Det vildeste MacBook Pro-rygte vi har set, indtil videre!

Det vildeste MacBook Pro-rygte vi har set, indtil videre!

17. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Apple vil afsløre den store opdatering af MacBook Pro fra 2021 på mandag under en virtuel presseevent, som måske også vil give køberne helt nye AirPods 3. Vi tror allerede, at vi ved, hvad vi kan forvente af MacBook Pro-redesignet og hardwareopgraderingen. Men alligevel overraskede en rapport fans for et par dage siden, da vi fik at vide, at de redesignede MacBooks måske vil indeholde en betydelig skærmopgradering – understøttelse af 120 Hz opdateringshastigheder. Mens skærmopgraderingen giver mening, har vi en anden sidste øjebliks MacBook Pro-lækage, som i bedste fald virker skitseagtig. Nogle mennesker hævder, at M1X MacBook Pro-modellerne vil have et hak ligesom iPhone.

iPhone-notch

Apple introducerede den berygtede notch med iPhone X i 2017. Virksomheden beholdt præcis det samme kompromis med skærmdesignet indtil i år. IPhone 13 har også en notch, men den er lidt smallere og højere end tidligere. Apple har brug for denne skærmudskæring til at huse FaceTime-kameraet og alle de TrueDepth-kamera-komponenter, der gør Face ID-godkendelse mulig. Udskæringen er et kompromis mellem et design med hele skærmen og 3D-ansigtsgenkendelsessystemet, som ingen andre i branchen kan matche. Udskæringen er også et karakteristisk designelement, der adskiller iPhone fra Android-telefoner.

Face ID kom til iPad Pro efter iPhone, men der er ingen udskæringer på tabletten. Det skyldes, at iPad Pro’erne har meget større rammer omkring skærmen. At bringe Face ID til MacBook’en virker som det næste logiske skridt for Apple. Selv om der helt sikkert er masser af plads til Face ID-komponenterne i rammen, har MacBook et andet problem. Låget, der rummer skærmen, er meget tyndt. Det er meget tyndere end iPhone og iPad Pro. Som du måske har regnet ud, er det for tyndt til kamerakomponenterne i Face ID-systemet.

Læs også  Facebooks nye butikker bringer onlinebutikker til det sociale netværk

Rapporter tidligere på ugen sagde, at den redesignede MacBook Pro vil have tyndere rammer end tidligere. Apple vil fjerne det logo, der har været til stede i bunden af skærmen på alle MacBook Air- og Pro-modeller. Men disse rapporter nævnte ikke et hak.

Artiklen forsætter under annoncen

iPhone X Notch
iPhone X’s “notch” huser Face ID-kameraer og -sensorer, selfiekameraet og højttaleren. Billedkilde: Apple Inc.

MacBook Pro notch-rygter

Uden Face ID i billedet er den eneste grund til at inkludere et notch i MacBook Pro-skærmen at maksimere skærmområdet uden faktisk at fjerne webkameraet. Kameraet vil ifølge de seneste rygter have en opløsning på 1080p.

Ifølge MacRumors kommer MacBook Pro-rygterne om en hak i MacBook Pro fra to kilder. Den ene af dem er en kinesisk Weibo-bruger. Den anden er en Redditor, som siger, at de har fulgt Apple-rygter i årevis, og at de første MacBook Pro notch-rygter dukkede op for ca. 60 dage siden.

Redditor hævder, at flere forskellige kilder har nævnt notch for nylig. Desuden mener de, at Apples nyligt lækkede opløsninger for 14-tommer og 16-tommer skærmene også kan understøtte notch-påstanden:

Artiklen forsætter under annoncen

Det er alt, hvad jeg har læst, men jeg har et gæt på notch. Husk på lækagerne af skærmopløsningen, som kom direkte fra Apples macOS-betafiler: 3456 x 2234 og 3024 x 1964. Træk 74 fra højden af dem begge, og du får en perfekt 16:10-skærm ligesom alle MacBooks på hylderne lige nu. De 74 er sandsynligvis højden af notch’en i pixel.

Selv med notch’en vil MacBook Pro ikke have et “all-screen”-design. Den nederste ramme vil være tykkere end de andre, siger Redditor.

Læs også  Denne Google-app hjælper dig med at beskytte dig mod coronavirus

MacBook Pro redesignet

Reddit-lækket siger, at MacBook Pro-notch’en omfatter 1080p-kameraet, TrueTone-sensorerne og en mikrofon. Men du vil ikke finde nogen Face ID-komponenter i den. Apple bruger måske det samme hak på MacBook Air, som får et stort redesign næste år.

Endelig gav Redditor flere detaljer om MacBook Pro-redesignet ud over hakket. Tastaturet vil angiveligt ikke have en TouchBar, og det vil være helt sort. Touch ID-fingeraftrykssensoren forbliver på plads og får en baggrundsbelysning ligesom de almindelige taster, så brugerne nemt kan finde den.

Artiklen forsætter under annoncen

Hvad angår portarrangementet, siges det, at venstre side af MacBook Pro vil indeholde et nyt MagSafe-stik, to USB-C Thunderbolt-porte og et 3,5 mm lydstik. På højre side får du HDMI, SD og en tredje USB-C-port. Interessant nok er det muligt at oplade MacBook Pro via MagSafe eller USB-C.

MacBook Pro skulle have en tykkere og tungere krop og et mindre kurvet chassis. Den bærbare computer vil også have to store blæsere, ifølge Redditor. Vi skal blot vente til mandag for at se, om nogle af disse påstande holder stik, især rygtet om notch.