Derfor ønsker jeg ikke at min favorit Android-funktion kommer til iPhone

Derfor ønsker jeg ikke at min favorit Android-funktion kommer til iPhone

15. maj 2020 0 Af Mathias
 • En enorm fordel, som Android har i forhold til iPhone, er hurtig batteriopladningsteknologi, hvor nogle virksomheder arbejder med opladningshastigheder på ca. 100W.
 • Hurtige opladningshastigheder har imidlertid en uønsket bivirkning på batteriet, da dets sundhed kan forringes meget hurtigere på grund af hurtig trådløs opladning.
 • Derfor er iPhone's 18W opladningshastighed muligvis et nødvendigt kompromis mellem god batterilevetid og stor batterisundhed.
 • Besøg GEAR-online.dk's hjemmeside for flere historier.

 • iPhone revolutionerede smartphone-forretningen for 13 år siden og tvang alle til hurtigt at tilpasse sig en ny måde at fremstille smartphones. Google var den hurtigste og dræbte sit BlackBerry-lignende Android OS-projekt og genindlæste det mobile operativsystem til at arbejde på berøringsskærmsenheder. Siden da har vi været vidne til et utroligt antal banebrydende innovationer i det mobile landskab, hvor iPhone og Android gør enhver anden platform forældet. Uundgåeligt kopierede Android-producenter og Google Apple og Apple bevilgede funktioner fra Android til iOS. Fans af begge sider vil fortælle dig, at operativsystemet, de er loyale over for, er det bedste, og at iPhone- eller Android-hardware, de bruger, er bedre end konkurrencen. Sandheden er et sted i midten. Men i sidste ende er den nådeløse konkurrence mellem disse to sider det, der driver innovation, og forbrugerne vinder i sidste ende.

  Ikke alle funktioner er dog let at migrere mellem platforme. Tag Apples iMessage, en must-have instant messaging-app, der ikke har nogen rigtig rival på Android. Og det er ikke kun software. Android har en funktion, som jeg har misundt mig i årevis: Hurtigopladningsteknologi, der formørker iPhone's 18W kablede opladningshastigheder, da den kan gå helt op til 120W. Men en ny åbenbaring har fået mig til at genoverveje den holdning.

  Artiklen forsætter under annoncen

  Flere Smartphone-producenter leger allerede med opladede hastigheder, der kan komme tæt på 100W og endda overgå det. Lenovo er den seneste tilføjelse til det begrænsede antal producenter af Android-enheder, der undersøger sådanne opladningspriser. Men Android-telefoner, der kan oplades ved 65W, findes allerede. De er lavet af Oppo, og teknologien kaldes SuperVOOC, en markedsføringsterm, som du muligvis allerede er bekendt med.

  Oppo er en del af det samme konglomerat som OnePlus, og sidstnævnte rygtes om at bringe de samme opladningshastigheder til fremtidige smartphones. De nyeste håndsæt understøtter også hurtig opladning, men hastighederne går op til 30W til kablet og trådløs opladning, i modsætning til de lynhurtige hastigheder, vi ser i de kommende år.

  Artiklen forsætter under annoncen

  Artiklen forsætter under annoncen

  Reagerer på en tweet om det rygte om, at OnePlus-telefoner kunne understøtte opladning på 65W, AnandTechs Andrei F. afslørede, at hurtig opladning er dårlig for enhedens samlede batterilevetid. Åbenbaringen er ikke rigtig en overraskelse, men det er noget, jeg ikke havde stoppet med at overveje før. Hurtig opladning lægger belastning på batteriets helbred og kan vise sig at være problematisk i fremtiden.

  Artiklen forsætter under annoncen

  Batterisundhed skal være en kritisk detalje for enhver, der planlægger at købe et nyt flagskib og holde på det i en årrække . Mit 18 måneder gamle iPhone X's batteri er på 86% helbred, og det opfører sig bedre end forventet. Jeg regner med, at det har masser af tid tilbage, indtil det kræver et udskiftningsbatteri. Jeg har for det meste brugt en 12W strømadapter til den, selvom iPhone X kan understøtte 18W opladning, ligesom de nyere modeller.

  Hvis du planlægger at opgradere din Android-telefon ofte, så skal du ikke bekymre dig om batterisundhed i første omgang. Hurtigopladning kan helt sikkert komme godt med. Men hvis du ikke er interesseret i årlige opgraderinger, kan du overveje en mere konservativ strømadapter til din enhed og kun bruge hurtige opladningshastigheder, når det er absolut nødvendigt. Det andet alternativ er at få batteriet udskiftet, når det forringes, men det betyder, at du har adgang til et autoriseret reparationscenter, der vil være i stand til at garantere din vandresistens, når batteriet er repareret. Fordi ja, de fleste flagskibe leveres med vand- og støvmodstandsklassificeringer, der er gode, indtil du knækker skærmen, eller nogen åbner enheden til reparationer uden at vide, hvad de laver.

  Opgradering af iPhone hvert år giver ikke mening for de fleste. Hver nye iPhone-generation garanteres at vare flere år uden væsentlige problemer med ydeevnen. I modsætning til Android vil alle nye iPhones modtage års iOS-opdateringer. Du ville være heldig at få endda tre års Android-opdateringer på et Android-flagskib. Det er for øvrig en god grund til at opgradere Android-telefoner oftere, end du ville have en iPhone.

  Med alt dette i tankerne, Jeg glæder mig til at vente på, at der kommer nye hurtige opladningsteknologier, som ikke skader batteriets helbred, selvom det betyder at skulle misundes de utrolige hurtige opladningshastigheder, som Android-enheder får. Hvad angår iPhone 12-serien er det uklart, hvilken slags opladningshastighed de understøtter, men 12 Pro-maskinerne vil helt sikkert få større batteripakker, fordi de begge er større end deres forgængere.

  Artiklen forsætter under annoncen

  Læs også  Dette nye system kan dræbe coronavirus, der er rundt omkring dig