Apple advarer om, at du kan ødelægge din MacBook-skærm med et kameradæksel

Apple advarer om, at du kan ødelægge din MacBook-skærm med et kameradæksel

15. juli 2020 0 Af Mathias
 • Apple offentliggjorde et nyt supportdokument i juli for at advare MacBook-ejere om ikke at lukke deres bærbare computere, når et kameradæksel er tændt, da det kan skade skærmen.
 • Apple minder MacBook-ejere om, at FaceTime HD-kameraet har en indikator, der altid advarer brugeren, når kameraet er tændt.
 • Hvis du vil bruge et kameradæksel, skal du aldrig glemme at fjerne det, før du lukker din MacBook.

 • Da vi alle sammen bliver mere og mere optaget af databeskyttelse, er dækninger til bærbare webkameraer blevet et nødvendigt køb for mange bærbare ejere. Problemet er, at de fleste bærbare computere ikke var designet med tilbehør, der er knyttet til skærmen i tankerne, uanset hvor lille, hvorfor Apple mente, at det var nødvendigt at udsende en advarsel på sin hjemmeside i sidste uge. Som det blev opdaget af MacRumors på fredag, har Apple nu en supportside dedikeret til at fortælle MacBook-ejere om at undgå at lukke deres bærbare computere, når et cover er på kameraet for ikke at risikere at beskadige skærmen.

  Artiklen forsætter under annoncen

  “Hvis du lukker din Mac-notebook med et kameradæksel installeret, kan du muligvis skade din display, fordi afstanden mellem skærm og tastatur er designet til meget stramme tolerancer, ”skriver Apple på sit supportwebsted. ”Dækning af det indbyggede kamera kan også forstyrre den omgivende lyssensor og forhindre funktioner som automatisk lysstyrke og True Tone i at fungere. Som et alternativ til et kameradæksel skal du bruge kameraindikatorlampen til at bestemme, om dit kamera er aktivt, og beslutte, hvilke apps der kan bruge dit kamera i Systemindstillinger. ”

  Som MacRumors forklarer, blev dette sandsynligvis præcipiteret af en række klager fra MacBook-brugere online, der har rapporteret at deres skærme er revnet eller blevet beskadiget efter at have dækket kameraet. Den gode nyhed for denne ejer er, at revnen blev dækket af AppleCare som utilsigtet skade.

  For at forsøge at afskrække MacBook, MacBook Pro- og MacBook Air-brugere fra at anvende kameradæksler, forklarer Apple, at FaceTime HD-kameraet “er designet med dit privatliv i tankerne og bruger et kameralampe, der lyser grønt, når kameraet er aktivt. Så du vil altid vide, hvornår kameraet er tændt. ” Plus, i macOS Mojave eller nyere, “kan du kontrollere, hvilke apps der har adgang til det indbyggede kamera.”

  Artiklen forsætter under annoncen

  Hvis du arbejder kræver, at du bruger et cover, eller du kan simpelthen ikke leve uden det. Apple har tilbudt nogle nyttige tip:

  • Sørg for, at kameradækslet er ikke tykkere end et gennemsnitligt stykke printerpapir (0,1 mm).
  • Undgå at bruge et kameradæksel, der efterlader klæbrester.
  • Hvis du installerer en kameradæksel, der er tykkere end 0,1 mm, skal du fjerne kameradækslet, før du lukker din computer.

  Privatliv er vigtigst, men du gør ikke vil ikke risikere at ødelægge din MacBook-skærm. Hvis du føler behov for at bruge et kameradæksel, skal du ikke glemme at fjerne det, før du lukker låget på MacBook.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  iPhone 12-lækage antyder, at Apple nedjusterer batterikapaciteten