Dette nye system kan dræbe coronavirus, der er rundt omkring dig

Dette nye system kan dræbe coronavirus, der er rundt omkring dig

15. november 2020 Slået fra Af Mathias
  • Det nye coronavirus kan overleve på overflader i flere dage afhængigt af forskellige faktorer, der favoriserer fomite transmission.
  • Israelsk opstart Juganu udviklede en smart belysningsløsning kaldet J.Protect, der bruger ultraviolet lys til at neutralisere bakterier og vira på overflader, herunder SARS-CoV-2.
  • Belysningssystemet har ikke brug for specielle ledninger, og det er sikkert for folk, så det kan bruges på offentlige steder.

Det nye coronavirus kan overleve på overflader i flere dage, hvilket gør fomite transmission til en meget reel mulighed. Derfor råder regeringer folk til at vaske deres hænder ofte eller bruge håndrensere efter at have berørt almindelige overflader og genstande offentligt. Og det er derfor, at røre ved dine øjne, mund og næse ikke anbefales med potentielt forurenede hænder. Faktorer inklusive omgivende lys og temperatur påvirker virussens levetid på overflader. Patogenet kan overleve i ugevis ved lave temperaturer i mørke, men det har en meget kortere levetid, når det udsættes for solen eller ultraviolette lyskilder. UV-lys kan være skadeligt for mennesker, men UV-belysningsløsninger kan bruges til at desinficere offentlige rum, når folk ikke er til stede.

Nu er et firma, der fremstiller smarte lynløsninger, kommet med smarte lys, der indeholder UV-komponenter, der kan neutralisere forskellige bakterier og vira, herunder SARS-CoV-2 uden at skade mennesker.

Gå ikke glip af : 10 tilbud du ikke vil gå glip af på søndag: Tidlig sort fredag salg, $ 2 KN95 masker, $ 47 DNA test, AirPods Pro, mere

Juganus J.Protect er en ny belysningsløsning, der kan desinficere overflader og kan bruges i offentlige rum som hospitaler , skoler, kontorlokaler og fitnesscentre. Per Calcalist, er virksomheden EPA-registreret i 47 amerikanske stater .

Læs også  Lækage siger, at Pixel 5 har et 120Hz display

Coronavirus on Surfaces
J.Protect smart light system i brug med mennesker til stede Billedkilde: J .Beskytte

Artiklen forsætter under annoncen

Den nye belysningsløsning kan installeres uden omledning eller strukturelle ændringer, og den leveres med en app, der kan styre lysene. J.Protect har to lystilstande, inklusive Allegro og Presto. Allegro giver kontinuerlig desinfektion, mens Presto tilbyder en kontinuerlig tilstand og en accelereret desinfektionsmetode. Disse kombinerer overfladelys af høj kvalitet med to typer ultraviolet lys, herunder UV-A og UV-C. Resultatet er udseendet af naturligt lys i indendørs rum.

Implikationen i Juganus materialer ser ud til at være, at J.Protect-lysene kan bruges i indendørs rum, mens folk er til stede, hvilket tyder på, at belysningssystemet er sikkert:

Tilvejebringer lys og beskyttelse af offentlige rum, blander denne unikke armatur synligt og ikke-synligt lys til at fungere både som en generel belysningsarmatur med evnen til konstant at beskytte og desinficere mod sygdomsbærende patogener .

Måske fremgår ikke af ordlyden ovenfor, men administrerende direktør og medstifter af Juganu Eran Ben-Shmuel bekræftede, at belysningssystemet virkelig er sikkert for mennesker og kan bruges indendørs, når folk er til stede. En video, der afspilles i en løkke på J.Protect-produktsiden, forklarer, at lysene kontinuerligt beskytter i normale timer i Allegro-tilstand (billede ovenfor). Infrarødt lys kan scanne rummet for at registrere tilstedeværelsen af mennesker, og derefter begynder den accelererede Presto-desinfektion, når et rum er klart (billede nedenfor).

Coronavirus on Surfaces
J .Protect smart light-system desinficerer et rum uden mennesker i det. Billedkilde: Juganu

Artiklen forsætter under annoncen

“Smart belysning vil være et af de største muligheder for fysiske rum. Vi udvikler os fra lys, der blot oplyser rum til desinficering og sikring af dem, samt at fremme trivsel ved at genskabe naturlige lysskift baseret på solopgang og solnedgang, ”sagde Ben-Shmuel i en erklæring. “Med J.Protect håber vi at være lyset ved enden af tunnelen i COVID-19-æraen.”

Læs også  Google lavede en mærkelig Pixel 5-designbeslutning, du burde være opmærksom på