Apple udskyder iPhone-fotoscanning af CSAM-detektion midt i kontroverser

Apple udskyder iPhone-fotoscanning af CSAM-detektion midt i kontroverser

3. september 2021 Slået fra Af Mathias

Med kun få dage til afsløringen af iPhone 13 har Apple foretaget en overraskende omvending. Apple vil ikke længere udrulle sine nye børnesikkerhedsfunktioner sammen med iOS 15 senere på måneden. Oprindeligt havde Apple til hensigt at inkludere en række nye funktioner til beskyttelse af børn i iOS 15 – den mest bemærkelsesværdige af dem er en funktion, der scanner fotos og videoer i iCloud for materiale om seksuelt misbrug af børn (CSAM). Dette udløste en hurtig reaktion fra både brugere og fortalere for beskyttelse af privatlivets fred, og nu har Apple besluttet helt at udsætte CSAM-detektion og andre funktioner.

CSAM-detektion var blot en del af den pakke af sikkerhedsværktøjer, som Apple havde planlagt at frigive. Virksomheden havde også planer om at implementere en chatsikkerhedsfunktion i appen Beskeder, som skulle advare børn, når de modtager eller forsøger at sende seksuelt eksplicit materiale. Derudover var Apple ved at opgradere Siri og Search med flere ressourcer til at hjælpe forældre med at holde deres børn sikre på nettet.

Her er den fulde erklæring, som Apple sendte til publikationer om forsinkelsen af udrulningen:

I sidste måned annoncerede vi planer for funktioner, der skal hjælpe med at beskytte børn mod rovdyr, der bruger kommunikationsværktøjer til at rekruttere og udnytte dem, og begrænse spredningen af materiale om seksuelt misbrug af børn. På baggrund af feedback fra kunder, interesseorganisationer, forskere og andre har vi besluttet at bruge mere tid i de kommende måneder på at indsamle input og foretage forbedringer, inden vi frigiver disse yderst vigtige funktioner til beskyttelse af børn.

Læs også  En af de værste ting ved Xbox Series S har allerede en simpel løsning
Artiklen forsætter under annoncen

Hvorfor har Apple forsinket registreringen af CSAM?

Hensigten bag disse ændringer er tydeligvis ikke kontroversiel. Det har høj prioritet at beskytte børn mod rovdyr, og internettet er et stadig farligere sted. Apple kunne bare ikke tage kontrol over fortællingen. Fokus i alle overskrifter var, noget forståeligt nok, at det firma, der hævder at tage vores privatliv mere alvorligt end nogen af sine konkurrenter, planlagde at begynde at snuse i alle vores private billeder. Hvad ville der så komme bagefter?

Apple forsøgte ganske vist at give mere kontekst med offentliggørelsen af dette lange dokument, men det var ikke nok. Det sidste, Apple ønsker, er at denne kontrovers skal overskygge lanceringen af iPhone 13.