Apples iPhone 13 får ikke den opgradering, som alle i hemmelighed ønsker

Apples iPhone 13 får ikke den opgradering, som alle i hemmelighed ønsker

15. juli 2021 Slået fra Af Mathias

iPhone 13-serien skulle blive udgivet til tiden i år. Det er i hvert fald, hvad en række rapporter fra Apples iPhone-leverandørkæde synes at indikere. Apple har afgivet ordrer på vigtige iPhone-komponenter i god tid. Virksomheden ønsker at undgå mangel og forhindre andre iPhone-forsinkelser. En rapport fra Bloomberg sagde tidligere på ugen, at Apple har til hensigt at fremstille omkring 90 millioner iPhone 13-enheder i år, hvilket er en betydelig stigning i forhold til tidligere år. Rapporten beskrev også detaljeret de forventede iPhone 13-specifikationer og funktioner og hævdede, at telefonen ikke vil have den funktion, som alle stille og roligt har ventet på.

Apple fjernede Touch ID-sensoren fra iPhone i 2017, da iPhone X kom. Telefonen havde et 3D-ansigtsgenkendelsessystem i toppen, i den velkendte notch. Face ID er mere sikkert end Touch ID, forklarede Apple dengang. Virksomheden sagde, at ansigtsoplåsning var fremtiden for iPhone-serien.

Artiklen forsætter under annoncen

Apple fortsatte derefter med at fjerne notchen fra iPad Pros og gav dem de samme Face ID-komponenter. Sidste år mistede iPad Air hjemknappen, men fingeraftrykssensoren blev tilbage. Apple introducerede sin første Touch ID-sensor på sideknappen nogensinde, men den forventes ikke at komme på en iPhone inden for den nærmeste fremtid.

iPhone 13-fingeraftrykssensorrygter

Alt imens investerede producenterne af Android-telefoner i teknologi til fingeraftrykslæsere under displayet. Det viste sig at være for dyrt for dem at matche Face ID, så vi har set et par alternativer dukke op i de seneste år. Ultrasoniske fingeraftrykssensorer erstattede snart de optiske sensorer. Derefter voksede sensoren i displayet i størrelse. Ligesom alle iPhones så identiske ud med deres indhak i toppen, tilbød Android-telefoner køberne det samme nøjagtige design på tværs af alle mærker. Fingeraftrykssensoren under skærmen betød, at alle Android-telefoner kunne bruge skærme med hullede skærme.

Læs også  Hulu vil stoppe med at arbejde på disse Roku-enheder om 3 uger

Apple har afprøvet forskellige måder at placere en fingeraftrykssensor under skærmen på mobile enheder på. Vi så teknologi til optiske og ultralydssensorer beskrevet i patenter, der gik forud for lanceringen af iPhone X. Men Apple trykkede aldrig på aftrækkeren.

Rapporter tidligere i år sagde, at iPhone 13 måske ville have en fingeraftrykssensor i skærmen. Touch ID er en funktion, som mange iPhone-fans længes efter, især efter et år med pandemien. Ansigtsmasker forhindrer Face ID i at fungere, selv om Apple har fundet en løsning for brugere, der ejer Apple Watches.

Artiklen forsætter under annoncen

Selv kendte insidere som Ming-Chi Kuo sagde tilbage i 2019, at Apple planlagde at lancere en iPhone med Touch ID i displayet i år. Han har dog været stille om sagen siden den første note til investorer.

Apple har angiveligt testet Touch ID på nye iPhones

Rapporten fra Bloomberg byder på de samme iPhone 13-detaljer, som vi har set hundrede gange. De fire nye telefoner vil have mindre hak, da Apple ønsker at fjerne dem helt i fremtiden. Ellers vil iPhone 13-versionerne ligne deres iPhone 12-forgænger meget. Men rapporten tabte også denne uventede perle om iPhone 13:

Virksomheden har testet en fingeraftryksscanner i displayet til dette års enheder, men den funktion vil sandsynligvis ikke dukke op på denne generation.

Artiklen forsætter under annoncen

Selv om dette blot er et ubekræftet rygte, har Bloombergs Mark Gurman en god track record med at rapportere om ikke udgivne iPhones. Bortset fra rygterne om fingeraftrykssensor vil iPhone 13 stadig understøtte Face ID.

Vi må vente til september for at se, om iPhone 13-serien vil indeholde en fingeraftrykssensor under skærmen. Det er forudsat at de nye telefoner lanceres til tiden. De seneste rygter har antydet, at næste års iPhone 14 bliver den første model, der introducerer Apples næste generation af Touch ID.