Apple frigiver en 'mindre ambitiøs' AirPower-opladningsmåtte senere på året

Apple frigiver en 'mindre ambitiøs' AirPower-opladningsmåtte senere på året

28. august 2020 0 Af Mathias
  • Apple arbejder efter sigende på en “mindre ambitiøs” version af sin dårlige AirPower-opladningsmåtte.
  • Oprindeligt afsløret ved en mediebegivenhed tilbage i 2017, blev AirPower designet til at oplade tre enheder samtidigt. AirPower var udsat for adskillige forsinkelser og blev i sidste ende aflyst af Apple i begyndelsen af 2019.
  • Ifølge rapporter var den originale version af AirPower tilbøjelig til overophedning.

Som en generel regel, når Apple annoncerer et nyt produkt, er det et sikkert spil, at produktet sendes som planlagt. Mens nogle virksomheder gerne viser futuristiske teknologier, der aldrig ser dagens lys, har Apple historisk været stolt af at undgå faldgruber i vaporware. Den åbenlyse undtagelse fra denne regel er AirPower, en trådløs opladningsmåtte, Apple introducerede tilbage i 2017 og aldrig blev frigivet på grund af en række tekniske forhindringer.

Apple annullerede officielt den oprindelige inkarnation af AirPower tilbage i marts sidste år. På det tidspunkt sagde Apple Senior VP for Hardware Engineering Dan Riccio, at produktet “ikke nåede vores høje standarder, og vi har annulleret projektet.” Alligevel nævnte Riccio, at Apple fortsat var forpligtet til at “skubbe den trådløse oplevelse fremad.”

Næsten 18 måneder senere rapporterer Bloomberg at Apple planlægger at udrulle en “ mindre ambitiøs ”version af AirPower. Rapporten er ringe på detaljer vedrørende en udgivelsesdato, men det er sikkert at antage, at Apple har lært sin lektion og ikke vil annoncere sit rygtede nye produkt, før det er helt klar til afsendelse.

Hvad en mindre ambitiøs version af AirPower vil se ud, ja, det er stadig at se. Vi ved, at den originale version var designet til at oplade tre separate enheder samtidigt, uanset hvor hver enhed blev placeret på opladningsmåtten. Dette designmål førte imidlertid efter sigende til et utal af uoverstigelige problemer med overophedning på grund af opladningsspoler, der var placeret meget tæt på hinanden. Når det er sagt, står det fast, at den version af AirPower, Apple i øjeblikket arbejder på, enten vil oplade to enheder eller måske mere sandsynligt oplade tre enheder, men med tydelige markeringer for, hvor hver enhed skal placeres.

Læs også  Hulu vil stoppe med at arbejde på disse Roku-enheder om 3 uger
Artiklen forsætter under annoncen

Det er i øvrigt ikke første gang, vi har set et rygteoverflade om, at Apple prøver at give sit AirPower-projekt endnu en gang. Tidligere på året erklærede Apple-leaker Jon Prosser, at “AirPower ikke er død.” For omkring to måneder siden vendte Prosser tilbage med et tweet, der foregiver at vise en prototype-version af Apples nye AirPower-mat i aktion.

Med hensyn til specifikationer har Prosser sagt, at enheden vil prale af en A11-processor til “dynamisk styring af varme.” Derudover har Prosser sagt, at det nye design vil rumme færre opladningsspoler for at forhindre overophedning. Og mens Bloomberg ikke refererede til en udgivelsesdato, forventer Prosser, at den vil være klar til at komme i butikshylderne inden årets udgang til en pris på $ 250.