Chrome gør det endnu nemmere at administrere dine endeløse faner

Chrome gør det endnu nemmere at administrere dine endeløse faner

20. februar 2021 Slået fra Af Mathias

Det værste ved Google Chrome ( efter det enorme batteridræn, browseren er ansvarlig for på bærbare computere), er fanebladet. Jo flere faner du åbner i Chrome, jo mere ressourcekrævende kan din browseroplevelse være. Men at lukke faner er ikke altid en mulighed. Du skal have mange faner åbnet, uanset hvad det kan gøre for ydeevnen. Efter et bestemt antal faner er det stadig mere udfordrende at navigere i dem. Fanerne bliver mindre og mindre til det punkt, hvor du næppe kan fortælle, hvad de er.

Den gode nyhed er, at Google løser faneadministration i Chrome, og du kan allerede teste nogle af de nye funktioner.

En af de ting, du kan forsøge at gøre for at fjerne Chrome, er at gruppere faner. Vælg mindst to faner for at starte en ny gruppe, og gør det samme for alle de faner, der har ting til fælles. Du kan flytte faner mellem grupper, hvis du skifter mening, og du kan lukke faner og grupper, når det er nødvendigt. Du får vælge et navn og en farve til gruppen, så du kan fortælle, hvad der er derinde. Tryk på den farve en gang for at udvide gruppen, og klik derefter på den igen for at formindske den. Voila! Med et par enkle klik kan du reducere antallet af faner i Chrome betydeligt, så du faktisk kan fortælle, hvad der er.

Google Chrome
Animation demoer Chrome’s fanegrupperingsfunktion. Billedkilde: Google

Det er stadig muligvis ikke nok til at gøre disse faner mere behagelige at navigere. Så Google tilføjede en anden pæn funktion til den sidste version af Chrome, der hedder rullbare faner. Hvis det lyder velkendt, skyldes det, at det allerede er tilgængeligt i andre browsere. Og du kan nu teste det i Chrome 88. Bare gå over til chrome: // flags for at få adgang til Chrome-menuen for at aktivere det og søg efter Scrollable TabStrop . Vælg Aktiver , og genstart derefter browseren.

Læs også  Dette nye system kan dræbe coronavirus, der er rundt omkring dig
Artiklen forsætter under annoncen
Google Chrome
Animation viser Google Chromes funktion til rullefaner. Billedkilde: Tom’s Guide

Når funktionen er aktiveret, kan du rulle gennem faner som set i animationen ovenfor via Tom’s Guide . Du bliver nødt til at holde musemarkøren over fanestriben for at rulle faner og derefter bruge musen eller pegefeltet. Gestus kan være praktisk, hvis du har flere faner og grupper åbne, og du leder efter et specifikt mål.

Alternativt kan du aktivere to knapper i krom, fanen Tabuleringsknapper , som vises i øverste højre hjørne af vinduet lige ved siden af ​​ Ny fane ( plustegn) knap. Det er dog ikke så pænt som gest.

Men funktionen er ikke perfekt. Hvis du ændrer størrelsen på Chrome-vinduet, eller hvis du har alt for mange faner åbne til din skærm, bliver disse faner mindre og mindre til det punkt, at rulle dem ikke nødvendigvis hjælper dig med at finde den ønskede fane.

Artiklen forsætter under annoncen