Der er noget mærkeligt ved Googles Pixel 6-processor

Der er noget mærkeligt ved Googles Pixel 6-processor

20. september 2021 Slået fra Af Mathias

iPhone 13 er byens samtaleemne i denne uge, da Apple endelig har præsenteret den længe ventede nye iPhone-serie. Men Apple-konkurrenterne vil virkelig gerne have, at du skal vide, at der findes andre telefoner. Det gælder bl.a. Google, der i øjeblikket kører en ambitiøs Pixel 6-markedsføringskampagne for en telefon, der ikke kommer i butikkerne før om mindst en måned. Google viser faktiske Pixel 6-apparater i sin eneste detailbutik i verden, og Google sender nogle kunder specialfremstillede Pixel 6-brandede kartoffelchips til kunderne. Den slags, du kan spise. Mens det sker ude i offentligheden, har vi også masser af Pixel 6-lækager, herunder nogle bizarre Pixel 6-processorfund.

Kompromiset med Pixel 5

Googles Pixel 6 markedsføring er måske smart, men det er ikke meningen, at de skal afsløre nogen reelle hemmeligheder om telefonen. Google forsøger blot at minde folk, der kigger på iPhone 13-serien, om, at der findes andre valgmuligheder. At Pixel 6 vil få et nyt, fedt design, komplet med en kamerafornyelse. Og at Google laver sine egne specialfremstillede chips.

Google Tensor SoC’en er nok det bedste ved Pixel 6-serien. Google bekræftede i begyndelsen af august de rygter, der sagde, at Google laver sin egen processor til mobile enheder. Efter sidste års Pixel 5-skuffelse er det bestemt en god nyhed. Her er en påmindelse om det, nemlig en benchmark-sammenligning mellem den sene Pixel 5 fra 2020 og den helt nye iPhone 13 Pro:

Pixel 5 vs. iPhone 13 Pro
Pixel 5 vs. iPhone 13 Pro Geekbench 5 benchmark scores.

Artiklen forsætter under annoncen

Forhåbentlig udvikler Googles chips sig ligesom Apples silicium har gjort det i årenes løb. Men vi forventer ikke, at første generation af Tensor vil overgå Apples A15 Bionic. Når det er sagt, kan Pixel 6 SoC’en måske levere en konfiguration, der ikke ligner noget andet, der er tilgængeligt fra andre Android-flagskibe.

Læs også  Alt, der kommer og går på Netflix i ugen den 30. august

De lækkede Pixel 6-processorspecifikationer

Når det er sagt, har xda-developers opdaget, hvad der ser ud til at være et Pixel 6 Pro-bench-testresultat fra Geekbench 5.

Det er her, tingene bliver mærkelige, da Googles Tensor-chip ser ud til at have to Cortex-X1-kerner. Sidste år afslørede Arm sine næste generations referencedesigns for de chips, der skal drive 2021 Android-flagskibe. Vi spekulerede dengang i, at Pixel 6-specialprocessoren vil drage fordel af 1-3-4-konfigurationen af de fremtidige chips med otte kerner.

Cortex-X1 ville være den kraftigste kerne i den opstilling. Leverandørerne ville parre den med to Cortex-A78-kerner og fire Cortex-A55-kerner. De første fire kerner ville håndtere opgaver, der kræver ydeevne, mens A55 er effektivitetskerner.

Artiklen forsætter under annoncen

Men hvis dette resultat er korrekt, vil Google måske vælge en 2-2-4-konfiguration, som vil omfatte to kraftfulde X1-kerner. Det lyder måske spændende, da ingen i branchen har sat to X1-kerner i et flagskibs-Android. Men der er ingen grund til at starte festen lige nu. De to andre ydelseskerner er nemlig ikke sidste års A78-kerner. I stedet har Google valgt to A76-kerner. De fire effektivitetskerner er stadig de forventede A55.

Xda siger, at de har hentet oplysningerne fra en kilde med adgang til Pixel 6 Pro. Kilden har også verificeret Pixel 6 benchmark-fundet. Hvis vi antager, at Google ikke bevidst har forsøgt at sløre tingene, så er her Tensor-konfigurationen i Pixel 6-telefonerne:

  • 2x ARM Cortex-X1 clocket ved 2,802 GHz
  • 2x ARM Cortex-A76 clocket ved 2,253 GHz
  • 4x ARM Cortex-A55 clocket ved 1,80 GHz

Hvis vi antager, at dette er de rigtige Pixel 6-processorspecifikationer, vil Google forklare alt under den kommende hardware-event. Google skulle afsløre Pixel 6 i sin helhed i oktober, selv om vi endnu ikke har en lanceringsdato.

Læs også  Google annoncerede netop Pixel 4a, Pixel 4a (5G) og Pixel 5
Artiklen forsætter under annoncen