Den første smartphone med et perfekt design kommer måske snart

Den første smartphone med et perfekt design kommer måske snart

10. juni 2020 0 Af Mathias
  • Den første smartphone med et perfekt design kan muligvis starte før, end vi troede, antyder en teaser fra en kinesisk displayproducent.
  • Visionox sendte en kort video til demonstration af kameraet under skærmen og hævdede, at det er det første firma i verden, der fremstiller sådanne skærme.
  • Disse skærme gør det muligt for leverandører at designe de bedst mulige smartphones. Seneste rapporter har hævdet, at Samsung overvejer et kamera under skærmen til Galaxy S21.

iPhone X var den første iPhone, der næsten helt grøftede bezels, men den indeholdt stadig et meget synligt hak øverst på skærmen, hvor 3D-ansigtsgenkendelseskomponenter, højttalere og selfie-kameraer er placeret. Det er et nødvendigt kompromis, der stadig bruges tre år senere. IPhone 12-linjen har også hak, selvom de muligvis er meget mindre. Med hensyn til Android-flagskibe har overgangen til design på alle skærme været meget hurtigere.

Android-håndsætproducenter har beskæftiget sig med placeringen og udseendet af selfie-kameraet på mange forskellige måder. Nogle klonede iPhone X-hak, men parrede den også med større bundrammer. Derefter ankom skyde-up-mekanismerne, eller telefoner med dobbelt skærm, der fandt en anden placering for kameraet. Samsung perfektionerede derefter hullet-punch-displayet, og det er hvad de fleste Android-håndsætproducenter bruger lige nu.

Drømmen er at eliminere kameraets hak eller hul. Den bedste og mest elegante løsning ville være at placere selfie-kameraet under skærmen, en teknologi, som forskellige skærmproducenter og smartphoneleverandører i øjeblikket studerer. Vi så de første prototyper sidste sommer, og ordet på gaden er, at Samsung overvejer teknologien til næste års Galaxy S21. Men en kinesisk smartphoneproducent fremstiller allerede disse skærme.

Læs også  Dette fantastiske batteri til elbiler genoplades på kun 10 minutter

Visionox er den pågældende komponentleverandør, og virksomheden har allerede udsendt en reklamevideo, der reklamerer for teknologien, som det ses nedenfor:

Artiklen forsætter under annoncen

Visionox siger, at det er det første firma i verden, der masseproducerer under-display kameraskærme, selvom det er uklart, hvilke smartphoneproducenter der vil bruge dem. OLED-skærmteknologi vises i videoen ovenfor med pixels, der kan blive gennemsigtige og tillade lys at passere gennem for selfies.

Det er for tidligt for at fortælle, om selfie-kameraet producerer billeder af anstændig kvalitet, og du kan ignorere prøverne i videoen. Men klippet kan ikke kun være et marketingstunt, så Visionox kan hævde, at det er det første firma i verden, der fremstiller denne type skærm. Vi vil sandsynligvis se telefoner med design på alle skærme med under-display kamera tech fra Visionox. Kinesiske smartphoneproducenter er måske de første til at prøve og bruge disse skærme.

Oppo demonstrerede allerede sin skærmkamera-teknologi for omkring et år siden, men Virksomheden har endnu ikke lanceret en telefon med et under-display kamera. Nogle få uger før Oppos meddelelse drillede den lokale konkurrent Xiaomi også sin egen teknologi under skærmen.

Separat studerer flere andre virksomheder teknologien i henhold til tidligere patenter og lækager. Nogle af de vigtigste OLED-skærmproducenter på planeten, herunder Samsung, LG og BOE, udvikler sandsynligvis lignende løsninger såvel bag kulisserne.

Artiklen forsætter under annoncen

Velkendt lækager Ice Universe sagde et par for måneder siden overvejer Samsung at bruge underskærmskamera-teknologi på Galaxy S20s efterfølger. Samsung bruger normalt sine egne high-end OLED-skærme i Galaxy-flagskibe. Når Samsung eller LG er perfekt under-display kamera teknologi, vil iPhone sandsynligvis slutte sig til dem, men det er bare spekulation.

Læs også  Googles nye Chromecast og Nest Audio vises allerede i butikkerne