Apples nye macOS Monterey-opdatering er efter sigende ved at blokere ældre Macs

Apples nye macOS Monterey-opdatering er efter sigende ved at blokere ældre Macs

2. november 2021 Slået fra Af Mathias

Apples seneste softwareopdateringer har tilsyneladende introduceret lige så mange problemer som funktioner. iOS 15 blev lanceret med en masse frustrerende fejl, lige fra CarPlay, der ikke fungerer, til billeder, der forsvinder fra appen Fotos. Desværre løber brugerne nu ind i lige så irriterende problemer på macOS Monterey. Snesevis af Mac-brugere hævder, at macOS Monterey blokerer deres computere.

macOS Monterey blokerer ældre Mac-computere

Som MacRumors bemærker, har mindst ti brugere på Apples Support Communities-forum startet tråde om, at deres computere ikke længere kan tændes efter opdatering til macOS Monterey. De fleste af de berørte brugere ejer ældre MacBook-modeller – nogle så gamle som 2016, men andre så nye som 2019.

“Jeg opdaterede min MacBook Pro fra 2018, og det gik fint, indtil skærmen pludselig blev sort, og nu vil den ikke tænde,” skrev en bruger og søgte forslag fra Apples supportteam eller andre MacBook-ejere. “Jeg har tjekket stikkontakten, kablet, murstenen, alt. Jeg har holdt strømmen nede i 10 sekunder, men der sker ingenting. Jeg har ingen tegn på liv på min MacBook.”

MacRumors er fundet tonsvis af lignende klager på Twitter. Her er et lille udpluk af dem:

Artiklen forsætter under annoncen

@Apple So, installing #macOSMonterey literally killed my 2020 16in #MacBookPro . Ingen opstart. Ingen ingenting. Død. 18 måneder gammel… Hvor længe skal den fungere i dag? 🙁 Gutter, opdatering på eget ansvar…

– Freddy Mini (@freddymini) October 26, 2021

@AppleSupport @Apple Sådan bør en simpel OS-opdatering ikke foregå på en Mac. På min 50. genstart med en slags inkrementel installation af #Monterey og en død iMac. Kan ikke engang gendanne fra TM, fordi jeg ikke engang kan komme til migreringsappen. Crazy

Læs også  Du skal muligvis slette og gendanne din iPhone, hvis du ser disse fejl

– Ken Lyons (@kenlyons) October 31, 2021

Artiklen forsætter under annoncen

@AppleSupport lige siden jeg har downloadet Monterey OS tænder min macbook pro ikke længere 🥲

– Susuya💫 (@Susuyachan) October 31, 2021

Ud fra timingen af tweets, forumindlæg og Reddit-tråde er det tydeligt, at dette er sket lige siden Apple frigav macOS Monterey den 25. oktober. Det er svært at vurdere, hvor udbredt problemet egentlig er. Når det er sagt, hvis din MacBook er to eller flere år gammel, bør du måske vente, indtil vi ved mere. Det påvirker måske ikke din enhed, men det er heller ikke risikoen værd.

Er der en løsning på problemet?

Mindst én bruger foreslog at genoplive eller genskabe firmwaren på den berørte Mac. Som du kan se på Apples supportside, er dette en ret kompliceret proces. Det er måske bedre at tage computeren til en professionel, før du selv forsøger at bringe den tilbage til livet.

Artiklen forsætter under annoncen

Skræmmende nok beskriver en bruger på Reddit et lignende problem, da han opgraderede til Big Sur tidligere på året:

Jeg tog den med til min lokale Apple Store, og de sagde, at OS-opdateringer kan medføre, at et system udsættes for unormal stress, hvilket må have forårsaget, at en eller anden komponent er gået i stykker. De gav også et billede af, hvad de mener er korrosion på logikkortet (hvilket jeg virkelig ikke er uddannet nok til at argumentere for, men du kan se i mit indlæg), og derfor ville den eneste mulighed for en reparation være at udskifte logikkortet fuldstændigt for 500 dollars, hvilket i det væsentlige ville totalisere denne 2017 iMac på entry-level niveau.

Læs også  iPhone 12 mini til 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone XR og iPhone SE: Alt hvad du behøver at vide om Apples 2020 lineup

Vi vil dele mere, hvis Apple udsender en erklæring eller en opdatering vedrørende bricking.

Artiklen forsætter under annoncen