Alle de nye iOS 14-funktioner, Apple tog fra Android

Alle de nye iOS 14-funktioner, Apple tog fra Android

26. juni 2020 0 Af Mathias
  • iOS 14 beta-download bringer os den første smag af Apples næste gen mobile operativsystem til iPhone.
  • Apple præsenterede nogle af de nye iPhone-softwarefunktioner under WWDC 2020-keynote, herunder et par bemærkelsesværdige design- og funktionsændringer.
  • Nogle af de funktioner, som Apple netop har introduceret, er allerede tilgængelige på Android. Hvert år tager Apple og Google funktioner fra hinandens mobile operativsystemer og forsøger at lukke hullerne mellem iOS og Android.

Hver sommer bliver vi vidne til den samme dans i det mobile landskab. Google og Apple afslører de nyeste operativsystemer og introducerer masser af funktioner, der allerede var tilgængelige på den konkurrerende platform. Vi lever muligvis i en alder af den nye coronavirus, når tech-begivenheder ikke er, som de plejede at være. Men Android 11 og iOS 14 er her, relativt til tiden, og de respekterer den samme tradition. Android 11 inkluderer adskillige funktioner, der var tilgængelige på iPhone, før de gik hen til Googles operativsystem. Til gengæld tager iOS 14 nogle softwarekoncepter, der allerede findes enten i Googles version af Android eller i Android-softwaren lavet af andre smartphoneleverandører. I det følgende vil vi fremhæve alle iOS 14-funktioner, der allerede er tilgængelige på Android.

Artiklen forsætter under annoncen

Widgets på enhver skærm

Jeg har aldrig været fan af widgets, men masser af mennesker har bedt om denne. Nu understøtter Apple endelig hjemmeskærms widgets. Du kan tilføje en række widgets til enhver skærm og tilpasse deres design i overensstemmelse hermed.

iOS 14: Widgets på startskærmen. Billedkilde: Apple Inc


Support i billede

Når vi taler om ting, som du kan flytte rundt og ændre størrelse på skærmen, understøtter iPhone nu også video-i-billede-video. Den har været tilgængelig i Android i et par år, men også på iPad.

iOS 14: Billede i billedsupport. Billedkilde: Apple Inc

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Google vil producere Pixel 6 i Kina for at undgå forsinkelser i lanceringen

Appbibliotek

Appbibliotek er en ny måde, hvorpå appgenveje indsamles på iPhone. Apple tilføjer biblioteket i slutningen af ​​dine hjemmeskærme og autokategoriserer apps i mapper. Det er et sted, hvor du går for at finde nogen af ​​apps på din telefon med lethed, og du kan rulle gennem listen over apps på en måde, der minder dig om Android’s appskuffe.

iOS 14: App Library-funktion. Billedkilde: Apple Inc


App-klip

Android-fans vil nemt genkende denne. App Clips giver hurtig adgang til en vigtig del af en app, når du har brug for den. Du behøver ikke engang at have appen installeret for, at denne funktion kan fungere. Google introducerede dette koncept for et par år siden med sine Instant Apps, men det har endnu ikke gjort det perfekt. Tiden viser, om appklip bliver mere vellykkede.

Artiklen forsætter under annoncen

iOS 14: App-klip. Billedkilde: Apple Inc


Nye standardindstillinger for e-mail- og browser-apps

Android har altid været mere åben end iOS, hvilket betyder, at brugere har været i stand til at indstille standard-apps i årevis. iOS 14 giver support til valg af standarder for e-mail og browser. Over på Android har du endnu mere frihed.

iPadOS 14: Ny standard for e-mail og browser.


Oversætte

Google Translate er en af ​​Googles største apps til smartphones og internettet, og Google tilføjede oversættelsesfunktioner andre steder på Android, hvilket gør det lettere for folk at kommunikere. Det er den slags funktionalitet, som Apple skulle have stjålet for mange år siden, men iOS 14 får det endelig. En separat Translate-app giver dig mulighed for at føre samtaler med en person, der ikke taler dit sprog. Safari kan også oversætte websteder, ligesom Google Chrome. Forskellen er, at Google tilbyder meget bedre sprogstøtte end Apple, men det er stadig en god start for iPhone.

Læs også  Forudbestillinger til PS5 kan være nært forestående, antyder Sonys seneste træk
Artiklen forsætter under annoncen

iOS 14: Oversæt app. Billedkilde: Apple Inc


Apple Maps

Der er stadig ingen sammenligning mellem Apple Maps og Google Maps, og sidstnævnte er det foretrukne navigationsvalg for mange mennesker. Men Apple har tilføjet et par spændende funktioner til sine kortlægningsapplikationer. iOS 14 giver support til cykelretninger, der ikke kunne være kommet på et bedre tidspunkt, med varmt sommervejr endelig over os. Oven på det understøtter Apple Maps guider, der vil føles ligner Google Maps-guider, hvis du har brugt funktionen.

iOS 14: Nye Apple Maps-funktioner. Billedkilde: Apple Inc


Back Tap

Dette er en pæn tilgængelighedsfunktion, der lader dig trykke på bagsiden af ​​iPhone for at udføre en handling. Man kunne hævde, at du kan bruge en version af denne app på Android, på telefoner med bagudvendte fingeraftrykssensorer. Vi har også set lignende tappe eller banke bevægelser på LG-telefoner i fortiden. Apples Back Tap kan muligvis tilbyde flere muligheder såvel som et par bevægelser på ryggen.

Artiklen forsætter under annoncen

iOS 14: Bagerste tap gestus Billedkilde: 9to5Mac


Simpel brugergrænseflade til opkald og Siri

Når et opkald kommer ind, overtager brugergrænsefladen for opkaldet iPhone skærm. Det samme gælder når du påberåber Siri. Med iOS 14 introducerer Apple en enklere brugergrænseflade, der er mere opmærksom på brugeren. Det er også meget som UI, som nogle Android-telefoner bruger.

iOS 14: Brugergrænseflade til nye opkald. Billedkilde: Apple Inc

Opkaldsgrænsefladen vises øverst på skærmen, og Siris animation vises som en cirkel i bunden af ​​skærmen. På den måde kan du fortsætte med at gøre, hvad du gjorde i første omgang. Det samme sker på Android for både opkald og Google Assistant.

Artiklen forsætter under annoncen

iOS 14: Ny Siri-brugergrænseflade. Siri-cirklen vises i bunden af ​​skærmen.