Tjek din temperatur med din mobil – nu er de her

Tjek din temperatur med din mobil – nu er de her

8. juni 2020 0 Af Mathias
  • Screening for coronavirus-symptomer som feber er en enkel løsning, som myndighederne kan håndhæve, når de åbner lokale økonomier.
  • Feberkontrol kan hjælpe med tidlig påvisning af potentielle COVID-19 patienter og begrænse spredningen af ​​sygdommen, efterhånden som flere mennesker vender tilbage til en vis følelse af normalitet.
  • Infrarøde termometre og kameraer kan hjælpe med temperaturscreeninger, men telefoner kan også bruges til at registrere dette særlige COVID-19-tegn. De første mobile enheder med indbyggede IR-sensorer er allerede her.

Flere lande og regioner var i stand til at flade kurven, da den nye coronavirus flyttede til andre kontinenter. Men risikoen er ikke forsvundet. Virussen er lige så kraftig som før, og nye udbrud er mulige, hvis indeslutningsforanstaltninger ikke håndhæves, når økonomier genåbnes. Social distancering er stadig påkrævet, og ansigtsmasker kan stoppe spredningen af ​​virussen. Du bør også fortsat vaske dine hænder så ofte som muligt og desinficere overflader og genstande. En anden mindre ting, som myndighederne bør håndhæve, er temperaturkontroller, især på overfyldte steder. Feber er et af symptomerne, som COVID-19-patienter kan opleve, selvom undersøgelser har vist, at ikke alle de inficerede vil rapportere feber. Ikke desto mindre kan feberscreening hjælpe med at finde personer, der kan være inficeret med SARS-CoV-2 eller en anden virus. Det er sandsynligvis derfor, de første telefoner med temperatursensorer allerede er her.

Artiklen forsætter under annoncen

Det første håndsæt, der kommer med temperaturfeber, er Play 4 Pro fra Huawei-datterselskab Honor. Virksomheden sendte et klip på Weibo for at demonstrere funktionen i aktion. Alt hvad du skal gøre for at få en læsning er at pege enheden mod en persons pande, og den indbyggede app giver dig en temperaturlæsning. Det hele sker via en infrarød sensor, der kan måle temperaturer mellem -20 ° C (-4 ° F) til 100 ° C (212 ° F), pr Ars Technica . IR-temperaturkontroller er muligvis ikke så nøjagtige som termiske kameraer eller almindelige termometre, men disse enheder kan stadig være nyttige til at finde mennesker med feber.

Læs også  'Marvel's Avengers' beta starter i august - her er hvad du har brug for at vide

Honor Play 4 Pro bagkamera-system inkluderer IR-termometer. Billedkilde: Ære

Den nye Honor-telefon koster omkring 422 $ og vil tilbyde et par interessante high-end-specifikationer, inklusive en 6,57-tommer hul-punch LCD-skærm, Kirin 990-processor , 8 GB RAM, 128 GB lagerplads, 5G support, dobbeltobjektiv bagkamera og 4200 mAh batteri. Problemet med Play 4 Pro er, at det leveres med Huaweis version af Android 10, der kommer uden Google-tjenester. Huawei er forbudt at gøre forretninger med amerikanske tech-virksomheder, og forbuddet gælder også for Honor.

Det andet håndsæt til at pakke et indbygget infrarødt termometer er en funktionstelefon, der kører på KaiOS. Fise-telefonen understøtter temperaturkontrolmålinger “nøjagtigt ned til 0,2 grader celsius”, ifølge en pressemeddelelse.

Artiklen forsætter under annoncen

Fise-funktionstelefon med indbygget IR-termometer. Billedkilde: KaiOS

Telefonen er måske ikke så spændende som en smartphone, men den tilbyder stadig 4G-forbindelse og adgang til et par populære apps, herunder Google Assistant, WhatsApp, YouTube, Facebook og Google Maps. Prisen for håndsættet er ikke blevet annonceret, men enheden vil være endnu mere overkommelig end Honor Play 4 Pro.