De 5 vigtigste meddelelser fra Apples sidste store begivenhed i 2020

De 5 vigtigste meddelelser fra Apples sidste store begivenhed i 2020

13. november 2020 Slået fra Af Mathias
  • Apple afslørede M1-chippen, som den designet til Mac-computere tirsdag ved en begivenhed i Californien.
  • Apples M1 SoC får strøm til en ny 13-tommers MacBook Air, 13-tommer MacBook Pro og Mac mini, som alle kan bestilles nu og begynde at sende i næste uge.
  • I løbet af de næste to år overgår Apple fuldstændigt fra Intel-chips til sit eget silicium på Mac.

Apple var vært for sin seneste virtuelle hardware afsløringshændelse tirsdag, og som forventet var fokus på den første chip, virksomheden nogensinde havde designet specifikt til Mac. Vi lærte, at M1-chippen får strøm til tre nye Mac-enheder inden udgangen af 2020: en 13-tommers MacBook Air, en 13-tommer MacBook Pro og en Mac mini.

Nedenfor er alle de største meddelelser fra begivenheden.

Artiklen forsætter under annoncen
Gå ikke glip af : Dagens bedste tilbud: NIOSH N95-masker, $ 99 smart TV, $ 194 AirPods Pro, $ 5 smarte stik, Instant Pot Black Friday-salg, mere

1. M1 chip

M1-Chip-Specs Billedkilde: Æble

Endelig afslørede Apples sin første computerchip på tirsdag under sin sidste virtuelle begivenhed i 2020. M1-familien af chips (der vil være mere end en) vil have et betydeligt løft i ydelse pr. watt i forhold til tidligere chips, som Apple har brugt, med en samlet hukommelsesarkitektur for forbedret ydelse og effektivitet. Det er den første computerchip, der nogensinde er bygget ved hjælp af 5nm procesteknologi og indeholder 16 milliarder transistorer.

Apples System on a Chip leverer op til 3,5x hurtigere CPU ydeevne, op til 6 gange hurtigere GPU-ydeevne og op til 15 gange hurtigere maskinindlæring end Mac-computere fra sidste generation. GPU’en er også i stand til at håndtere flere krævende opgaver på én gang, inklusive afspilning af flere 4K-videostreams og gengivelse af 3D-scener. Du behøver heller ikke vente længe på at opleve M1, da den får strøm til 3 nye Mac-computere i efteråret.

Læs også  Lækager hævder, at Nintendo vil bringe Game Boy-spil til Switch "meget snart"

2. macOS Big Sur

Artiklen forsætter under annoncen
macOS-Big-Sur Billedkilde: Apple

MacOS Big Sur er bygget fra bunden for at drage fordel af M1-chippen. og mere effektiv. For første gang vågner din Mac nu øjeblikkeligt fra søvn, ligesom iPhone og iPad. Apple siger også, at browsing med Safari er 1,5 gange hurtigere, når det kommer til at køre JavaScript og 2x mere lydhør. Du kan også køre flere apps på Big Sur, og al Apples Mac-software er universel og kører indbygget på M1-maskiner. Plus, iPhone- og iPad-apps kan køre direkte på Mac for første gang med den nye softwareopdatering.

macOS Big Sur vil være tilgængelig for offentligheden den 12. november.


3 . 13-tommer MacBook Air med M1

Artiklen forsætter under annoncen
MacBook-Air-M1 Billedkilde: Apple

Apples mest populære bærbare computer får en betydelig bump i kraft og hastighed med M1. Den nye 13-tommer MacBook Air har det samme grundlæggende design, men dens CPU er op til 3,5 gange hurtigere, GPU’en er op til 5 gange hurtigere, maskinindlæring er op til 9 gange hurtigere, og dens SSD er op til dobbelt så hurtig. Batteriet kan nu også vare i op til 18 timer, og selvom det er relativt overkommeligt for en Mac-bærbar computer, gør M1 Air hurtigere end 98% af pc-bærbare computere, der er solgt det sidste år.

MacBook Air kan i øjeblikket bestilles på Apples hjemmeside fra $ 999.

Artiklen forsætter under annoncen

4. Mac mini med M1

Mac-mini Billedkilde: Apple

Dagens største overraskelse, Apple har opdateret Mac mini med M1-chip også. Det nye miniaturebord har en 3x hurtigere CPU, 6x hurtigere grafik og 15x hurtigere maskinindlæring end den forrige generation. Mini understøtter også 6K-skærme, Wi-Fi 6 og Secure Enclave for at holde alle dine filer sikre.

Den nye Mac mini er i øjeblikket kan bestilles på Apples hjemmeside fra $ 699.

Artiklen forsætter under annoncen

5. 13-tommers MacBook Pro med M1

MacBook-Pro-M1 M1-Chip-Specs Billedkilde: Apple

Endelig udnytter MacBook Pro kraften i M1 SoC også med op til 2,8 gange hurtigere CPU-ydeevne, op til 5 gange hurtigere grafik og op til 11 gange hurtigere maskinlæring. Du kan surfe på nettet i op til 17 timer og se videoer i 20 timer, da den første M1-drevne MacBook Pro har dobbelt så lang levetid som sin forgænger. Den nye Pro har også mikrofoner i studiekvalitet, et nyt ISP-kamera til klarere fotos og to Thunderbolt-porte med USB 4-understøttelse.

Den nye MacBook Pro kan i øjeblikket bestilles på Apples websted fra $ 1299.

Artiklen forsætter under annoncen