden skærm på alle skærme, men de måtte nøjes med kompromitterede designs i mellemtiden. Men tirsdag ankom den første kommercielle telefon med et kompromisløst design på hele skærmen.

ZTE afslørede Axon 20 5G i denne uge, og selvom dens specifikationer ikke sætter verden i brand, kan dens design muligvis. Axon 20 5G har et frontvendt kamera under skærmen, der gør det muligt for skærmen at strække sig problemfrit fra den ene kant til den anden uden hak, huller eller pop-up-mekanismer, der forhindrer telefonens udseende eller følelse.

Artiklen forsætter under annoncen

Som ZTE forklarer, var der mange tekniske udfordringer, der skulle overvindes for at bringe Axon 20 5G til liv. For at afbalancere skærmens ydeevne og kameraets ydeevne brugte virksomheden et materiale med høj gennemsigtighed, der inkluderer organisk og uorganisk materiale for at forbedre lysindgangen. En ny chip og integrerede driverkredsløb i telefonen synkroniserer farven mellem skærmen og kameraet. Der er også en speciel matrix til optimering af pixels og en algoritme til optimering af kameraets ydeevne under forskellige lysforhold.

Læs også  Detaljer om Samsungs største rival til iPhone 12 er lige lækket for første gang

Kameraet er ikke den eneste usynlige komponent i Axon 20, enten. ZTE inkluderede under-display omgivende lys-, lyd- og fingeraftryksregistreringsteknologi, så skærmen ikke blev beskadiget af hak.

ZTE-Axon-20-5G-Orange
ZTE’s Axon 20 5G med en under- vis selfie-kamera i orange. Billedkilde: ZTE

Artiklen forsætter under annoncen

Bortset fra den nye teknologi har ZTE Axon 20 5G en 6,92-tommer Full HD OLED-skærm med en 90Hz opdateringshastighed, Snapdragon 765G-processor, 8 GB RAM, 256 GB internt lager og et 4.220mAh batteri med 30W Quick Charge support. Det quad bageste kamera har en 64-megapixel primær sensor, en 8-megapixel sekundær og to 2-megapixel sensorer også. Selfie-kameraet under displayet har en 32-megapixelsensor.

Dette er tydeligvis en mellemtelefon, men det gør designet ikke mindre imponerende. Nu hvor vi har set, at en ægte smartphone på alle skærme er mulig, bør det ikke vare meget længere, før de største mærker i branchen fanger og frigiver deres egne enheder uden hak eller huller eller pop-up-kameraer.

ZTE Axon 20 5G er tilgængelig for forudbestilling i Kina lige nu til 2.198 RMB (~ $ 321 USD).

Artiklen forsætter under annoncen