Den virkelige årsag til at Sony's PS5 ser så vild ud

Den virkelige årsag til at Sony's PS5 ser så vild ud

21. juni 2020 0 Af Mathias
  • Det usædvanlige PS5-design blev afsløret i slutningen af ​​Sonys online pressebegivenhed i sidste uge, hvilket genererede masser af debat og memes.
  • Sony sagde i et blogindlæg, at det “ønskede at levere en konsol, der er fed, forbløffende og i modsætning til enhver tidligere generation af PlayStation” i hvad der kunne have været opfattet som et direkte hit på Microsofts enkle Xbox-serie X-design.
  • Den faktiske grund til, at PS5 er så meget større og bulkere end forventet, er termaler – en Sony-direktør forklarede, at konsollen har brug for at sprede en masse varme.

Sony tildelte en af PlayStation-fansens ønsker i sidste uge, da den afslørede det endelige design af PS5. Den nye konsol har et usædvanligt design, der er den polære modsætning til den mere “kedelige” Xbox Series X-konsol. Derudover fortalte Sony fans, at det vil lave en billigere PS5-version, der frigives sammen med den dyrere. Det er den digitale udgave, der mangler et sløret-ray-drev. Sony forklarede ikke sine designvalg under den faktiske begivenhed, da PS5-design afslører skete i slutningen af ​​præsentationen via en trailer. Men virksomheden uddybede sagen en dag senere, da det genåbnede nyhederne på sin PlayStation-blog.

“PS5-gameplay-oplevelsen vil være den samme, så valget er alt sammen,” skrev Sony og adresserede de to PS5-konsolmodeller. “Selvom der er nogle små forskelle i udseendet på hver model, for det overordnede design, ønskede vi at levere en konsol, der er fed, forbløffende og i modsætning til enhver tidligere generation af PlayStation.” Det viser sig, at “dristigt, fantastisk” design, der “i modsætning til enhver tidligere generation af PlayStation” har en mere praktisk forklaring, og begrundelsen bag det er netop det, du måske har mistanke om.

Læs også  Populære Google Chrome-udvidelser har muligvis spioneret på dig og stjålet data

Vice president for UX Design ved PlayStation Matt MacLaurin besvarede spørgsmål på LinkedIn efter begivenheden, og det var her vi fandt ud af, at PS5 vil være den mest tilpassede konsol, som Sony nogensinde er lavet. Det er stadig uklart, hvad exec betydede med det, men der er nogle spekulationer om, at brugere muligvis kan bytte de eksterne plader med noget andet.

En PlayStation-fan gik foran og spurgte faktisk, hvorfor Sony gik efter dette særlige design til den nye konsol. ”Jeg er virkelig imponeret over dette design – men i nutidens tid søger folk bærbarhed og bekvemmelighed,” skrev personen via VG247 . ”Ydelsen i PS4 var fantastisk. Hvorfor gøre det nye produkt større og bulkere? ”

Artiklen forsætter under annoncen

Efter PS5-begivenheden forundrede mange sig over, at synet af PS5. Nogle gik videre og sammenlignede PS5-størrelsen med de tidligere konsoller og alle Xbox-modeller til dato. De brugte dimensionerne på USB-porten og diskåbningen til at estimere den faktiske størrelse på PlayStation 5 og kom med denne gengivelse:

PS5 virker enorm, og den er langt større end nogen af ​​dens konkurrenter. MacLaurins svar på spørgsmålet bør ikke overraske nogen, der har fulgt PS5-lækager og rygter.

“Termiske”, sagde han. ”Denne gen er små supercomputere. Mens 7nm-processen leverer forbløffende varmeydelse for kraften, er kraften meget ekstrem. ”

Han fortsatte i en separat kommentar,“ Denne teknik er stadig så frisk; det kaster en masse varme, så vi har brug for plads til at spredes. ”

Læs også  App med signalmeddelelser vil nu sløre folks ansigter under protester
Artiklen forsætter under annoncen

Seneste rapporter sagde, at termaler vil være et enormt problem for Sonys PS5. Nogle sagde, at virksomheden betalte mere penge end normalt for den termiske løsning, der blev brugt i PS5. Separat dukkede et nyligt Sony-patent op og forklarede, at afkøling var den egentlige grund til, at PS5 dev-kittet havde et så unikt design. Sony detaljerede i dokumentationen et kølesystem til netop dette design, hvilket også er ganske usædvanligt for et udviklingssæt. Fra udseendet til disse skemaer ville kølesystemet tage meget plads inde i dev kit-konsollen:

Skematisk fra Sony-patent, der beskriver køleteknologi til PS5 dev-kittet. Billedkilde: Sony via LetsGoDigital

Uanset Sonys motiver vil nogle elske PS5-designet, og andre vil hader det. Det, der virkelig betyder noget, er den form for ydelse, systemet kan tilbyde, og effektiv varmeafledning er en vigtig del af det.