Denne iOS 15-funktion kan forhindre, at du nogensinde mister din iPhone

Denne iOS 15-funktion kan forhindre, at du nogensinde mister din iPhone

5. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

I løbet af det seneste årti er smartphones blevet en integreret del af næsten alle facetter af vores hverdag. Til gengæld kan det være en rystende oplevelse at miste en smartphone, da den kan give en tyv adgang til alle mulige følsomme finansielle og personlige oplysninger. I lyset af dette har iOS 15 en ny funktion kaldet Separation Alerts, som kan hjælpe dig med at forhindre, at du mister din iPhone.

Efterlad aldrig din iPhone

Funktionen Separation Alert er måske ikke spændende, men den er bestemt vigtig. Som en del af Find My App-pakken af tjenester er essensen af Separation Alerts enkel. Funktionen giver dig en meddelelse, hvis du forlader en iOS-enhed.

Forestil dig for eksempel, at du arbejder på en café. Du har din MacBook, iPad, dit Apple Watch og din iPhone med dig. Forestil dig nu, at du glemmer din iPhone, mens du pakker dine ting sammen for at gå, og du glemmer den. I dette scenarie registrerer Find My App-softwaren, at din iPhone er ved at fjerne sig fra dig. Til gengæld vil du modtage en meddelelse på dit Apple Watch eller din iPad om, at din iPhone er blevet glemt.

Apples beskrivelse lyder: “Hvis du efterlader en enhed, AirTag eller et kompatibelt tredjepartsobjekt, vil din iPhone give dig besked med notifikationer, og Find My vil give dig vejvisning til objektet.”

Artiklen forsætter under annoncen

Det er nemt at konfigurere denne iOS 15-funktion. Det eneste, du skal gøre, er at gå til Find My-appen, vælge enheder på den nederste værktøjslinje og derefter angive, hvilke enheder du gerne vil modtage meddelelser for.

Læs også  Galaxy S22 Ultra kan være Samsungs nye Galaxy Note

Bemærk, at du også kan indstille en udelukkelseszone for Separation Alerts. Dette er nyttigt, hvis der er steder, som f.eks. dit hjem, hvor det ikke er ualmindeligt, at du efterlader visse enheder.

Find en mistet iPhone uanset hvad

En anden iOS 15-funktion, der er værd at nævne, vedrører lokalisering af en stjålet iPhone. Hvis der opstår et mareridtsscenarie, hvor din iPhone bliver stjålet, er det stadig muligt at finde den, selv om den er blevet slettet.

Som Apple bemærker, kan Find mit netværk under iOS 15 spore en stjålet iPhone, selv om en tyv sletter den. Apple tilføjer endvidere: “For at sikre, at ingen bliver narret til at købe din enhed, vil Hello-skærmen tydeligt vise, at din enhed er låst, kan lokaliseres og stadig er din.”

Artiklen forsætter under annoncen

Andre iOS 15-funktioner, som du skal være opmærksom på

Nogle andre iOS 15-funktioner, som du skal være opmærksom på, er bl.a:

  • Nyd midlertidigt godt af ubegrænset iCloud-lagerplads, når du konfigurerer en enhed.
  • Træk for at opdatere funktionaliteten for mobil Safari.
  • Træk og slip filer mellem forskellige programmer.
  • Forbedret Apple Maps-funktionalitet, herunder en ny 3D-funktion i udvalgte byer.
  • FaceTime-understøttelse for Android- og Windows-brugere
  • LiveText er en utrolig funktion, der kan registrere tekst i fotos og endda oversætte den til andre sprog.
  • SharePlay er fortsat en ventet iOS 15-funktion, men den er midlertidigt forsinket.