Android 11 har en cool underretningsfunktion, som iPhone burde stjæle fuldstændigt

Android 11 har en cool underretningsfunktion, som iPhone burde stjæle fuldstændigt

15. juni 2020 0 Af Mathias
  • Android 11 beta har et helt nyt underretningssystem, der opdeler underretninger i tre kategorier, herunder en gruppe, der samler alle chatunderretninger.
  • Opkaldte samtaler, fanen med topmeddelelser sidder altid øverst på meddelelsesskærmen lige under menuen Hurtigindstillinger, hvilket giver brugerne øjeblikkelig adgang til de underretninger, de ser mest efter.
  • En lignende funktion kan også fungere godt på iPhone og kunne give brugerne en bedre måde at administrere alle de indgående opdateringer til onlinemeddelelser.

Google frigav roligt den første Android 11 beta til offentligheden i denne uge, og du kan teste det, hvis du ejer en kompatibel enhed. Listen er meget kort, da den inkluderer Pixel 4-serien og ældre modeller og OnePlus 8-enheder. OnePlus bevægede sig ganske hurtigt på denne, og andre smartphone-producenter har bekræftet, at de vil støtte Googles Android 11 offentlige beta, herunder Oppo og Xiaomi.

Android 11 vil fokusere på “mennesker, kontroller og privatliv”, men ikke alle de nye funktioner vil umiddelbart blive synlige for brugeren. På mange måder finjusterer Google Android-oplevelsen med hver udgivelse, hvilket er nøjagtigt, hvad Apple laver med iOS. Sandheden skal siges, dette er allerede gamle operativsystemer, der tilbyder særpræg og deler masser af ligheder. Nye, ikoniske funktioner er stadig få og langt imellem.

Ligesom andre Android-udgivelser låner Android 11 lidt inspiration fra iPhone, når det kommer til et par funktioner. Men det har også en meget interessant underretningsinnovation, som Apple skal kopiere.

Artiklen forsætter under annoncen

Efter mange år har hverken Google eller Apple fundet ud af, hvordan man perfekte meddelelser. Google er muligvis endelig på noget her, da Android 11-underretninger modtog en større makeover. Alle underretninger distribueres automatisk og grupperes i tre separate kategorier: Samtaler, Alarmeringsmeddelelser og Stille meddelelser. I sandhed er det kun førstnævnte, der virkelig betyder noget, og jeg vil meget gerne se noget lignende på iPhone.

Læs også  Microsofts nye supercomputer vil træne AI til at overgå mennesker

Android 11 tilføjer automatisk alle meddelelserne, der kommer fra tekstmeddelelser til menuen Samtaler, og det er den første kategori, du vil se, når du tjekker dine underretninger.

Artiklen forsætter under annoncen

Da Steve Jobs afslørede den første iPhone, sagde han, at Apple introducerede “tre revolutionerende produkter,” “en widescreen-iPod med touch-kontroller,” “en revolutionerende mobiltelefon” og “en banebrydende internetkommunikationsenhed.” Det var iPhone i 2007. Mange ting har ændret sig i de 13 år siden.

Det punkt, jeg prøver at gøre, er, at sms er et så vigtigt element i den aktuelle mobile oplevelse, at instant messaging-meddelelser normalt er de vigtigste. Hvad Google gjorde med Android 11 er at gruppere dem alle sammen lige på toppen af ​​alle de andre underretninger. På den måde vil du aldrig gå glip af vigtige tekster, uanset hvilken chat-app de kommer fra.

Android 11-animation viser den nye kategori af konversationsmeddelelser, der sidder øverst på skærmen. Billedkilde: Google

Artiklen forsætter under annoncen

Google er gået endnu længere end det, så du kan prioritere samtaler i fanen Samtaler underretninger, der er set ovenfor. På den måde vises meddelelser fra de mennesker, der betyder mest for dig, altid øverst på listen, når du markerer dem som prioriteter. Og nogle af disse meddelelser tilsidesætter endda ikke forstyrr tilstand. Desuden kan du ændre indstillingerne på farten for disse chat-meddelelser i samtalen skygge.

Jeg siger ikke, at Apple skulle replikere Android 11-funktionen helt. Men at gruppere meddelelser om onlinemeddelelser under en enkelt fane, der får den øverste placering i meddelelsesskærmen, er bestemt noget at overveje.

Nogle udviklere har allerede tænkt på sådan en funktion og oprettede en app, der giver dig mulighed for at prioritere underretninger på iPhone og iPad. Men du bliver nødt til at jailbreak din iOS-enhed for at køre Prioritet.

Læs også  Nogle pixels har et andet alvorligt problem, som Google skal rette

Artiklen forsætter under annoncen