Dette sikkerhedsproblem gør, at jeg aldrig vil eje en Android-telefon

Dette sikkerhedsproblem gør, at jeg aldrig vil eje en Android-telefon

13. juli 2020 0 Af Mathias
  • Android-telefoner er stort set de mest udbredte smartphones på planeten sammenlignet med rivaliserende iOS-enheder.
  • En række rapporter er imidlertid dukket op i de seneste måneder, der identificerer alle mulige sikkerhedsproblemer i Android-smartphones, herunder tilstedeværelsen af ​​skitserede og ondsindede apps, der gemmer sig i Google Play Store.
  • En ny rapport fra Kaspersky identificerede et endnu mere skræmmende sikkerhedsspørgsmål – muligheden for, at udeladelige skitserede filer og apps kan gemme sig i nogle Android-enheder.

Mellem alle de sikkerhedsproblemer, vi bliver nødt til at rapportere om – ligesom denne nye batch Android-apps fanget stjæler folks Facebook login-legitimationsoplysninger, den relative lethed og regelmæssighed, som skurrede apps ser ud til at snige sig ind i Google Play Store, og nu er en ny rapport om, at nogle Android-enheder muligvis skjuler skitserede apps og filer, der kan fjernes – jeg vil sandsynligvis køb aldrig en Android-enhed.

Den seneste bit af nyheder, vi nævnte, kommer fra det Moskva-baserede cybersecurity-selskab Kaspersky, som fandt, at næsten 15% af enheder med identificerede malware i løbet af de sidste 12 måneder havde deres systempartitioner inficeret. ”Vores supportteam modtager fortsat flere og flere anmodninger fra brugere, der klager over påtrængende annoncer på deres smartphones fra ukendte kilder,” bemærker Kaspersky-rapporten. I nogle tilfælde fortsætter rapporten: ”Adware planter sig selv i systempartitionen, og forsøg på at slippe af med det kan føre til enhedsfejl. Derudover kan annoncer indlejres i systemer og biblioteker, der ikke kan fjernes, på kodeniveau. ”

Artiklen forsætter under annoncen

Årsagen til disse sikkerhedsforskeres vurdering af, at der ikke er indlæst annoncerbar adware på en enhed inkluderer følgende – i et scenarie indsættes kode til visning af annoncer (eller dets loader) i firmwaren på en enhed længe før enheden ender i forbrugerens hænder. To, malware har fået root-adgang på enheden og installeret sig selv i systempartitionen.

Læs også  Hurtigopladningsteknologi er 20 minutter om at oplade en typisk smartphone

Med hensyn til den slags malware, som vi ‘ reelt om at tale om her, flagger denne rapport Lezok og Triada trojanerne som en af ​​de mest almindelige typer installeret i smartphones ‘systempartition. Annoncekoden for disse trojanere kan findes indlejret direkte i “libandroid_runtime”, som er et bibliotek, der bruges af næsten alle telefonens apps.

Andre inkluderer “Trojan-Dropper.AndroidOS.Agent.pe,” et Trojan-værktøj, der normalt findes skjult enten i håndtaget, der styrer enhedens grafiske interface eller i hjælpeprogrammet Indstillinger.

Artiklen forsætter under annoncen

“Eksemplerne i vores undersøgelse viser, at nogle mobiltelefonleverandørers fokus er på at maksimere overskuddet gennem alle former af reklameværktøjer, selvom disse værktøjer skaber ulemper for enhedsejere, ”skriver Kaspersky-forskerne. ”Hvis reklamenetværk er klar til at betale for visninger, klik og installationer uanset deres kilde, er det fornuftigt at integrere annoncemoduler i enheder for at øge fortjenesten fra hver solgt enhed. Desværre, hvis en bruger køber en enhed med sådan en forudinstalleret reklame, er det ofte umuligt at fjerne det uden at risikere skader på systemet. ”

Dette markerer endnu et sort øje for Android-brugere at være opmærksomme på efter andre, vi har rapporteret om i de seneste måneder. Ligesom de næsten 600 apps, Google måtte forby fra Play Store tidligere på året for at have overtrådt virksomhedens “forstyrrende annoncepolitik.” Apps, vi må tilføje, at der er samlet mere end 4,5 milliarder installationer, før Google handlede.