Apple arbejder på iPhone-design som ikke set før – her er beviset

Apple arbejder på iPhone-design som ikke set før – her er beviset

22. februar 2021 Slået fra Af Mathias

I 2006 sagsøgte Creative Technology Apple og hævdede, at Apples iPod-interface krænkede sine egne medieafspillerpatenter.

Apple afgjort tvisten for lige omkring an halv millard kroner på en relativt hurtig måde, men selve sagen havde i sidste ende en enorm indflydelse på, hvordan Apple beskytter dets intellektuelle ejendom.

Efter forliget var Steve Jobs angiveligt rasende og fortalte efterfølgende virksomhedens topledere, at Apple fremover ville patentere hver eneste idé og innovation, som ingeniørerne kom på.

Inden længe havde Apple-ingeniører regelmæssigt møder med IP-advokater for at afgøre, om noget de arbejdede med fortjent patentbeskyttelse.

Artiklen forsætter under annoncen

På baggrund af ovenstående har Apple i dag stadig en tendens til at patentere alt under solen. Derfor arkiverer virksomheden rutinemæssigt patenter til ideer og teknologier, der bogstaveligt talt har ringe eller ingen chance for nogensinde at dukke op i et endeligt produkt, der er klar til forbrugermarkedet.

Så selvom det er vigtigt ikke at blive båret af Apple-patenter, er det også rigtigt, at virksomhedens patentansøgninger undertiden kan give os spor om, hvor Apple forestiller sig at tage sin eksisterende produktlinje.

Når det er sagt, så rapporterer PatentlyApple at det amerikanske patent-kontor (USPTO) i denne uge offentliggjorde 77 patentansøgninger tildelt Apple, der omfatter interessant teknologisk udvikling og en håndfuld nye MacBook-, iPad- og iPhone-design.

En patentansøgning for eksempel forestiller sig en iPad eller iPhone med en sekundær skærm på bagsiden, der kunne bruges til at give brugerne oplysninger om et motiv, der fotograferes. Dette er naturligvis et design, der ikke ligner noget, vi nogensinde har set før på en iPhone. I henhold til patentansøgningen vil skærmen også prale af multitouch-teknologi.

Læs også  Nintendo Direct Mini-opsummering: 9 nye spil kommer til Nintendo Switch
Artiklen forsætter under annoncen

PatentlyApple tilføjer:

Et af nøglefokuserne på den sekundære skærm er, at det kunne give fotografen “stimulusfunktioner”, der kunne få motiver, der blev fotograferet, til at være opmærksomme på kameraet, smile, grine i kø som skuddet er ved at blive taget.

At flytte videre til Mac er det ingen hemmelighed, at Touch Bar ikke ligefrem var den revolutionerende funktion, Apple gjorde det til, da det blev afsløret for et par år siden. Faktisk er der endda rygter om, at Apple vil opgive Touch Bar helt senere på året.

Det uanset nogle af Apples patenter beskriver nye konfigurationer til den ofte malignerede Touch Bar. På en patenttegning vises Touch Bar – som er betegnet med gult – i bunden af ​​et noget buet display. Denne implementering ville uden tvivl være lidt mere ergonomisk end den nuværende implementering, men igen ville vi ikke blive overraskede, hvis Apple styrede funktionen helt, svarende til hvad den gjorde med 3D Touch på iPhone.

Artiklen forsætter under annoncen
Apple arbejder på iPhone-design som ikke set før - her er beviset

Til dette tidspunkt ansete Apple-analytiker Ming- Chi Kuo udgav for nylig en ny investor-note, der hævdede, at Apple planlægger at introducere to nye MacBook Pro-modeller senere på året. Begge modeller vil efter sigende prale af et lidt nyt design og inkluderer traditionelle fysiske funktionstaster i modsætning til en Touch Bar.