Apple udskyder muligvis ændringer af sin mest kontroversielle politik for App Store

Apple udskyder muligvis ændringer af sin mest kontroversielle politik for App Store

11. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Første akt i den højt profilerede retssag mellem Epic Games og Apple blev afsluttet i midten af september, men kampen er langt fra slut. Epic fik ikke de store ændringer i iPhone App Store, som selskabet søgte, selv om selskabet allerede har appelleret afgørelsen. Epic vandt dog et af de 10 anklagepunkter, der kan få massive konsekvenser for, hvordan digitale app-butikker fungerer. Dommeren i sagen sagde, at Apple skal tillade udviklere at inkludere en form for link til en alternativ betalingsmulighed.

Apple har endnu ikke givet detaljer om, hvordan de vil gennemføre ændringerne, men nogle udviklere er allerede begyndt at skabe løsninger til tredjeparts-mekanismer til køb i apps. Det store forbehold er, at de stadig ikke ved, hvordan Apple vil ændre reglerne for App Store, så apps kan få lov til at linke til alternative betalingsmuligheder. Og Apple har netop signaleret, at de ikke har tænkt sig at give den slags støtte inden for den nærmeste fremtid. Selv om Apple betegner dommen i Epic-sagen som en “kæmpe sejr”, appellerer Apple nu dommen.

De iPhone App Store-ændringer, du ønsker

En ændring af iPhone App Store-reglerne for at overholde dommen i Epic-sagen kan give udviklere mulighed for at tilbyde billigere køb i apps. Betalingsplatforme, der har skabt alternativer til iPhone-betalingssystemet til køb i apps, reklamerer allerede med lavere provisioner end Apples traditionelle gebyr på 15-30 %. Men de samme virksomheder har påpeget, at de ikke har nogen vejledning om, hvordan processen kan fungere. De antager, at udviklerne vil være nødt til at tilbyde deres kunder links til Apples betalingssystemer sammen med links til deres egne betalingsmuligheder.

Læs også  iOS 14 beta 5 nu tilgængelig til download for udviklere

På den anden side siger betalingsplatforme, at tredjepartsalternativer måske ikke rigtig fungerer. Udviklerne skal måske overvinde et par åbenlyse forhindringer. Tredjeparts betalingsprocessorer ville sandsynligvis tage kunden ud af appen for at gennemføre en transaktion. Desuden vil køberne ikke kunne administrere iPhone-app-abonnementer via App Store. Det er den slags praktiske funktioner, som iPhone-brugere får med standardsystemet for køb i apps.

Artiklen forsætter under annoncen

Apples appel

Apple har indgivet en appel i Epic Games-sagen og anmoder om udsættelse af påbuddet, så udviklere kan knytte sig til andre betalingssystemer i apps. Den føderale dommer Yvonne Gonzalez Rogers’ afgørelse fra sidste måned gav Apple indtil den 9. december til at overholde påbuddet.

En dommer vil afsige en dom om Apples appel i november. Hvis Apple vinder appellen, vil selskabet ikke blive tvunget til at gennemføre den ændring, som Epic og andre ønsker. En udsættelse af påbuddet vil give Apple mulighed for at udskyde overholdelsen af påbuddet, indtil retssagen er afsluttet. Appelprocessen kan tage flere år.

“På et højt niveau er det min vurdering, at uden gennemtænkte begrænsninger for at beskytte forbrugere, udviklere og iOS-platformen vil denne ændring skade brugere, udviklere og iOS-platformen mere generelt”, sagde Apples senior director of App Review i indleveringen.

Ifølge CNBC har repræsentanter for Apple sagt, at virksomheden måske vil ændre sin App Store-politik og indlede drøftelser med dommeren. Dette ville fjerne behovet for et påbud.

Artiklen forsætter under annoncen

Apple henviser også til indrømmelser, der blev gjort som led i en separat aftale med små amerikanske udviklere i august. Virksomheden indvilligede i at tillade app-udviklere at indsamle kontaktoplysninger fra deres kunder via iPhone-apps. Ved at nå kunderne direkte vil udviklerne kunne tilbyde bedre tilbud og henvise dem til alternative betalingsmuligheder.

Læs også  Fandt vi endelig ud af, hvornår Sonys PS5-pris og udgivelsesdato vil blive afsløret?

Separat har Apple indgået forlig i en antitrustsag i Japan. Virksomheden indvilligede i at inkludere et link i “læser”-apps som Netflix og Spotify. Linksene vil gøre det muligt for iPhone- og iPad-brugere at administrere deres abonnementer uden for appene.