Denne skøre teknologi kunne gøre knappeløse telefoner mulige

Denne skøre teknologi kunne gøre knappeløse telefoner mulige

24. juli 2020 0 Af Mathias
  • De nye Asus ROG Phone 3 og Lenovo Legion-spiltelefoner har en unik funktion, der ikke er tilgængelig på nogen anden smartphone.
  • Sentons ultrasoniske sensorteknologi kan omdanne enhver overflade til en knap, der kan udføre enhver handling. De nye spil har en GamingBar-funktionalitet, der drager fordel af hardware til at omdanne kanterne på telefonen til knapper, der er klare til områder.
  • Teknologien kunne bruges til at oprette telefoner, der ikke har fysiske knapper og få os tættere på det perfekte, alt-skærmbillede, knapfrit, portfrit håndsætdesign af vores drømme.

Sælgere af håndsæt er i de sidste faser med at skabe det perfekte smartphone-design, nu hvor alle i branchen kan oprette enheder med alle -skærmskærme. Nogle få nøgleafbrydelser er nødvendige for at eliminere hak, hul-kameraer, porte og knapper. Nogle skærmproducenter eksperimenterer allerede med under-display kamera-teknologi, mens nogle smartphone-producenter arbejder med trådløs opladningsteknologi og trådløse dataprotokoller, der vil fjerne behovet for porte og ledninger. Men hvordan dræber du knapperne?

Volume-rockere er stadig almindelige, ligesom lyden er slået til. For ikke at nævne, at nogle spiltelefoner har fysiske skulderknapper, der ligner spilkonsolens controllere. Det viser sig, at nogen regnede ud med en måde at gøre det på, og teknologien vil være tilgængelig på to spiltelefoner, der blev lanceret onsdag: Asus’s ROG-telefon 3 og Lenovo Legion.

Begge disse Android-håndsæt er monstre, når det kommer til specifikationer. Vi ser på betydelige 7-tommer skærmskærme med 144Hz opdateringsfrekvens, Snapdragon 865 processor, op til 16 GB LPDDR5 RAM, op ​​til 512 GB UFS 3.1 opbevaring, 5G support, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, forbedret køling, multilinsekameraer og op til 6.000 mAh batterier. Naturligvis vil begge disse håndsæt levere monsterydelse og ikke kun for spillere.

Læs også  iPhone 12 Pro og Pro Max kunne have en større skærmopgradering

Men det sejeste ved disse enheder er, at de indarbejde Sentons SDSwave-teknologi. SDSwave er ultralydssensorer, der arbejder med processorer til at føle berøring langs siderne af telefonen og endda på bagsiden. Ultralydbølgerne vil blive oversat til handlinger på skærmen.

Artiklen forsætter under annoncen

Asus Rog Phone 3-spiltelefon: In-game-bevægelser.

Teknologien fungerer godt til spilenheder, da den giver spilleren mulighed for at oprette deres eget knapskema til spil. Men det kan ende med at blive brugt til mere verdslige aktiviteter som at ændre lydstyrken, tage billeder eller udløse grundlæggende handlinger, når du bruger din telefon. Teknologien har brug for dedikeret hardware, så den fungerer ikke på eksisterende enheder. Asus- og Lenovo-telefoner leveres med de forudsatte sensorer:

Grundlaget for SDSwave-teknologi er brugen af ​​aktivt drevne ultralydbølger. I lighed med ekkolodsarrangementer er piezoelektriske transducere fastgjort til det indre af berøringsoverfladen, og disse transducere bruges til både at transmittere og afkende ultralydsbølger, der bevæger sig gennem et substrat. Når en finger kommer i kontakt med overfladen, forstyrres bølgen, der er transmitteret, og modtageren registrerer ændringen i bølgeformen; pulserne i modtagerbølgeformen svarer derefter til forstyrrelse af ultralydsvibrationerne ved hver berøring.

Med andre ord er dette intet som det, der er tilgængeligt på nogle HTC- og Pixel-telefoner, der har sider, der kan presses.

Ifølge virksomheden kan sensorerne fortælle forskellen mellem en almindelig berøring og en kraftberøring, og sensorerne fungerer på skærme, aluminium og rustfrit stål. Med andre ord, hvis vi antager, at teknologien fungerer uden problemer, som vist i det følgende klip, kunne Sentons-sensorer føjes til en række forskellige enheder, ikke kun spiltelefoner:

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Hvis dit Apple Watch har dette problem, reparerer Apple det muligvis gratis

For tiden kan du bruge GamingBar-funktionen for at gøre kanterne på den nye Asus ROG Phone 3 og Lenovo Legion til knapper, der ligner det, du ville finde på spilcontrollere. Når det er sagt, vil telefonerne stadig have fysiske knapper til strøm og lydstyrke, da ultralydbevægelser udelukkende er beregnet til at kontrollere handling i spillet. Håndsættene er tilgængelige i Kina og andre regioner senere på året, med priser, der starter på godt over $ 1.000.