Alle har brug for at vide om denne nye sikkerhedsfunktion i Google Maps

Alle har brug for at vide om denne nye sikkerhedsfunktion i Google Maps

25. august 2020 0 Af Mathias
  • Google annoncerede en ny kort- og søgesikkerhedsfunktion, der vil gøre det lettere at styre vilde brandrelaterede situationer.
  • Google Maps og Søgning viser begge et wildfire-afgrænsningskort, der opdateres hver time, næsten i realtid. På den måde vil brugerne vide, hvilke områder de skal undgå og modtage advarsler, hvis de er i nærheden af en brand.
  • Funktionen bruger live billeder til satellitter kombineret med Googles kortlægningsalgoritmer, der på kortet repræsenterer omfanget af et ildebrand trofast.

Google leverer allerede SOS-advarsler inde i sine produkter, inklusive søgning og kort, der dækker naturkatastrofer såvel som sundhedskriser som COVID-19-pandemien. De hjælper med at holde dig sikker på dine ture.

Denne uge annoncerede virksomheden en anden sikkerhedsfunktion, der snart er tilgængelig fra dets apps, og det er en, som alle skal være opmærksomme på. Fremover vil Google vise oplysninger i realtid om ildebrande komplet med en faktisk repræsentation på kortet over de påvirkede områder.

Artiklen forsætter under annoncen

Google kalder funktionen “wildfire grænsekort” i den officielle meddelelse og forklarer, at den vil være tilgængelig i SOS og Maps SOS-advarsler i Amerika.

Google er afhængig af satellitbilleder, der er oversat til kortbilleder for at hjælpe brugerne med at forstå omfanget af et ildebrande. Den omtrentlige størrelse og placering af ilden vises direkte på kort, og afgrænsningskortet opdateres næsten i realtid.

Når folk søger efter oplysninger om et ildsted i deres område, vil de få en omtrentlig grænse af ilden direkte i Søg, samt brandens navn og placering, nyhedsartikler og andre ressourcer, der kan hjælpe. De samme oplysninger vil blive præsenteret i Google Maps, og navigationsappen viser også advarsler, hvis de nærmer sig en live brand. Hvis du udforsker et område i nærheden af en fyr på Google Maps, udsender appen en omgivelsesalarm for at pege dig mod de nyeste oplysninger.

Læs også  Valve vil have Steam Deck til at køre Windows 11
Artiklen forsætter under annoncen

Google forklarer, at det er afhængig af satellitinformation fra National Oceanic and Atmospheric Administrations (NOAA) GOES-konstellation af satellitter og Google Earth Engines dataanalysefunktioner. Google vil opdatere wildfire-afgrænsningskortet omtrent hver time for at give brugerne nøjagtige oplysninger om spredningen af ilden.

Her tidspunktet for billeder, som satellitter fanger:

Google Maps
Fra Google: “Billedserie, der viser røg fra den nylige Apple Fire i Californien, fanget af GOES- 17 satellit. ” Billedkilde: Google

Disse oplysninger oversættes derefter til Google Maps:

Artiklen forsætter under annoncen

Google Maps
Fra Google: “Ved hjælp af data fra NOAAs GOES-satellitter og Google Earth Engine skaber vi en digital polygon til at repræsentere omtrentlige wildfire-påvirkningsområde på Søgning og Google Maps. ” Billedkilde: Google

Google-søgning og kort viser derefter uafhængige polygoner for hver separat brand:

Google Maps
Wildfire-grænsekortoplysninger på Google Søgning og kort. Billedkilde: Google

Artiklen forsætter under annoncen

Et mere detaljeret blogindlæg på Medium forklarer alle de trin, der er involveret i visning af wildfire-afgrænsningskortet i nær realtid i Søgning og kort.

Funktionen blev først testet sidste år i et pilotprogram i Californien, hvor Google samarbejdede med de første respondere og embedsmænd for at teste den nye funktion og finde ud af, hvordan man gør den mere nyttig. Klippet nedenfor giver dig et kig på Googles nye wildfire-grænsekortfunktion.

Artiklen forsætter under annoncen