Dette gennembrud af Samsung-hukommelse kan give Galaxy S en fordel i forhold til iPhone

Dette gennembrud af Samsung-hukommelse kan give Galaxy S en fordel i forhold til iPhone

3. september 2020 0 Af Mathias
  • Rygter, der beskriver iPhone 12-specifikationerne, indikerer, at nogle modeller har 6 GB RAM, en første til iPhone.
  • Samsung annoncerede netop et nyt RAM-gennembrud, der let vil sætte den fremtidige Galaxy S21 og Note 21 med en fordel.
  • Samsungs nyt 16Gb LPDDR6 DRAM formodes at tillade fremstilling af mindre, hurtigere RAM-moduler end tidligere hukommelsesteknologier.

iPhone 12 rygtes at være den første iPhone-serie, der indeholder op til 6 GB RAM, hvilket er en stor hukommelsesopgradering til iPhone. Apple har aldrig holdt op med sine vigtigste rivaler, når det kommer til RAM, og Android-håndsætproducenter lægger nu et sted mellem 8 GB og 16 GB hukommelse inde i deres telefoner. Jo højere prisen på telefonen er, jo mere sandsynligt er det at have mere hukommelse, end du har brug for. Det er alt for stort, men mere RAM kan være nyttigt, som alle disse hastighedstest i det virkelige liv viser. Androids kan ikke slå iPhone’s hastighed, men den ekstra hukommelse holder mere information indlæst og kan hjælpe med multitasking behov. Apples beslutning om at opgradere RAM kan ikke kun handle om at have mere RAM på iPhone. Det kan også være relateret til hastighedsopgraderingen, der kommer fra at bruge den nyeste tilgængelige RAM-teknologi. Som jeg for nylig har forklaret, kommer hurtigere RAM i minimumpakker på 6 GB, og det er derfor, Apple måske skal gå til opgraderingen.

Det er bare spekulation på dette tidspunkt, baseret på hvad Apple hidtil har gjort med iPhone. Uden at matche Androids hardware har Apple investeret i teknologier, der tilbød det en fordel i forhold til konkurrencen. A-serie chips eller dens brugerdefinerede hukommelsescontrollere er sådanne eksempler. Derfor vil det sandsynligvis have hurtigere RAM. Når det er sagt, er det uklart, om Apple vil være i stand til at gå efter Samsungs seneste RAM-banebrydende innovation, som ellers måske giver fremtidige Galaxy S- og Note-telefoner en fordel over iPhone.

Læs også  iOS 14 beta 5 nu tilgængelig til download for udviklere

Samsung annoncerede søndag masseproduktionen af 16 GB hukommelsesmodeller bestående af 16Gb LPDDR5 RAM-chips, som sandsynligvis vil blive brugt i næste års Galaxy S21, note 21 og forskellige foldbare enheder. Hvad der er specielt ved den nye RAM er, at det er branchens “første tredje generation 10nm-klasse (1z) EUV-baserede” RAM. ”

EUV står for ekstrem ultraviolet litografi, og det er en teknologi, der lader Samsung bruge sofistikerede lasere til at “skrive” silicium. Hvad dette oversætter til er hurtigere og mere effektiv RAM, der tager mindre plads inde i telefonen end tidligere moduler. Med andre ord er det ikke kun hastighedsbumpen, der betyder noget her, da denne næste generations version af RAM kan løse en række problemer og sikre, at næste generations smartphones leverer hurtige hastigheder og nye funktioner uden at ofre endnu mere batterilevetid. .

Artiklen forsætter under annoncen

Når det kommer til hastighed, nye 16 GB modeller vil være endnu hurtigere end 12 GB LPDDR5-modulerne, der styrer nogle af de nuværende Android-håndsæt:

Med 6.400 megabit pr. Sekund (Mb / s) er den nye LPDDR5 ca. 16 procent hurtigere end den 12Gb LPDDR5 (5.500Mb / s), der findes i de fleste af nutidens flagskibs mobile enheder. Når LPDDR5 er lavet til en 16 GB-pakke, kan den overføre ca. 10 5 GB-fuld HD-film eller 51,2 GB data på et sekund.

RAM-pakken er 30% tyndere end den tidligere version, forklarer Samsung:

16Gb LPDDR5 kan bygge en 16GB pakke med kun otte chips, mens dens 1y-baserede forgænger kræver 12 chips (otte 12Gb chips og fire 8Gb chips) for at give den samme kapacitet.

Samsung siger, at 1z-baseret 16 GB RAM vil tjene “Globale smartphone-producenter,” som virksomheden ønsker at “yderligere styrke sin tilstedeværelse på markedet for mobile enheder i hele 2021.” Det er uklart, hvem disse globale spillere er, undtagen Samsung, og om Apple også er kunde. Desuden nævner pressemeddelelsen ikke, om den samme teknologi kan bruges til at fremstille andre RAM-kapaciteter. Det er usandsynligt, at Apple snart kan se en iPhone med 16 GB RAM, men versioner med lavere kapacitet kan være nyttige. På en relateret note, og jeg spekulerer igen, kan denne superhurtige 16 GB-version af RAM meget vel parres med den slags computere, som Apple laver, dem der er baseret på sine egne A-serie-chips.

Læs også  Forudbestillinger til PS5 kan være nært forestående, antyder Sonys seneste træk