Dette er verdens første telefon med et kamera under skærmen

Dette er verdens første telefon med et kamera under skærmen

24. august 2020 0 Af Mathias
  • ZTE Axon 20 5G vil være verdens første smartphone med et under-display kamera.
  • Den kinesiske sælger annoncerer håndsættet den 1. september, men det er allerede begyndt at drille telefonen på sociale medier.
  • De første gengivelser gør Vis dog ikke nogen kameraprøver fra det under skærmkamera.

Smartphone-design er næsten nået perfektion. De fleste af telefonerne derude har store skærme, der optager næsten hele den tilgængelige ejendom under den store glasplade. De sælges som telefoner på alle skærme, men de er ikke helt telefoner på alle skærme. IPhones har hak, der huser komponenter, der kræves til 3D-ansigtslåsningsfunktionalitet. Android-telefoner har hulpunch-selfie-kameraer, der kan indeholde en eller to sensorer. Og så er der den grimme Pixel 4, der har en sofistikeret radarsensor øverst på skærmen, der gør meget lidt for at berettige den primære placering på håndsættet.

Der er endnu et trin til at korrigere disse selfie-cam-kompromiser, og det er at placere frontkameraet under skærmen. Flere håndsætproducenter leger med denne skærminnovation, og et par kinesiske leverandører har allerede dæmpet konceptet med begrænset succes. Oppo-prototypen set ovenfor blev først demonstreret på MWC Shanghai 2019. Det er ikke nok at placere kameraet under skærmen; selfie-cam har også brug for at producere resultater, der kan sammenlignes med almindelige kameraer. Men 2020 markerer året, hvor det første håndsæt med et under-display kamera rammer butikkerne, selvom du muligvis ikke er i stand til at få dine hænder på et.

Artiklen forsætter under annoncen

Det er ikke overraskende, at den pågældende telefon kommer fra Kina, hvor ZTE allerede har bekræftet håndsættet for et par dage siden. Virksomheden afslørede, at ZTE Axon 20 5G ville være ”verdens første under-display kamera smartphone,” der skulle afsløres 1. september.

Læs også  PS5 featuren du har glædet dig mest til afsløres ikke i juni

Siden da har faktiske billeder af enheden gjort deres vej online, inklusive teasere, der viser håndsættet med skærmen tændt.

ZTE Axon 20 5G
Afgivelse af ZTE Axon 20 5G, den verdens første kameratelefon under skærm. Billedkilde: ZTE

Artiklen forsætter under annoncen

ZTEs præsident for mobile enheder Ni Fei delte billederne på sociale medier, hollandske blog Tweakers rapporter.

Det første billede giver os et kig på fronten og bagsiden af håndsættet uden at afsløre for mange detaljer. Håndsættet ligner alle andre Android-flagskibe lige nu. Displayet er slukket, så der er ingen måde at se selfie-kameraet på. På bagsiden har telefonen fire sensorer, som også er par til kursus for smartphones i disse dage.

Et andet billede viser en Axon 50 5G med skærmen tændt. Telefonen ligner en af Android-håndsætne fra tidligere år, der blev leveret med pop-up selfie-kameraer. Billedet indikerer også et betydeligt kompromis ZTE foretaget på Axon 50 5G. Karmene er ikke symmetriske, da der er en temmelig stor hage i bunden.

Artiklen forsætter under annoncen

ZTE Axon 20 5G
Gengivelse af ZTE Axon 20 5G, verdens første under-display kameratelefon. Billedkilde: ZTE

Den ene ting, vi gerne vil se på håndsættet, er selfie-kameraet i aktion, men vi har ingen teasere til det. Det er uklart, hvor godt selfie-kameraet fungerer, og hvilken slags tricks ZTE muligvis bruger til at forbedre disse fotos. Der vil sandsynligvis være behov for algoritmer for at forbedre resultaterne af selfie-skud, men jeg spekulerer bare. Hvad der er klart fra tidligere demonstrationer af skærmbilleder under skærmen, er, at kameraets ydeevne ikke var så stor.

Tweakers siger, at frontkameraet har en 32-megapixelsensor, mens det primære bagkamera har en 64-megapixel kamera.

Vi lærer alt om ZTE Axon 20 5G om et par uger. Når det er sagt, er det uklart, om telefonen oprindeligt vil blive solgt uden for Kina, så du skal ikke få dine forhåbninger endnu op.

Læs også  Google Maps har lige fået en af de vigtigste opdateringer nogensinde
Artiklen forsætter under annoncen