Apple, Elon Musk, Bill Gates og flere højprofilerede Twitter-konti hacket af Bitcoin-svindlere

Apple, Elon Musk, Bill Gates og flere højprofilerede Twitter-konti hacket af Bitcoin-svindlere

18. juli 2020 0 Af Mathias
  • Hackere overtog verificerede Twitter-konti af større mærker, virksomheder og berømtheder onsdag eftermiddag og bad om, at folk skulle sende dem Bitcoin.
  • )

  • Nogle af de berørte konti inkluderer Bill Gates, Elon Musk, Apple, Kanye West og Jeff Bezos.
  • Twitter siger, at det “ser på” problemet.

Onsdag eftermiddag begyndte snesevis af høje profilerede Twitter-konti af større mærker og berømtheder med at udsende tweets, der bad deres tilhængere om at sende Bitcoin. Til gengæld lovede de at sende det dobbelte tilbage til afsenderen. Hvis dette lyder som en fidus, er det fordi det helt klart er, men det har ikke forhindret hundreder af brugere i at sende titusinder af dollars værd af cryptocurrency til svindlerne bag dette massive hack.

Taler med Business Insider , en Twitter-talsmand sagde, at virksomheden “ser på” det tilsyneladende hack.

Nogle af tweets fra verificerede konti, der siden er blevet slettet, kan ses nedenfor (med adressen uklar, så ingen sender svindlerne endnu mere cryptocurrency end de allerede har):

Billedkilde: Twitter
Billedkilde: Twitter
Billedkilde: Twitter

Tidligere i dag masser af cryptocurrency-konti som Bitcoin , Gemini, Bitfinex og KUCOIN offentliggjorde ondsindede links på deres konti. CoinDesk rapporterer, at Binance administrerende direktør Changpeng Zhao forsøgte at advare sine tilhængere om fidus, men hackerne tilsyneladende kom til hans konto som godt, fordi tweeten hurtigt blev slettet.

Artiklen forsætter under annoncen

Vi ved ikke, hvordan angrebet udføres, men hvem der står bag operationen vises for let at kunne kapre praktisk talt enhver konto på Twitter. Transaktionskvitteringer på Blockchain.com viser, at ca. 12 BTC ($ 109.107,34) er blevet modtaget af svindleren i skrivende stund, da nye tweets stadig vises godt over en time efter, at angrebet begyndte. Så snart vi ved mere, vil vi være sikker på at opdatere dette indlæg.

Læs også  Den virkelige årsag til at Sony's PS5 ser så vild ud

OPDATERING | 17:57: Twitter erkendte endelig hændelsen og siger, at der tages skridt til at rette den:

OPPDATERING | 18:21: Mens Twitter forsøger at løse dette problem, er tjenesten muligvis ikke fuldt ud operationel: